Мистерия: Самолет със 162 души се изгуби

Машината на AirAsia летяла от Индонезия за Сингапур и изгубила контакт с контролната кула
Обновена: 28 дек 2014 12:15 | 28 дек 2014 06:55,
105
Мистерия: Самолет със 162 души се изгуби
Снимка: БТА

Самолет на авиокомпания AirAsia на път от индонезийския град Сурабая за Сингапур е изгубил контакт с контролната кула, съобщи говорител на индонезийското транспортно министерство, цитиран от Ройтерс.

Според говорителя Хади Мустофа самолетът, изпълняващ полет QZ 8501, е изгубил контакт с контрола на въздушното движение в Джакарта в 6,17 часа местно време (23,17 по Гринуич). Самолетът е "Еърбъс" 320-200 и в него е имало 162 души пътници и екипаж, каза друг представител на транспортното министерство.

Франс прес посочва, че AirAsia е нискотарифна малайзийска компания. Агенцията се позовава на друг говорител на транспортното министерство - Дж. А. Барата, който казва, че връзката със самолета е прекъснала в 7.55 часа местно време.

На борда е имало 17 деца, включително бебе. В самолета е имало 156 индонезийци, трима южнокорейци, един французин - помощник-пилотът на самолета Реми Емануел Плезел, един малайзиец и един сингапурец, съобщиха от авиокомпанията.

Асошиейтед прес също се позовава на Хади Мустофа, който съобщил на индонезийската телевизия "Метро Ти Ви", че екипажът на самолета бил седемчленен.

Мустофа е уточнил, че преди контактът със самолета да прекъсне, от него постъпило запитване за необичайно трасе.

Самолетът трябвало да пристигне в Сингапур в 8,30 ч. местно време (00,30 ч. по Гринуич). На сайта си сингапурското летище посочва, че статусът на полета е "закъсняващ".

В изявление AirAsia съобщи, че е в ход издирвателна и спасителна операция. „Благодаря ви за молитвите, трябва да останем силни“, написа в Twitter изпълнителният директор на AirAsia Tони Фернандес. Заради изчезналия самолет компанията промени цвета на логото си в профилите си в социалните мрежи от червен на сив. 

Малайзийският национален превозвач  - Малайзийските авиолинии, преживя две трагедии тази година – с полети  MH370 и MH17, но AirAsia никога не е губила самолет, припомня Би Би Си.

Самолетът от полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин изчезна през март с 239 пътници и екипаж нa борда, а машината от полет ΜΗ17 беше свалена над Украйна през юли, като при инцидента бяха убити всички 298 души на борда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
Да не се...окаже,че и Петко Сертов е там и накрая да го...изпишат,като...удавен.
61
0
 
0
 
! Отговори
Моци преди 9 години
поредния самолет, който изчезва след този на Малайзия. Какво се случва? До колкото знам от спътниците може се види дори и дъното на океана, като изключим марианската падина, а тя е далече...
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
neshto mnogo ne sigorni stanaxa tezi poleti ta neznam kak da patyvam- mai s vlak e po dobre.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета новината и коментари на различни езици. Нормално е да се спекулира, ама само тука "руснаци" и "американци" пак пълнят коментарите? Какви американци бе хора? Повечето хора с нормални реакции казват в тия случаи "Жалко за хората и близките им!"
58
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За този самолет май американците писаха, че бил Шейната на Дядо Коледа, която руснаците били свалили.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USA SA VINOVNI CHE IZVANZEMNITE NAXLUVAT TUK ? BUSH SE OPITA DA RAZRUSHI PLANETA NA KOIATO IMA GIVOT, VAPREKI ZABRANATA NA SAVETA NA VSELENATA, SEGA IZVANZEMNITE RAZVALIXA DOGOVORA ZA MIR VAV VSELENATA TAI KATO USA GO NARUSHIXA??? SEGA DA VIDIME KAK USA SHTE SE BORQT SRESHTU NEVIDIMITE I PRENASQSHTI SE SAS BARZINATA NA SVETLINATA IZVANZEMNI ? TE MOGAT DA NI VZEMAT VSICHKI PARI I ZLATO OT BANKITE DOKATO SPIME ! PODGOTVQITE SE ZA KOMUNIZAM ?
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IZVANZEMNITE OTVLICHAT SAMOLETI, A XORATA NAI VEROIATNO E ILI UMIRAT ILI SI PRAVIAT EKSPERIMENTI S TIAX
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този регион е изключително и само заселен с мюсюлмани за това няма нищо странно, че изчезват всяка година по няколко самолета.
54
4
 
17
 
! Отговори
Мхм преди 9 години
Как може да се изгуби САМОЛЕТ и да не могат да го открият ?! Тук говорим за самолет и какви ли не техники,които могат да намерят игла в купа сено,а самолет да не могат? Според мен доста хора са въвлечени в това и дано да не ми е вярна теорията ( то и няма да се разбере ) но според мен ги използват тия хора за донори.Гадно е,но натам вървят нещата,скоро може да няма нито една малоазийска авиокомпания,то с тая слава къдео са тръгнали,лошо..дано да се намери,ама надали.
53
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се с какво американците са по-добри от терористите и не намирам нищо. Винаги има невинни жертви.
52
0
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Бог да прости загиналите и да упокои душите им! Много станаха катастрофите през изтичащата година, много народ си отиде без време.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименглупости
50
0
 
4
 
! Отговори
пак ли!? преди 9 години
Трагедиите нямат свършване.
49
1
 
10
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
Пак малоазийски!Що за дяволщина наистина?
48
8
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Какво може да се очаква от сайт с главен редактор именуващ се Шекерлетова? Какво, освен хули срещу българите и *** *** на Сорос?!!!
47
3
 
11
 
! Отговори
Трагедия преди 9 години
Прочетох коментарите ,но като че авторите им са чели друга статия...нещо не е съвсем наред в България...
46
11
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Абе кой са решил и са качил да си му мисли бе,то по земята кат връвиш та са спънеш и паднеш пък там горе кат са откачи нящо на самолетат кво ша прайш бе-кръстиш са и толкоз...кой крив-кой прав само Господ си знай ама виж,що се на тез им случва бе-ей за туй требе са мисли ама то те да си мислат де яз си мисла на каруцата си сменя клемията,че едната са чупи бе-ей туй ми дерта пък кой краднал самолетат да си го дирят онез с дръпнатите очи дет не видат къде карат и кат пиле в шубрак са губят...
45
0
 
6
 
! Отговори
fi4kata преди 9 години
Ахааааааа значи този път не са извънземни.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Самолет Airbus A320 авиакомпании Air Asia, совершавший рейс QZ 8501 из Сурабаи в Сингапур, упал в водах близ острова Белитунг в точке с координатами 03.22.46 и 108.50.07", заявил Минггу, которого цитирует газетаRepublika.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би поредният изобретил лекарство за рак е умрял от "чисто хуманни подпуди да не се пренаселим,които хората не могат да разберат" ....