Пилотът на изчезналия самолет трябвало да набере височина

Целта била да избегне участък с плътни облаци
Обновена: 28 дек 2014 09:36 | 28 дек 2014 09:36,
18
Пилотът на изчезналия самолет трябвало да набере височина
Близки проверяват списъка с пътниците от изчезналия самолет в кризисния център на летището в Сурабая. Снимка: БТА

На пилота на изчезналия днес от радарите на наземните служби самолет на AirAsia било наредено, преди да се изгуби връзката с него, да набере височина, за да избегне участък с плътни облаци. Това съобщи представител на министерството на транспорта на Индонезия, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"На пилота било наредено да набере височина, тъй като на пътя на самолета имало много плътни облаци. За последен път пилотът се е свързал с наземните служби, когато самолетът се е намирал между град Танжунгпандан, на остров Белитунг, и остров Калимантан", допълва същият източник.

По-рано управлението на гражданската авиация на Сингапур съобщи, че връзката със самолета е била прекъсната на над 200 морски мили (близо 370 километра) югоизточно от границата между Сингапур и Джакарта, се посочва в изявлението.

Малайзийските власти ще съдействат на компанията AirAsia при търсенето на изчезналия самолет, пътуващ от индонезийския град Сурабая за Сингапур, съобщи премиерът на Малайзия Мохамад Наджиб бин Тун Хаджи Абдул Разак.

AirAsia е една от най-големите нискотарифни компании в света. Тя е основана в Малайзия и от 2001 година е превозила 217 милиона пътници, информира ДПА. Досега тя не е информирала за значителни технически инциденти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: изчезналсамолетAirAsia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Преди години Ту-154 от Анапа за Москва вследствие на груба грешка на пилотите се срина при опит да надскочи възможностите си, пак се бяха опитвали да прескачат облаци. В такива случаи няма спасение, падаш като камък от 10-12 хил. метра и край.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нискотарифни компании отдават транспортни средства под наем за превоз на високотарифни стоки на корпоративни банки и детки десетки фирми.
10
2
 
2
 
! Отговори
Пак Малайзийски само преди 9 години
Пак Малайзийски самолет. Нещо намирисва. Три самолета за време по-малко от година. Кой знае какви игри въртят Малайзийците. Например, ако е стара трошка, а застрахован като нов, пътниците също застраховани. Знаете ли, каква печалба е само. Със застраховката ще си купят няколко други самолети и компанията ще се разрасне. При морските кораби, в миналото, Гръцките корабособственици го правеха най-редовно. Майната им на пътниците, това си казват Малайзийските корабособственици.
9
3
 
3
 
! Отговори
ANonimUS преди 9 години
Това е работа на службите от македонскиКрим!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ukraina e svalila samoleta
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя самолет няма да го открият,много от вас не вярват в нло но това във гъстите облаци е бил голям косматаически обект,какво стана с катастрофиралия миналалата год. самолет,няма и следа от него,голям колкото футболно игрище а изчезна просто така без следи,при падане на такъв самолет на сушата може да видити огън от поне 50 км а в морето стотици километри ще са осеяни с отломки и прочие. Просто някои трябва да излезе и да си признае публично за нло
6
10
 
8
 
! Отговори
РЕКЛАМА НА АЛФА преди 9 години
ОТ СТУД *** НО С АЛФА РОМЕО В СНЕГА ЗАТЪНИ
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Самолет Airbus A320 авиакомпании Air Asia, совершавший рейс QZ 8501 из Сурабаи в Сингапур, упал в водах близ острова Белитунг в точке с координатами 03.22.46 и 108.50.07", заявил Минггу, которого цитирует газетаRepublika.
4
5
 
2
 
! Отговори
за анонимен 8 преди 9 години
Еееее - случва се и над Украйна!
3
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой си е харесал самолетите на Малайзия и си ги прибира.Колекционира си ги човека (или каквото е там).Иначе разбира се,че виновен е Путин.Той от Байконур ги сваля.Обама така казва, значи е вярно.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е сигурно, тоя самолет се е приземил някъде. До сега няма самолет който да е излетял и да не е приземен. Може да е на части но все пак всички се приземяват по един или друг начин.
1
31
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
То май пилота такава скорост е развил и се е издигнал, че може и извън орбита да е сега.