Катастрофи и проблеми по летищата в Швейцария заради силен сняг

Снеговалежът е придружен от силен вятър
29 дек 2014 08:14, Елка Василева
7
Катастрофи и проблеми по летищата в Швейцария заради силен сняг
Снимка: архив, Reuters

Силни снеговалежи през уикенда причиниха многобройни катастрофи по пътищата и проблеми по летищата в Швейцария, съобщи ТАСС.

Според полицейските сводки в тунела Губрист близо до Цюрих вчера са се сблъскали между 15 и 20 автомобила, след което се е образувало 10-километрово задръстване. Тунелът Глерес в кантона Берн е бил затворен за около два часа заради катастрофа. В събота и неделя са станали общо 60 катастрофи, от тях 30 в Цюрих. Ранени са 10 души.

Остава напрегната ситуацията на летищата в Цюрих и Женева, където над 250 самолета излетяха или се приземиха с огромни закъснения. Десетки туристи прекараха нощта в събота срещу неделя на летището в Женева, тъй като не можаха да излетят към планинските курорти в съседна Франция. В Цюрих заради лошите метеорологични условия бяха отменени близо 30 полета.

Снеговалежите се придружават от силни ветрове, които в кантона Фрибур достигат до 111 км в час, а в кантона Во - до 108 км в час.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Швейцариясняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе нали са винаги върха във всичко и хващат снежинките още във въздуха а каква става тя? оказа се че 10 см сняг ги изкарва западняците извън строя! Ха ха ха