Преместиха прочутите кралски гвардейци в Лондон

Мярката е предприета заради опасения от тероризъм
29 дек 2014 07:56, Елка Василева
5
Преместиха прочутите кралски гвардейци в Лондон
Снимка: архив, Reuters

Прочутите кралски гвардейци с огромните черни рошави шапки и червени униформи, с които посетителите на Лондон обичаха да се снимат, са преместени от постовете им пред кралските дворци поради опасения, че може да станат мишена на терористични нападения, съобщи "Дейли мейл", цитиран от ДПА.

Елитните войници, които формират гвардията на Нейно величество в британската столица, вече не стоят пред Кларънс Хаус, двореца "Сейнт Джеймс", Уиндзорския замък и сградите на кралската конна гвардия. Те са преместени зад затворените порти, а когато са отвън, са пазени зорко от въоръжена полиция.

В Кларънс Хаус, официалната резиденция на уелския принц Чарлс, гвардейците и техните караулки са зад бариерите и вече туристите не могат да се доближат достатъчно, за да се снимат с тях.

Пръв съобщи за промяната независимият уебсайт Royal Central, който следи живота в кралския двор.

Миналия месец полицейски шефове в Бирмингам предупредиха  офицерите да не носят униформите си, докато отиват или се връщат от работа, за да не станат жертва на ислямистки терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия с овчите калпаци са ми последна грижа, все деца от "добри семейства " , натрупали богатствата си от колониите. Сега колонистите отвръщат на удара.
3
1
 
5
 
! Отговори
Дукеса Простакеса преди 9 години
Ух! Язък. Таман мислех да прескоча до Лондон и да се щракна с някой пазвантин ;)).
2
2
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
"Великата" британска империя се страхува от некви ***!И това доживяхме!Къде е достойнството ви братя англичани?И вие претендирате за господство над света(заедно с големия брат-САЩ)?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, ама на това се казва жалка параноя! Та тези стражи са стояли на поста си повече от хилядолетие. И сега терористите ще допрат до тези момчета. Да не би рошавите им калпаци да са идеална цел за някой снайпер!