Реакции на крайнодесните в Европа след атентатите в Париж

Те призоваха за промяна в европейската имиграционна политика
10 яну 2015 17:11, Елка Василева
66
Реакции на крайнодесните в Европа след атентатите в Париж
Снимка: Reuters

Много европейски крайнодесни партии виждат позициите си оправдани от кървавото нападение срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо", съобщава ДПА.

В часовете и дните след стрелбата техните лидери заявиха, че ислямът е разкрил истинското си жестоко лице и призоваха за промяна в европейската имиграционна политика. Ето някои от позициите им.

Холандия

"Трябва да деислямизираме нашата страна", заяви лидерът на  крайнодясната Партия на свободата Герт Вилдерс, реагирайки на атаката.

Още по темата

Той призова имиграцията от мюсюлмански държави да бъде спряна и джихадистите да бъдат екстрадирани.

 "Именно ислямът вдъхновява убийците отново и отново", изтъкна той.

В интервю за холандския всекидневник "Алгемейн дагблад" той  прогнозира, че партиите и движенията със сходни възгледи като  британската ЮКИП, германското ПЕГИДА и френският Национален фронт ще наберат сила след атаките.

 "Революцията идва", допълва той.

Великобритания

 Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж заяви по телевизията, че в резултат на  мултикултурализма малък брой радикали са създали "пета колона" в европейските страни.

 "Има хора, живеещи в нашите страни, притежаващи наши паспорти, които ни мразят", каза той.

Германия

 Новото германско движение ПЕГИДА също категорично почувства  позициите си оправдани от случая "Шарли ебдо".

 "Ислямистите, за които ПЕГИДА предупреждава от 12 седмици, показаха във Франция, че не се поддават на демокрация, вместо това гледат на насилието и смъртта като решение", коментира групата във Фейсбук.

 "Нашите политици искат да вярваме в обратното. Трябва ли такава трагедия първо да се случи тук в Германия?", пита движението.

ПЕГИДА, акроним от Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада, привлича все повече привърженици на митингите си, откакто бе създадено през октомври.

Австрия и Швейцария

 Реакциите бяха по-сдържани сред силните крайнодесни парии в други немскоезични страни.

Председателят на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе призова за по-активна политика срещу радикализацията в мюсюлманската общност.

Близо 170 души напуснаха Австрия, за да се присъединят към  джихадистите в Сирия и Ирак, според данни на австрийското полицейско разузнаване.

 "След вчерашната атака в Париж трябва да спрем тази щраусова политика на забиване на главите в пясъка, когато стане дума за радикален ислям", каза в четвъртък лидерът на опозиционната партия.

Популистката и националистическата Швейцарска народна партия запази мълчание, с изключение на парламентариста Валтер Вобман, който заяви, че страната му трябва да престане да приема иракски и сирийски бежанци, тъй като те може да са прикрити терористи.

Италия

 Някои от най-шумните антиислямистки лозунги в Европа дойдоха от италианската Северна лига - антимиграционна опозиционна партия, свързана тясно с френския Национален фронт.

 "Нека блокираме скритата ИНВАЗИЯ незабавно. Нека проверим от кого, как и защо се финансират ДЖАМИИ и ислямски центрове", написа като първа реакция във Фейсбук федералният секретар на Северната лига Матео Салвини.

Той попита дали сред десетките хиляди имигранти, пристигнали в Италия миналата година, може да има бъдещи терористи.

Лидерът на третата по големина политическа сила в Италия също така настоя мюсюлманите да осъдят парижката атака.  "В Италия се предполага, че има 2 милиона мюсюлмани. Какво чакат те, за да излязат по улиците и да осъдят клането?", написа той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не прояви съпричастост към мъката на французите след трагедията-никъде не прочетох да е изкал поне съболезнованията си към близките на разтреляните! Може би се чувства гузен след като руските терористични банди убиха хиляди в Украйна!
45
1
 
6
 
! Отговори
Cheri преди 9 години
***, днес забрави да споменеш Путин. Сигурно е изял за закуска няколко мюсулмснски деца.Охлабваш хватката.Дерзай!
44
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 9 години
Срещу Матео Салвини най-много ще писнат Израел,Хазарския Департамент и Сауд Араб.
43
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Браво на Матео Салвини !
42
1
 
6
 
! Отговори
23523 преди 9 години
Мили англичани, продължавайте да давате паспорти на ислямистите, като междувременно си "пазите икономиката" от нас, християните. След десетина години, ще видите какво е "османско присъствие", а ние простите "източноевропейци" ще ви се подиграваме и ще ви гоним, за да не ни развалите "икономиката".
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ангола забрани исляма заради насилието, което генерира.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами не знам ама точно тия на Сидеров хората ще се скрият първи,и не си мили че много хора ще тръгнат на война.Просто много малко хора ще тръгнат защото Българите не се държим.
39
4
 
26
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Шарли са само онези с промитите мозъци! Онези които със зяпнала уста слушат импотентните и фригидни дъртаци от Брюксел! Онези които не виждат истинската заплаха!Толерастите готови да пуснат джихадиста в къщата си, защото виждате ли той бягал от войната!
38
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука чета че всеки е съгласен да се махне исляма от Европа,ама не дай си боже да стане война исляма срещи всички други религии,повечето тук дето пишат ще се скрият да не бъдат заклани.Лесно се говори ама когато стане белята никой няма да излезе да защитава България.
37
4
 
22
 
! Отговори
Дякона! преди 9 години
500години ние се гърчихме под напора на исляма, нека сега да видят какво ни е било.Чааак до новия световен ред!
36
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не съм Шарли,аз не съм зомбирана не виждаща по далеч от носа си.,Аз съм за Европа на нациите,Европа на хрисиянските и семейни ценности,където мъжът е мъж ,жената е жена и децата им живеят в една спокойна среда тази Европа искам ,същата която искаше великия Шар де Гол.Европа от Атлантика до Урал.Европа на просперитета,Европа на нациите,Европа на белите европейци,които са я изграждали с потта и кръвта си през хилядолетията ,а не Евроопа на Мохамед,Айше и Моше -от вчера Реч на Марин льо Пен
35
0
 
31
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
Абсолютно правилно! За съжаление малко хора разбират реалната заплаха и опасност от настъпващия на широк фронт радикален ислям на първо място в Европа! Колкото по-скоро се вземат мерки-толкова по-добре за всички! Повтарям - радиалния ислям дори не крие заплахата си!
34
8
 
17
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
Тази операция все повече заприличва на добре контролирано мероприятие, целта на което е разделяне на населението на Европа, създаване на етнически и религиозни конфликти. Европа става неспокойно и опасно място. На този фон потъналата в непоносими дългове империя - САЩ, ще започне да изглежда спокойно място. Резултатът е ясен - парите отиват зад океана. Долърът се повишава, Еврото пада - Баба Европа финансира внучето си САЩ. Примери за подобни операции има много от историята!
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИОНИЗМА РОДИ КОМУНИЗМА,ГЛОБАЛИЗМА,ЛИБЕРАЛИЗМА И НАСАЖДА НАСИЛА И ХОМОСЕКСУАЛИЗМА.ЦИОНИОЗМА СЪЗДАДЕ И АЛ КАЙДА И ИСЛИЯМСКИ БРАТЯ И ИДИЛ.ЦИОНИЗМА РАЗГРАЖДА БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНСКИ НАРОДИ НА ЕВРОПА ,ЦИОНИЗМА ДОКАРА ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ ,И ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДНЕС ДА ПОДПАЛВА КРЪВОПРОЛИТИЯ И ВОЕННИ КОНФЛИКТИ ПО СВЕТА.ЦИОНИЗМА ПОДГОТВЯ ПОЧВАТА ЗА ТРЕТА СВЕТОВНА ТЕРМОЯДРЕНА ВОЙНА С НАМЕСТАТА СИ В УКРАЙНА .ЦИОНИЗМА Е ТУМОРА НА ПЛАНЕТАТА КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО .
32
16
 
14
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Какво разнообразие на мнения, и нито един не намеква за очевидното - евреите докарват диваците в Европа за да ликвидират бялата раса, техен единствен враг - всичко друго са диваци като самите хазари! "Кой строи джамиите?" - А има ли някакви нееврейски пари в света?! За нас Сидеров е решение, но щом му видят името цяла платена глутница излиза да го оплюва. Щом белият човек предпочита да лакейства за да не си рискува спокойствието, значи си е избрал изчезването.
31
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спасението на Европа ,както и на България е час по скоро да дойдат на власт в ЕС и у нас националисти и патриоти и ЕС да се съюзи с Русия,защотов идяхме докъде ни доведе тази толерастия и тоя глобализъм дето ни го пробутаха управляващият САЩ еврейски елит начело с влечугото Родшилд. Днес ЕВропа и България са на съдбовен кръстопът,или продължаваме към бездната с така наречения глобализъм,,нео-либерализъм и Кончита Вурс,или отхвърляме всичко това или продължаваме към бездната
30
2
 
35
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Започнаха да се сещат десните европейски партии. ..Доскоро източноевропейците им пречехме..*** и продажници! Трябва да ни се молят да имигрираме там ,все още не допускат руснаци,украинци и белоруси,а напълниха Европа с несъвместими култури. Никаква далновидност..
29
0
 
35
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Европата преддпочете тия главорези пред нас ,като ни ограничи с Шенген.Явно и там има чиновници,които не виждат по-далеч от бюрото си и от стаята на касиера....
28
0
 
19
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Местан ще организира митинг против насилието с имамите от Пазарджик.Ако са в затвора,ще ги изкара за да не провали мероприятието.В митинга спонтанно ще се включи и Бисеров.
27
1
 
39
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Местан не се появява в публичното пространство, защото е много зает.С група архитекти -мюсюлмани проектират паметник-чешма на терористите от Франция,по подобие на тоя на терористите от гара Буново,които взривиха влака и убиха жени и деца....А кой инвестира джамиите в България?След като ДАНС установи това,ще разберем Доган и Местан към коя клетка принадлежат.Спомняте си как двамата размахваха заплашително показалец да не ги закачат,защото те държали ключът към етническия мир.КОЙ им дава самочувс