Китай забрани на военните си да имат странични доходи

Мярката е част от кампания срещу корупцията
18 яну 2015 11:13,
8
Китай забрани на военните си да имат странични доходи
Снимка: Reuters, архив

Китайският президент Си Цзинпин забрани на офицерите от китайската Народно-освободителна армия да имат каквито и да е други източници на доходи, освен надниците, които получават, предаде ТАСС, като се позова на китайски медии.

На командния състав на армията е забранено да прибягват до каквито и да е схеми за придобиване на други доходи и за незаконно облагодетелстване. В противен случай ги грози съдебно преследване.

След идването си на власт на пето поколение китайски лидери, начело със Си Цзинпин през 2012-2013 г., в Китай започна кампания за борба с корупцията. В последно време разследвани за корупция са не само партийни кадри и мениджъри на държавни фирми, но и висши военни.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Китайвоеннидоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Корупция има навсякъде,драги!НАВСЯКЪДЕ!!!Тя е част от човешкия начин на оцеляване!Но тя пречи на държавата,и затова държавата се бори с нея!Преди човек да прави генерални обобщения е добре да се замисли малко!
3
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Досега не чух за един толкова мащабен процес, когато всекидневно се убиват християни. Двоен стандарт ли е това. Досега не прочетох да са се обявили мюсюлмани против И. С.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ Е СЪЩОТО, ВОЕННИТЕ СА ВОЕННИ И ТОЛКОВА.
1
0
 
22
 
! Отговори
браво преди 9 години
Щом за корупция трепят партийните си секретари,значи са на прав път!