Лавров призова ЕС за натиск върху Киев

Украйна е виновна за боевете на изток, заяви той
25 яну 2015 18:39, Александър Попов
250
Лавров призова ЕС за натиск върху Киев
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес в телефонен разговор с първия дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини, че Москва иска ЕС да упражни натиск върху Киев за политически диалог със сепаратистите в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Лавров е повторил и позицията на Москва, че Киев носи вината за ожесточилите се боеве в Източна Украйна през последните дни.

Още по темата
Руският министър е разговарял днес и с американския си колега Джон Кери, съобщи руското министерство на външните работи. Дипломат номер едно на Русия е заявил в разговора, че Москва е готова да направи всичко, за да насърчи воюващите страни в Източна Украйна да търсят мирно решение.

Кери е предложил да бъде разширена групата международни играчи, които полагат усилия да подпомогнат мирните преговори между Киев и бунтовниците в Донецка и Луганска област. В отговор на това Лавров е заявил, че реални резултати могат да се постигнат единствено чрез пряк диалог с Донецк и Луганск, който Киев всячески избягва, поемайки явно курс към "силово смазване на Югоизточна Украйна", предаде ТАСС.
 
В разговора, състоял се по инициатива на САЩ, Лавров е посочил, че изострянето на обстановката е следствие от това, че украинските войски постоянно обстрелват населени места. Киев така и не отговори на предложенията на руския президент Владимир Путин, съдържащи се в посланието му до украинския лидер Петро Порошенко от 15 януари и предвиждащи страните в конфликта спешно да изтеглят тежките си оръжия от разделителната линия, определена в Минския меморандум от 19 септември.

Лавров е изтъкнал също, че Киев не е изпълнил обещанието си да започне конституционна реформа с участието на всички региони и всички политически сили, че няма напредък и в разследването на престъпленията, извършени във вътрешноукраинския конфликт.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
2
 
! Отговори
за 210 преди 9 години
Щом убийците и *** са нормални сложи си снимката му над леглото си и онанирай цяла нощ - *** жалък!!!
142
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Добро утро! Индия и США договорились использовать военные базы друг друга для нужд своих вооруженных сил, сообщает сегодня defencenews.in. В результате подписанного в 2005 году договора о стратегическом сотрудничестве Индия получила современной американской военной техники на сумму около 10 млрд долл США. Отныне индийские военные корабли, находящиеся в Персидском заливе, могут дозаправляться от американских судов снабжения.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарите от софийската седерастия са се активизирали предпразнично. (2 февруари )
140
2
 
6
 
! Отговори
до 210 УА преди 9 години
Нормален човек, не е гей.
139
2
 
3
 
! Отговори
до 204 гошо преди 9 години
гошко , взимете си хапчетата преди да пишете.
138
13
 
1
 
! Отговори
UA преди 9 години
Вижте му погледа на това нещо от снимката!!!! Има ли смисъл да коментирате какво представлява - то е видно!!!!!!!Няма нищо човешко в него!!!!
137
2
 
6
 
! Отговори
of 208 преди 9 години
Много рано сте се дрогирали, това е пагубно за вашето разклатено здраве.
136
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този *** от снимката е един от най-гнусните типове на това хилядолетие - убиец и терорист като ПУТИН И РОГОЗИН И ЦЯЛАТА ПАСМИНА ОТ СЪВЕТСКИТЕ ВОЙНОЛЮБЦИ *** !!!!!!
135
2
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До : ,,Не се казва десен сектор. "Правий" на украински има две значения - "десен" и "правилен", "истинен", "на правдата". Със сигурност второто значение е по-важно....''НЕ ЗНАМ КОЕ ЗНАЧЕНИЕ Е ВАЖНО И КОЕ НЕ Е, НО СПОРЕД САМИТЕ УКРАДИНСКИ *** БАНДЕРОВЦИТЕ СА ГИ КРЪСТИЛИ ,,ДЕСЕН СЕКТОР'' ЗАЩОТО ПАЛАТКИТЕ ИМ ПО-ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ЯНУКОВИЧ СА БИЛИ ВЪВ СЪЩИЯТ ДЕСЕН СЕКТОР НА ПЛОЩАДА.
134
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РУСОФИЛАз не можах да разбера, по коментарите за Путин, ти русофил ли си или си гей, влюбен в Путин и Лавров? Напрао се усеща как свършваш докато описваш "далновидността" на Путин.
133
7
 
5
 
! Отговори
Наглеци преди 9 години
Киев така и не отговори на предложенията на руския президент Владимир Путин, съдържащи се в посланието му до украинския лидер Петро Порошенко от 15 януари и предвиждащи страните в конфликта спешно да изтеглят тежките си оръжия от разделителната линия.......добре де, нали Русия няма нищо общо с т. нар. сепаратисти. Как така е сигурна че ще им повлияе.....Според мен, путин доказва, че ако не го слушат той дава заповедите....
132
16
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Този не го ли е срам да лъже.
131
6
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До гост: ,,Вън руските войски от Украйна! Съд за Путин и Лавров! Всички на протест пред руското посолство!''И ОТКЪДЕ ТИ ГИ НАШЕПНАХА ТЕЗИ ,,МЪДРИ'' МИСЛИ? ОТ НЯКОЕ НПО ЛИ?
130
21
 
5
 
! Отговори
гост преди 9 години
Вън руските войски от Украйна! Съд за Путин и Лавров! Всички на протест пред руското посолство!
129
4
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТ ЩАБА НА ОПЪЛЧЕНИЕТО СЪОБЩАВАТ ЗА ПЛЕНЕНИ В НОВОЛУГАНСК ТРИ БРОНЕТРАНСПОРТЬОРА И ДВА ТАНКА НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ.ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ВОЕННИ ТРОФЕИ Е ПЛЕНЕНО В ДОЛОМИТНОЕ.<<ВОЕННЫЕ АТО ПОМОГАЮТ ОПОЛЧЕНИЮ В РАЗГРОМЕ <<ДЕБАЛЬЦЕВСКОГО КОТЛА>>ПОЛИТИКУС
128
4
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
РАЙОНА НА ЛОЗОВА.УКРАИНСКОТО КОМАНДВАНЕ Е ИЗПРАТИЛО СРЕЩУ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ СРОЧНОСЛУЖЕЩИ /НА ЖАРГОН ,,СМЪРТНИЦИ''/ КОИТО ПО ЗАМИСЪЛ СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА БЪДАТ ПОДГОНЕНИ ОТ ВЪОРЪЖЕНИ С КАРТЕЧНИЦИ ,,ИДЕЙНИ'' НАЦИСТИ НАБРАНИ ОТ НАКАЗАТЕЛНИТЕ БАТАЛЬОНИ.ОБАЧЕ ИЗСТРЕЛИ ВЪВ ГЪРБА СА ПОЛУЧИЛИ НЕ СРОЧНОСЛУЖЕЩИТЕ НА ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ А ,,ИДЕЙНИТЕ'' ПАЛАЧИ.ДАДЕНИЯТ ФАКТ В МОМЕНТА СЕ ИЗЯСНЯВА.ИМА ДВЕ ВЕРСИИ ЗА СТАНАЛОТО: ПОРЕДЕН БУНТ В УКРАРМИЯТА ИЛИ ПРЕЦИЗНА РАБОТА НА ДИВЕРСАНТИ ОТ ОПЪЛЧЕНИЕТО.
127
4
 
16
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
В ДЕБАЛЦЕВСКИЯТ ,,КОТЕЛ'' ЗАПОЧНАХА ДА СТАВАТ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА.БЕЗВОЛНАТА АРМИЯ НА ПАЛАЧИТЕ МАСОВО СЕ ПРЕДАВА ВЪВ ПЛЕН И ПОМАГА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ БИВШИТЕ ИМ ,,СЪСЛУЖИВЦИ'' ПОПАДНАЛИ В ОБКРЪЖЕНИЕ.ПО ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЩАБА НА ОПЪЛЧЕНИЕТО УКРАРМИЯТА НАБРАНА ОТ ТЕРОРИСТИТЕ В КИЕВ ПО НАСИЛСТВЕН ПЪТ ЧРЕЗ ПОРЕДНАТА ПРЕСТЪПНА МОБИЛИЗАЦИЯ ЗАПОЧВА ПРЕД ОЧИТЕ ИМ ДА СЕ РАЗПАДА.ВОЕННИТЕ МАСОВО СЕ ПРЕДАВАТ В ПЛЕН НА ОПЪЛЧЕНИЕТО И ВЛИЗАТ ВЪВ БОЙ СРЕЩУ НАКАЗАТЕЛНИТЕ БАТАЛЬОНИ.ЕДИН ОТ ТЕЗИ ИНЦИДЕНТИ Е СТАНАЛ В РАЙОНА
126
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РУСОФИЛ Левски никога не е работил за външна намеса, *** смотан.
125
16
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Не знам Левски дали щеше да русофил или русофоб, но със сигурно е БЪЛГАРОФИЛ . Та някакви си русофилчета в България без достойнство и гордост че са БЪЛГАРИ пишат глупости. Като сте толкова велики защо не се пробвате да живеете в Русия. На Путин дъщерята живее на запад, и на Лавров беше в чужбина.
124
5
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
Наивно е да вярвате, че който и да е политик мисли за някой друг освен за себе си, било то Обама, Путин или наш Бойко. Бай *** е ***, ама за едно е прав - "Всички са маскари."