Гърците нанесоха плесница с чудовищна сила на ЕС!

Марин льо Пен се радва от това
26 яну 2015 11:50, Елка Василева
139
Гърците нанесоха плесница с чудовищна сила на ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Гръцкият народ нанесе плесница с чудовищна сила на Европейския съюз, заяви председателката на френския Национален фронт Марин льо Пен, коментирайки резултатите от вчерашните парламентарни избори в Гърция, информира ТАСС.

Радвам се, че гръцкият народ нанесе на ЕС демократична плесница с чудовищна сила. Това е следствие на страданията, които гръцкият народ е принуден да търпи вече няколко години заради политиката на ЕС към страната, заяви Марин льо Пен пред телевизия Ер Те Ел.

Още по темата

Това е и последица от действията на бившия френски президент Никола Саркози и канцлера на Германия Ангела Меркел, които през 2011 година възпрепятстваха провеждането в Гърция на референдум за споразумението с ЕС. Ако тогава бе проведен този референдум, щеше да стане напълно ясно отношението на гърците към ЕС, което пък щеше да позволи да не се загубят няколко години за уреждане на проблемите, възникнали спрямо тази страна, допълни тя.

Сегашните събития в Гърция ще позволят да се възобнови дебатът за смисъла на съществуването на единната европейска валута, а също така на политиката на строги икономии, посочи още лидерът на Национален фронт.

Льо Пен изрази несъгласие с мнението на гръцката партия СИРИЗА, според чиито лидери тези два въпроса трябва да се разглеждат отделно. Това е един проблем, заяви лидерката на френската дясна партия.

Що се отнася до Франция тя подчерта, че страната не е свободна да определя политиката си за мигрантите, нито пък паричната и бюджетната си политика, тъй като френските закони имат по-нисък статут от законите на ЕС.

Марин льо Пен обърна внимание и на опасността от финансовия курс на Франция спрямо Атина, като напомни, позицията на партията си, че значителното участие на френски банки във финансирането на дълга на Гърция заплашва с огромни загуби на средства.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Bravo, bravo, bravo!
92
0
 
0
 
! Отговори
ДО 121 мими преди 9 години
Та е кикото че Гърция се размина с парите. Парите отидоха в германски и френски банки които се намират в Гърция. Или от десния в левия джоб. Иначе като погледнеш 315 милиарда са много пари на фона че БВП на Гърция е малко над 280 милиарда.
91
2
 
5
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Ама аз не мога да разбера: след като си взел назаем 315 милиарда и си ги изплюскал и изпил, щоза наглост да откажеш да ги връщаш??? И тази кражба да я представяш кано някаква "революция"? По тая логика всеки макрадлив *** е революционер!!!
90
5
 
6
 
! Отговори
българче преди 9 години
Гърците се запътват с чутовна сила към нашия стандарт, да са живи и здрави
89
4
 
7
 
! Отговори
borkolbor преди 9 години
..... Да чуем Меркел какви ще ги дрънка сега !!!! .......
88
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на гърците. Желая им успех. ЕС и НАТО значи пълно унищожаване на националната идентичност. Откакто членуваме в НАТО, сме в състояние на война със страни, които дори не сме виждали.
87
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
114, да , нали е демокрация. Да не пожелаваш такава и на врага си. А на гърците - браво.
86
27
 
19
 
! Отговори
Омир преди 9 години
Ами да изчакаме какъв ще бъде отговорът на ЕС на "демократичната плесница" на Гърция. Май-май радостта на съседите ще е прибързана.
85
3
 
21
 
! Отговори
Не на неофишизма преди 9 години
До Анонимен> Едно нещо е сигурно задава се трета световна война...Отвори си зъркелите момче - тя вече се води!
84
8
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Плесниците за ЕС не са само от Гърция. Те са още от Камерън, от Ердоган, от Путин и от Обама. Освен това, поради неадекватността и конфликта на интереси, това тромаво демагогско творение ежедневно раздава плесници на по-слабите си членове. Те от своя страна, когато могат, отвръщат.Еь, скъпи Маркс, ела да ни обясниш пак за единството и борбата на противоположностите.
83
2
 
11
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
разбирам ви емоциите но нещата са по различни както са тръгнали процеситесъвсем скоро китаи може да ни стане съсед тои отдавна иска да изкупи островите като предмостие към европа вероятността е над 85 процента помислете сериозно какво става с нас РБ
82
2
 
23
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Може да си прав за таверната, ама тя е последното звено от веригата на печалбите в туризма. Нищо, ще им компенсираме с щедри бг посетители на тези таверни. Пък и немците може да ги заменят руски туристи. Все пак това евроблато трябваше отдавна да се поразбута. Много чиновници лапачи създаде, а ефекта от работата им слаб. И гърците се разбунтуваха. Страшно ще е когато немците се разбунтуват, щото те са парата на локомотива. Щели да загубят пазари. За немската стока пазар има навсякъде.
81
3
 
22
 
! Отговори
Дьондьо преди 9 години
Това е нищо. Ако ЕС знае какво текме му се подготвя от България, още днес ще си събере партакешите и ще хване дърмите да бяга от България.
80
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасоИ понеже нямаш представа от туризма в Гърция, да те информирам само, че немските туристи са най-неплатежоспособните туристи в Гърция, в таверна си поръчват една селска салата с по една бира
79
6
 
19
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Много ентусиазъм нещо сред гръцките ***, ама да не е от ден до пладне. Я да видим колко ще изкарат, че като ги знам колко им е хаберът, да няма нови избори след три месеца.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до жороням да има ШУТ! Нарочно се забърква там акото, за да го ядем общо всички!В името на общото, ще ядем ако!
77
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Соте Те да им върнат 240 тона злато открадната от германците опрез войната и барабар с лихвите .. за 70 и кусур години....Ще върнат ,ама на мук..нали американците са го откраднали от своя страна от германците ...
76
20
 
22
 
! Отговори
до жоро преди 9 години
Радостта на френските фашисти,подгъзурници на путин и гръцките левичари,подгъзурници на същия путин се радват прекалено раноВсеки месец гръцкия финансов министър трепетно очаква траншове от милиарди,за да може да плати пенсиии и заплатите на държавните служители.Гърцкия фалит наистина обърка подредения европейски финансов свят,но това беше преди 4 години.През това време финансистите на ЕС са разработили ефикасен план за изритване на Гърция от еврозоната,ще следва показване на бялата точка и шут
75
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божо Бедите на Европа дойдоха от евреиските банки докаралиЛейба Бронщайн,Ленин и юдео болшивиките в Лусия и Хитлер на власт в Германия. Номерата на сметките още стоят в ,,Ших,,,,Кунц,,Варбург,, И сега същите яхнали мечтата за демокрация ,искат да сложат Еврапа и света на колене ,пред тях богоизбраните . Ало цензурата ,що триете бе ? нали ,свободата на словото е свещенна.Ало ,троловете ,съвземаите се ог гръцкият ъперкът и почваите - Ред Сълзи ,ред Сополи,ред сълзи ,ред...
74
22
 
15
 
! Отговори
Соте преди 9 години
Гърция- Северна Корея на Балканите.Добре ще се забавляват няколко месеца гърците после почва разпродажбата на острови.200 милярда $ дълг ,да не си мислят, че ще им го опростят корпорациите?