Путин нарече украинската армия "натовски легион"

НАТО определи твърдението като "глупости"
Обновена: 26 яну 2015 18:06 | 26 яну 2015 17:57, Елка Василева
404
Путин нарече украинската армия "натовски легион"
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин нарече украинската армия "натовски легион", който се стреми да постигне геополитически цели за възпиране на Русия, предаде ТАСС.

"По същество това вече не е армия, това е чуждестранен легион, в дадения случай натовски легион, който, разбира се, не преследва цели от национален интерес за Украйна", заяви руският президент в изказване пред студенти.

Още по темата

"Там има съвсем други цели и те са свързани с постигане на геополитически цели за възпиране на Русия, което по никакъв начин не съвпада с националните интереси на украинския народ", каза Путин на среща със студенти в петербургски университет.

Той посочи също, че официален Киев отказва да върви по пътя на мирното уреждане на конфликта в Донбас и е използвал прекратяването на огъня за прегрупиране на силите.

"За съжаление, официалните киевски власти отказват да вървят по пътя на мирното решение, не искат решение с политически средства. Първо използваха правоохранителните органи, после службите за сигурност, после армията", каза Путин.
 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи като "глупости" изявлението на руския президент. Чуждестранните сили в Украйна са руски, това е и проблемът, посочи Столтенберг.

Призоваваме Русия да прекрати незабавно подкрепата си за украинските отцепници, да спазва международните си ангажименти и да спре да дестабилизира Украйна, заяви генералният секретар. Той добави, че Русия продължава да подкрепя, въоръжава и обучава сепаратистите. По неговите думи в последните седмици руската страна е предоставила на бунтовниците много по количество и тежко въоръжение, включително ракетни установки, танкове, бронирани машини, електронни бойни системи.

Осъждаме острото задълбочаване на насилието, причинявано от подкрепяните от Русия отцепници, това се случва на голяма цена, платена от цивилните, посочи Столтенберг. По повод събитията в Мариупол, довели до десетки загинали и ранени, НАТО уточнява, че нападението е било извършено от контролирана от сепаратистите територия.

НАТО продължава да подкрепя пълната независимост и териториалната цялост на Украйна в международнопризнатите й граници, заяви Столтенберг. Той добави, че пактът е част от международните усилия за стабилизирането на Украйна. Няма военно решение на конфликта, трябва да бъде договорен мирен изход, отбеляза Столтенберг. Той направи тези изявления след днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна, свикано по искане на Киев.

По повод предстоящата си по-късно днес среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини генералният секретар не коментира дали ще бъдат обсъждани нови санкции срещу Москва. Икономическите санкции са важни, те показват ясно на Кремъл, че неспазването на международните ангажименти има цена, каза Столтенберг.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
4
 
! Отговори
ох преди 9 години
Украинските бойци говорят на английски, това е натовския легион, и това са терористи защото избиват мирно население. Европа да се събуди от 70 - годишната си летаргия, и да погледне истината в лицето. Иначе миналото ще се повтори много по-злокобно
203
1
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До 77788УКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОУкраински боец от новообучените в братска Америка Спецнаназ Украини взривил склад с 20 тона боеприпаси в тила на путлеровите терористи.В това време други двама Укроспецназовци се промъкнали в лагера на терористите и им свили знамето-в момента украсява пространството пред прага на Укро -щаба.Тез задачи били зададени на момчетата във вид на дипломна работа за завършване на щатската спецшкола.имало още 400 димломанти-съобщават от Украиинформ.
202
3
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонименСписъка на русофилите отдавна е готов.И тях ще ги сполети същото като русофилите опитали се да направят преврат 1886 в България.Ще има нов Стамболов за предателите петоколонници.
201
0
 
5
 
! Отговори
77788 преди 9 години
запада да го д----а а *** много да го д---а
200
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
диктаторът путин зпочна да супе хули от безсилие
199
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1--ти си ***
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво трябва да се случи, Одисей, че да разбереш кой е агресора и кой защитава националните си интереси?
197
0
 
9
 
! Отговори
Дъра Бъра преди 9 години
Подвеждаща статия. Става въпрос, за истински натовци, а не за украйнската армия. Слушайте по- внимателно какво казва Путин, а не вадета само части от изказването му и така да изменяте същността.
196
0
 
9
 
! Отговори
ПРАВ Е! преди 9 години
Много пъти сред убитите са намирани чуждоземски униформи. И хората са чували английска реч. Най-вероятно- американски наемници.
195
2
 
10
 
! Отговори
НННННННННН преди 9 години
ПРАВИЛНО е казал Путин--време е да почне да се говори истината.Стига с това дебелоочие на Е.С. и САЩ.В последно време,общественото мнение в Европа се промени напълно--въпросите към Е.С. и САЩ са много-а отговори няма......
194
3
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Bulgatani Това ли те радва, че ще трябва да плащаме по 200$ за барел?Уроде...
193
3
 
11
 
! Отговори
BB преди 9 години
Единствения лидер е Путин всички други са племе на *** обама а той е роп на еврите долни
192
6
 
3
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Днес- руководител на ОПЕК г-н Абдалла Салем аль- Бадри: "Нефт никога няма да бъде на стойност $100, защото много скоро тя ще струва повече от $200"
191
0
 
9
 
! Отговори
Сиртаки преди 9 години
Хич не ме интересува армията на укрите дали е легион или леген. Виж гърците направиха голям фурор и сега никакви пари не останаха за потрошения. Уууу, лоши гърци, нема пушки на аванта, по добре узо и сиртаки.
190
3
 
12
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До ШопРусия сама ще реши, коя е тя в този конфликт. Успокой се, аз ви моля! И обърнете се към проблемите на майка- България.
189
5
 
9
 
! Отговори
Димо преди 9 години
Никой не говори за това как тъпите украинци продължават да обстрелват населените места..... важното е великите *** да налагат санкции и да коментират как руснаците си разполагат войниците по границата си. Американците са из всичките морета и океани - защо никой не ги коментира? - явно е нормално!!!! Мислете с главите си и поставете нещата на кантар! ако бях на мястото на Путин, щях вече да съм счупил копчето от натискане... Целият свят е извратен а на народа все повече му се промива мозъка
188
2
 
1
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До Джон Маккейн. 257. "Верните Крым Украине, уберитесь с Востчной Украины"...Вижте този "сценарий" само в Вашите глупави мечти, и нищо друго!
187
0
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Hahalite udariha vsqkakvo duno, naj-ve4e moralno...
186
1
 
6
 
! Отговори
Az преди 9 години
Това с рейтинга е повече от смешно. Всъщност с тези си действия рейтинговите агенции сами си съсипват реномето. Повече от очевидно е че го правят под политически натиск. Няма сериозен икономист който да повярва на подобни оценки. Хубавото е, че след края на втората студена война светът няма да разчита само на западните "оценители".
185
1
 
3
 
! Отговори
до 261 преди 9 години
Не е получил хонорар, просто мозъкът му се е повредил от предозиране с наркотични вещества. Това е нормално явление при седерастията.