Отвлечените 43-ма студенти в Мексико са мъртви

Били убити по поръчка на наркокартел, сбъркали ги за конкурентна банда
Обновена: 28 яну 2015 08:06 | 28 яну 2015 08:06,
12
Отвлечените 43-ма студенти в Мексико са мъртви
Снимка: БТА

Четири месеца след отвличането на 43-ма студенти в Мексико властите обявиха, че всички те са мъртви, позовавайки се на самопризнания и научни доказателства, събрани от мястото, където се твърди, че младежите са били убити и малко след това изгорени, съобщиха световните агенции.

"Доказателствата позволяват да установим със сигурност, че студентите са били отвлечени, убити и изгорени, а останките - изхвърлени в реката", каза главният прокурор Хесус Мурильо Карам на пресконференция.

Според мексиканксите власти студентите са били убити по поръчка на наркокартел, който ги сбъркал с конкурентна банда. Заподозрените в убийството са били толкова "усърдни", че е било изключително трудно жертвите да бъдат идентифицирани, Засега е установена самоличността само на един от тях, отбеляза прокурорът.

На 26 септември полицаи в град Игуала, в мексиканския щат Гереро, отвлякоха 43-мата студенти от педагогически колеж в Айосинапа и ги предадоха на престъпната организация "Герерос Унидос". Членове на групировката признаха, че са убили студентите и са изгорили телата им. Семействата на жертвите обаче имат съмнения в резултатите от разследването и продължават да издирват младежите.

Кметът на град Игуала и жена му са били арестувани като двамата основни заподозрени. Член на престъпната организация "Герерос Унидос" е признал, че един от шефовете му е наредил да екзекутира 43-мата младежи.

Студентите бяха посочени от престъпниците като членове на конкурентна местна банда, отбеляза ръководителят на службата за криминални разследвания към прокуратурата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Zetas преди 9 години
Z бяха най мощния картел в мексико и избиваха доста повече !!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
опссс аз пък 24, сори 43 една ужасна цифра. Над 3 пъти повече жертви от Париж.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това защо не го раздуват за атентата 24 загинали, може би защото не са ислямисти, а то в същност извършиха двойно по-голямо зверство с убийства от тези в Париж, ама на никой не му пука.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Европа не й пука , ни за Мексико, ни за Нигерия ...
1
2
 
36
 
! Отговори
Ангелов преди 9 години
Сега ще има ли "Аз съм Мексико"? Не, щото на Европа не й пука...