Украйна има нужда спешно от $15 млрд., смята Сорос

"Западът трябва да осигури допълнителни средства"
Обновена: 28 яну 2015 08:13 | 28 яну 2015 07:50,
148
Украйна има нужда спешно от $15 млрд., смята Сорос
Украинският град Мариупол Снимка: БТА

Украйна има нужда от спешна финансова помощ от Европейския съюз от поне 15 млрд. долара. Това посочват инвеститорът Джордж Сорос и френският философ и публицист Бернар-Анри Леви в статия, публикувана в американския в. "Ню Йорк таймс".

Украйна ще се защити самостоятелно, но тя има спешна нужда от финансова помощ. Има неотложна нужда от 15 млрд. долара, се посочва в материала, цитиран от ТАСС.

Авторите подчертават, че за да се осигури оцеляването на Украйна и стимулиране на частните инвестиции, западните държави трябва да поемат задължението да осигурят допълнителни средства.

Обемът на тази допълнителна помощ трябва да зависи от това дали реформите в Украйна ще бъдат успешни, както и от развитието на ситуацията в източната част на страната, отбелязва статията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Halfon Zoltan преди 8 години
Комплименти на деняВи е необходимо средствата да започнат свой собствен бизнес? Трябва ли средства за финансиране на проекта си? Ние предлага гарантирани услуги заем от всякакъв размер и всяка част на света за (лица, фирми, недвижимост и корпоративни органи) в нашия великолепен лихвен процент на 3 %. за приложение Изпращай отговори само на unclebuckfinancelltd***gmail
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и 2000 трилиона няма да помогнат срещу гнева на руския народ.Европа е слаба САЩ е далече-с Украйна е свършено до няколко десестелетия..
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немаш грижи, дъртак, ей ся ше им ги дам тия 15 млрд. къде ми е порфейла....Щом е за светлото демократично, атлантическо бъдеще, веднага.
82
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До 108: Саудитска Арабия докато фалира, нефтопроизводителите във фуса ще фалират :)) особено тия с шистовите технологии такова слънце ще ги огрее че чак ще слънчасат и ще си проговорят сами :))) Смешнико, себестойността на добива в СА е към 20 долара на барел, тоест и при цена 21 дори са на печалба от един долар :)) За руснаците казват че себестойността там е към 30 долара , а за ФУСА- 60 :)) та кой ще фалира пръв се пита в задачката , ако не можете да сметнете питайте господаря си сорос :)))
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво ме изтрихте, *** подвижните крематориуми с прилежащите им урни са там.....
80
17
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До СВЯТ---Жителката на Мариопул Олга Абдурашитова -33 години,голяма поклонница на Путин и руския свят.До неотдавна апелираше във всички възможни социални мрежиКъм Путин да дойде и нападне Мариопул за да го освободи от омразните за нея украинци.На 25 януари заветната и мечта се сбъдна-първият руски снаряд падна на пазара в Мариопул и почитчтелката на Путин я сабраха първа в найлоновите чували!
79
16
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До СВЯТ---Новият крал на Саудитска Арабия възнамерява да доведе икономическото задушаване на Русия до краяПлахите надежди на Московските сатрапи няма да се сбъдне : новият крал на Саудитска Арабия планира да налее още петролния пазар, като по този начин доубие икономиката на Русия. По-рано властите на Кралство открито заяви, че "бензиностанция" на Путин няма място на петролния пазар.Пазарът на петрол ще бъде още по-саудитския петрол, и царят Салман (на снимката), който се възкачва на трона след смъртта на крал Абдула, ще продължи на избрания от предишния владетел курса. Това пише бр
78
2
 
0
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
ЗА ГЪРЦИТЕ ,,,300 000 ООО ООО,,,ТАЗИ СУМА ЗА УКРАЙНА Е ПОДИГРАФКА
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама и Меркел веднага са се съгласили съвсем случайно :)Защо е си признаят че съвремената "голяма политика" се управлява всъшност от корпорации като Vanguard group i t.n. щом Путин спира бунтовниците до Мариопол миналта година и подписват примирие за да може корпорациите да ползват пристанището. До къде са стигнали пипалата на олигархията...
76
0
 
15
 
! Отговори
аха преди 9 години
До ukrainecA руската гранична служба е информирала колегите си от Украйна Приемаме бягащи от мобилизацията украинци по бърза процедура И като гледам цели села се възползват от това съощение В момента тече маратон от цяла Украйна към Русия на мъже,които не им се воюлва А на записалите им раздават освен другото и едно найлоново чувалче ,че да има къде да ги тикнат колегите им
75
0
 
17
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Сорос няма ли най накрая да умре? Само така света ще си отдъхне!
74
18
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До АнонименУважаеми граждани на РусияДържавната погранична служба на Украина ви уведомява,че във връзка с липсата на места в моргите и недостатъчен капацитет на хладилниците ,пътуванията на руски граждани във суверенната територия на Украина е Временно Ограничено !
73
0
 
18
 
! Отговори
Az преди 9 години
Дълговете на Украйна към Русия, в това число руски държавни компании и т.н., са като цяло са около 25 млрд. Сорос да не се обяснява, а да развързва кесийката. Всъщност нали точно от там тръгна проблема - ЕС в лицето на Меркел отказа финансиране на Украйна, Русия предложи 15 милиарда,но САЩ и ЕС решиха да саботират сделката и направиха преврата. Кога всъщност запада мисли да даде пари на Украйна или въобще не обмисля такава стъпка ? Дали Украйна няма да се окаже прелъстена и изоставена, ще видим.
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mи да инвестира дрътляка щом ги жали , нали има пари !
71
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя път май Сорос е заложил на украинската гривна и губи яко :)
70
0
 
11
 
! Отговори
aha преди 9 години
До бандеровче Ахахахахахха и ти ли се криеш от мобилизацията а ??? Сигурно в момента си с рокля ,перука,червило ,сенки(лапнал нечии американски к*р),барем не получиш призовката Инак тоя първо говореше за 50 млрд.,видя че никой не му обръща внимание,сега пищи за 15 ,следващия път ще пише за 5 млрд.
69
2
 
0
 
! Отговори
до до фена на гиви преди 9 години
ти за моята попка не се тревожи, мисли са за своята, но тя ти е разработена явно, така че ще се накефиш максимално.
68
0
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
15 МИЛИАРДА това е само "капка в морето" в нуждаещата се Украйна от пари !
67
0
 
13
 
! Отговори
do 118 преди 9 години
Дай някой "умен" форум! САЩ го "наби" основно на България. Санкции към наши партньори и техни безплатни военни бази. КЪДЕ е ползата от САЩ? Само не ми казвай, че ме пази от Русия! А колкото Украйна затъва в дългове, толкова по-лесно ще им вземат САЩ, каквото си поискат от държавата им. Няма дефицит на предатели и в Украйна. Нюланд знае за какво говорим...5 млрд, нашият Яц :)
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До днес.бг, защо ми изтрихте коментара по повод дриснята на украинеца????? Защо оставяте тъпите стихчета в които се хвали с УБИЙСТВО на хората?!?!?!?!?