Фидел Кастро е в прекрасно здраве и настроение

Бразилският писател Фрей Бето се срещна с него
29 яну 2015 07:16, Елка Василева
6
Фидел Кастро е в прекрасно здраве и настроение
Фидел Кастро. Снимка: архив, Reuters

Историческият лидер на кубинската революция Фидел Кастро се чувства прекрасно и е добро настроение. Това заяви пред кубински медии бразилският писател Фрей Бето, който се срещна с 88-годишния Кастро във вторник, съобщиха световните агенции.

Фидел Кастро, който се оттегли от властта през 2008 г., не се е появявал на публично място от година, а негова снимка не е помествана в кубински медии от август, което поражда спекулации за здравето му, отбелязва Ройтерс.

 "Той се радва на много добре здраве и е в много добро настроение. Изглежда мършав, но е с ясен ум, всичко си записва в тетрадката, добре информиран е за всичко, което става в страната и по света", заяви Бето.

Фрей Бето, чието истинско име е Карлос Алберто Либанио Кристо, е монах, писател и политически активист, пламенен защитник на теологията на освобождението - ляво латиноамериканско движение в Католическата църква, целящо да върне достойнството и надеждата на бедните и изключените от обществото.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кубаФидел Кастро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
И все пак истината си остава въпреки че всичко каквото се пише и говори в света е под еврейски контрол. Куба е единствената страна от Латинска Америка където може всеки да ходи на зъболекар, като се разболее попада в болница, има квартира и работа гарантирани от законите, няма престъпност, хората са по добри между себе си от тези в САЩ и Канада и цялата джунгла от Мексико до Аржентина, от Китай до Индия, от Сингапур до Мароко и от Гърция до Русия! Оазисът Западна Европа се унищожава. Куба устоя!
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моят баща е на 89 години и също се чувства прекрасно ! Чукам на дърво и за двамата ,да са живи и бодри поне до 100 години !
1
0
 
30
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Да е жив и здрав Ел Команданте ! Голяма личност и голям лидер !