Лукашенко "клати" Евразийския икономически съюз

Беларуският президент с предупреждение към Русия
29 яну 2015 22:46, Александър Попов
110
Лукашенко "клати" Евразийския икономически съюз
Лукашенко. Снимка: Reuters

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди днес, че страната му може реши да напусне Евразийския икономически съюз начело с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията определя думите на Лукашенко като отваряне на нови пукнатини в обединението.

Беларуският президент също така предупреди Москва, че неговата 10-милионна страна никога няма да бъде част от "руския свят" - термин, измислен от Кремъл, който изразява надеждите му да привлече още повече в своята орбита държавите от бившия СССР.

Лукашенко, който управлява Беларус от 1994 г., разчита на икономическите субсидии и политическата подкрепа на Русия, но скочи срещу опитите на Москва да разшири контрола си върху финансите на страната, отбелязва АП.

Миналия месец той обвини Москва, че вреди на икономическите интереси на Беларус със своите ограничения върху износа на стоки за Русия, които по думите му са в разрез с правилата на Евразийския икономически съюз, в който влизат Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизстан.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха, Лукчо го подава на *** орално :)
60
0
 
4
 
! Отговори
малоумен преди 9 години
Лукашенко се е вдъхновил от примера на Украйна, Сирия, Ирак, Либия... България. И иска, и той в ЕС и НАТО.
59
0
 
0
 
! Отговори
медиен лисунгер преди 9 години
Пък на коча мъдете как се клатят - чакам всеки момент да паднат.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
На Лукашенко му е време за преизбиране и си прави пи ар пред запада,но изобщо да не се надява,ако путин реши да го остави на запада,то чака го съдба подобна на съдбата на Садам. САЩ никога няма да забрави,че Лукашенко бави плановете им от 20 години.
57
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Когато България влезе във войната срещу Русия, вестниците ще пишат че няма никаква война, няма американци в България и никога не е имало, до края на войната ще се прокара и Южния поток.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ЛУКАШЕНКО СА СПРЯЛИ ВНССА ЩОТО СИ Е НАРУШИЛ ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКИТЕ НА ХРАН=ПРОДУКТИ. ТАРИКАТА ПРОБУТВАЛ ПОЛСКИ НЕЩА ЗА БЕЛОРУСКИ...С ЕДНА ДУМА НА 2 СТАНА ПРЕДЯЛ
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, вчера Лукашенко даде пресконференция, но не каза нищо подобно!!!!!!!!!!!
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ КЪДЕ Я ИЗСМУКАХТЕ ТАЯ НОВИНА БЕ? НЕ Я ОТКРИХ В НИТО ЕДИН РУСКИ ИЛИ ЗАПАДЕН ЕЛЕКТРОНЕН ВЕСТНИК. GOOGLE ПОНЕ ДАВА ТАЗИ ЖЪЗМОЖНОСТ.
53
2
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
До с.Преди десетина години имаше социологическо изследване в Русия което показа че руснаците предпочитат някой като Лукашенко за президент.Лукашенко развива Беларус като индустриална държава-нито една керемида от наследеното държавно стопанство не е продадена.Инвестирани са десетки милиарди в модернизиране на държавни предприятия.Привлечени са и много качествени чужди инвестиции.Частния бизнес също върви добре.Така че бай Лукашенко си тежи на мястото.
52
3
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Anonymous А Лукашенко доиграется. Америка му допада Майдан. Янукович вече са опитали "сиську и письку" държи в едната си ръка, - не се получи. Седи в Ростов. Лукаш също в Ростов ще се опита да избяга? Не иска в Митническия Съюз на живо - не живей, кой те кара? Израел е подал заявление за създаване на Зона за свободна търговия с Русия. А евреите не са ***.
51
1
 
1
 
! Отговори
онз преди 9 години
До истината еистината е че беларус изкарва БВП на виетнам само от уаргейминг и че батя квото каже или ше слушат или ше лапат шнорхело. голем праз че са подали формална молба, благодарение на вв2 те членуват където и когато си поискат.
50
4
 
5
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
"Днес интеграция с Русия са много по-дълбоки, отколкото в рамките на Митническия съюз, Единно икономическо пространство, и на Евразийския икономически съюз", - каза Медведев. СОФИЯ, 29 януари. /КАН/. Интеграцията на Русия и Беларус са много по-дълбоки и по-твърда, отколкото в други интеграционните права. Това становище изрази президентът Александър Лукашенко на пресконференция за руски и чуждестранни МЕДИИ.
49
2
 
6
 
! Отговори
2 преди 9 години
И тоя е като Ципрас, иска да извива ръце и да извлича дивиденти.
48
7
 
7
 
! Отговори
истината е преди 9 години
До икономистМай не си в час"икономисте"...в Евразийският съюз са подали ОФИЦЯЛНО заявка за членство Индия,Турция,Виетнам...а преди няколко дни и Изрел...дали са глупави евреите...едва ли.....
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GLUPOSTI. NIKUDE NE VIDQH TAKAVA NOVINA.
46
0
 
1
 
! Отговори
прочетох 49 преди 9 години
и ми стана ясно.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни ГЛУПОСТИ драскате (извадки от 7 часава пресс-конференция) За търпеливите :) https://youtube/playlist?list=PLDc9P2HqXI1vH6-igzl6gzLJAq1305IyH И не само извадки , а целенасочено за създаване на ДЕЗИТам има и за Украйна и за газта ( 134$ за 1000кубика ! ) , и за Крим , и за УСА - въобще прилича на Тато навремето.Бих се радвал в БГ да имаше поне 1 толкова практичен политик .( той се изсмя на сънародниците си за покупката на 60 000 автомобили през 2014 )
44
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукашенко им каза и да се омитат от крим и че по скоро Москва е татарска от колкото крим руски.също беларус преразглежда всички плащания с русия и минават само в долари
43
7
 
9
 
! Отговори
барон Мюнхаузен преди 9 години
май освен Северна Корея, друг "приятел" не им остана и то там приятелството не е съвсем ясно
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Зато Ким наш."Дори Китай вече се отнася хладно към северно корейския диктатор Ким Чен. Който ще бъде почетен гост в Москва на военния парад.