Спасяването на икономиката на Русия - за над 2 трлн. рубли

Да се обединим срещу кризата, призова Медведев
Обновена: 29 яну 2015 09:53 | 29 яну 2015 09:52,
80
Спасяването на икономиката на Русия - за над 2 трлн. рубли
Снимка: Reuters, архив

Руският печат коментира антикризисния план, представен вчера от премиера и лидер на партията "Единна Русия" Дмитрий Медведев пред партийното ръководство. За спасяване на икономиката Москва ще трябва да изхарчи над 2,332 трилиона рубли, става ясно от документа.

Окончателната сума ще се оформи, след като финансовото министерство уточни разходите по този план за първото тримесечие, посочва "Росийская газета".

Медведев прикани всички политически сили в Русия да се сплотят пред заплахата от криза. Той припомни,че днешната ситуация е предизвикана не само от "външни шокове", но и от солидарно вземани решения, включително за присъединяването на Крим, отбелязва "Комерсант".

"Политическите предпочитания трябва да бъдат изместени на заден план", заяви Медведев. Той предложи да бъде приложен отново механизмът за взаимодействие между президента, правителството и Държавната дума, който да консолидира усилията на различните клонове на властта в Русия, както бе по време на финансовата криза от 2008-2009 г., се казва в материала.

Антикризисният план предполага в близките три години Русия да намалява бюджетните разходи поне с 5 процента годишно, изтъква "Независимая газета".

От 1 февруари Москва ще отпусне още 188 милиарда рубли за индексиране на пенсиите и това ще е най-голямото перо допълнителни разходи от федералния бюджет, посочва "РБК дейли". Тази индексация е единствената добра новина - повечето предвидени социални нововъведения ще имат тясно приложение, коментира "Московский комсомолец".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
Значи може и да не си виждал, но си чувал.
60
0
 
6
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
До 67 Не знам какво произвежда Русия ,но за България знам .От 90та насам ПРОИЗВЕЖДАМЕ РОБИ за западните господари!!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 69Ами защото можеш да си позволиш само ,,Made in Cina,,---------------------------------------ахахахах това ли ти е отговора?Що не каза, че те е преследвал бял мерцедес в живота?Добре, карай си Austin Martin-а и не ме занимавай.
58
3
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
Ами защото можеш да си позволиш само ,,Made in Cina,,
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе каква икономика имат тези пияни войнолюбци????? Някой да ми напише какво произвеждат!!!----------------------------------------най-добрите ядрени мощности, тежка промишленост, машиностороене, авио промишленост, химическа промишленост, военна промишленост ....Продуктите им са за тези, които могат да си ги позволят и които развиват отрасли.За такива като теб айфонче сделано в Тайланд, да охкаш и да се захласваш и да си мислиш, че това е върха на технологията :D
56
0
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 9 години
А я сега ти ми кажи 5 неща които произвежда Англия че много се чудя??!! До сега не съм срещал и 1 продукт на които да пише произведен в UK
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен ще направи бригадирско движение и ще заведе всички атакисти да копаят за ,,Южен поток,,
54
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе каква икономика имат тези пияни войнолюбци????? Някой да ми напише какво произвеждат!!! Поне 10 неща хайде напишете!!!! ако се сетите - просто ги избройте! Аз се сещам за някои - Бандитизъм, Проституция и Бедност - друго какво произвеждат?!А ДА - ВОДКА и.........горе долу това е!
53
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Това не е вярно - трибуналът в Хага няма правомщия за държавните глави на Великите сили.
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската икономика може и да се оправи. След 100 години. Русия има по-малко международни патенти от една единствена корейска компания - Самсунг. Сега влиза в съюз с икономическото чудо Северна Корея. Китай инвестира 40 пъти повече от Русия в иновационни производства. Само 4 китайски банки имат по-големи активи от БВП на Русия.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове,радвайте се!В БГ подновиха запаса.Хайде на Шабла!Американските братя ще ни обучават.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горбачов за теб какво значение има на 90 си,несе знае живота но си в напреднала възраст.Несе пукаи,ти когато бе6е на власт свър6и златна работа.Сега сисе сетил за света.Гледаи си пенсииката и даваи съвет на гн Путин да влезне в НАТО по бърже зада не фалира Русия напълно.Путин сега се преструва и лъже хоръта си че започва да оправя народа да несе вдигне.Но това е неизбежно.
49
4
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Как така ще намаляват бюджетните разходи! Та нали нашите русофили казаха, че трябва да се взимат заеми и да увеличаваме бюджетните разходи? Медведев да не би да слуша съветите на Дянков и ББ?
48
5
 
2
 
! Отговори
хм преди 9 години
Май рашките ще ядат танкове както по времето на Роналд Рейган
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите/милиционерите/ си правят всякакви проблеми,после тръгват да си ги оправят.Смешна картинка.
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Печатайте,печатайте рубли,после за тоалетна ще имате много.
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кризата я създава путин и каквото и да правят в Кремъл, каквито и спасителни планове да мислят, докато не пратят путин и неговата хунта на трибунала в Хага нищо няма да е в състояние да спаси Русия.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен(53)Да бе да 45 годишна друг път. Пърата Сататана е застъпила през 1990 година. Нах старите са 25 годишни. На всеки е ясно, че регкети от такив тип не се правят за ден.Освен това Руснаците разчитат изцяко на Сатана в момента.Нищо не казваш за тежкият клас Воевода.Зариди глупоста на Путин, Русия е под укрозата да загуби ядрения си стратегически потенциял който и гарантира цялостта.
43
10
 
10
 
! Отговори
From Germany преди 9 години
За какво и е на Русия спасителен план. Тя има нефт, газ, злато, сребро, уран, платина. Защо трябва да се притеснява за разни икономики и бюджети. Вместо да се занимават с англосаксонските глупости, по-добре да водят войни за освобождение на рускоезичното население от американско и еврогейско робство.
42
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-голямата печатница на пари без покритие е америка , а най-големия кредитор на америка е комунистически Китай , какво да се коментира . Фактите са факти