Въоръжен нахлу в холандската обществена телевизия

Мъжът поиска да говори в ефир, след което бе арестуван
Обновена: 30 яну 2015 09:38 | 30 яну 2015 09:38, Елка Василева
9
Въоръжен нахлу в холандската обществена телевизия
Снимка: БТА

Мъж с огнестрелно оръжие нахлу в холандската обществена телевизия и поиска да говори в ефир, след което бе арестуван, предаде Ройтерс.

След влизането на нападателя телевизия НОС спря своята програма в 20 ч. (21 ч. българско време). Тя разпространи съобщение, че спира излъчване.

Въоръженият нападател твърди, че е от "хакерски колектив", съобщи репортер, който е говорил с него, цитиран от Асошиейтед прес.

След спирането на програмата за около час, телевизия НОС излъчи запис на мъжа, облечен в черен костюм, бяла риза и черна вратовръзка, който държи пистолет.

Пред човек в телевизията нападателят неофициално казал: "Ние сме наети от разузнавателни агенции". Скоро след това пристигнала полицията и наредила на мъжа да хвърли оръжието.

Директорът на НОС каза пред националното радио, че не е известно как мъжът е влязъл в сградата въпреки мерките за сигурност. По-късно телевизията съобщи, че той е заплашил служител от охраната, принуждавайки го да го пусне вътре.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mom4eto e psihi4eski ne v red, a pistoleta e feik.
6
0
 
1
 
! Отговори
радо преди 9 години
Със заглушител пред камерите...не е искал да вдига много шум
5
0
 
1
 
! Отговори
бг франсе преди 9 години
май никой не обръща внимание на думите му .."Ние сме наети от разузнавателни агенции".
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Охраната се е състояла от един човек който дори не е въоръжен. Пълна пародия е тази охрана там всеки си влиза безпроблемно. А оръжието на въпросния нападател който между другото е от тунизийски произход и е студент ядрена физика не е било истинско.
3
2
 
1
 
! Отговори
.. преди 9 години
Страшна охрана, няма що. Не е ясно от какво пази тази охрана така или иначе ако като насочат пистолет към охранителя, ще пусне човека с пистолета в студиото на националната телевизия. Може би охраната пази само от хора без оръжие и ги респектира като насочи своето оръжие към проблемните.Този охранител е за уволнение, защото му е заешко сърцето - като на русофилите които лъскат обувките на Путин вцепенени от страх, вместо да се изправят до цивилизовния свят и да осъдят агресията в Украина.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че не ги е изтрепал.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредния Октай Енимехмедов. Важното е да станем известни.