Невъзможно е отписване на още гръцки дълг, твърда е Меркел

Европа ще изчака програмата на кабинета в Атина
31 яну 2015 07:49, Елка Василева
105
Невъзможно е отписване на още гръцки дълг, твърда е Меркел
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Не виждам възможност за по-нататъшно отписване на задълженията на Гърция, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

Още по темата

"Частните кредитори отказаха да направят това, а банките и без това вече опростиха няколко милиарда на Гърция. Не виждам възможност за по-нататъшно отписване на дългове", заяви Меркел пред "Хамбургер абендблат".

Тя напомни, че едно от условията за новия пакет на финансова помощ за Атина е извършването на реформи в страната. "Европа ще продължи да проявява солидарност с Гърция и други страни, засегнати сериозно от кризата, ако тези страни се стараят да прилагат реформите и да спестяват", подчерта Меркел.

"Ние, Германия и другите европейски партньори ще изчакаме и ще видим каква програма ще ни предложи  новото гръцко правителство", добави тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така или иначе византийците няма да върнат парите. Дали ще им ги опростят или не все тая. Те не са послушни овце като нас и затова в крайна сметка получават по голяма част от това което искат. Ние пък си имаме мадам Йес и Тиквата и затова ще си живеем със заплатки от по 400- 500лв.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Невъзможно е отписване на гръцки дълг, интересно. Невъзможно е Титаник да потъне. Историята помни много невъзможни неща.
72
1
 
3
 
! Отговори
LEONIDAS преди 9 години
MALAKES, THIS IS SPARTAAA!
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция като се разкашля, татаромонголчетата треска ги хваща!
70
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Може би си прав. Обаче вие създадохте модата на недовършените згради, и да кажеш че са малък % - не са. Както и да е мисълта ми е, че тарикатлъка не се харесва никому. (честно казано аз за това се махнах от България)
69
0
 
4
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До АлексТоест в Бг или на запад укриването на данъци не е национален спорт? така ли мислиш? нима ние открихме схемите с офшорни фирми или ние създадохме офшорни зони?
68
0
 
1
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До АлексАз работя също извън Гърция и смятам, че не посрамвам народа си. Но има и гърци, които не са така, както и българи, които не са като теб. Дали имаме или не покритие да си имаме самочувствието смятам, че сме си го извоювали и то в повече. На теб може англичаните да ти казват така, но аз съм се карал многократно с западняци тук в БГ, защото говорят различно. Именно тяхното самочувствие от къде идва не знам...
67
1
 
5
 
! Отговори
ONASSIS преди 9 години
Защо ЕС налива и налива ли милиарди в Гърция се пита Бай *** . Много просто ***, Гърция е най големия работодател на Балканите и само при мисълта че фалира...,бяла Европа получава алергия и кошмари.Не е лесна работа, да ти се изсипят още над 3 000 000 етиопски *** от кол и въже.
66
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До ЕллинИзвинявай исках да кажа "самочувствие без покритие". Нищо лошо да се горд от произхода си, но това не означава нищо ако не можеш да си платиш обяда. Аз се гордея че съм българин, но това е защото съм си извоювал място и уважение, и не посрамвам страната си пред чужденците. Англичаните във фирмата ни смятат България за "middle eastern genius cradle" имиджа на страната се гради от хората и. За гърците пък казват, че избявгването на данъци е национален спорт. Някак не спомага за гордост.
65
1
 
5
 
! Отговори
Eллин преди 9 години
До 74Аз съм Атинянин 7мо поколение... странно но ние гледаме на северняците като такива, каквито описваш нас :). Всеки човек, работещ за да изхранва семейството си има право на достоен живот. Аз съм 15 години в БГ и не виждам разлика между българи и гърци. Същите сме. Само, че българина няма самочувствие или то е изкривено. Смятам, че това с времето ще се оправи.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕллинРедовно ходим в Северна Гърция - има страхотни и работливи пора. Приятно е там. Но по на юг е ужас - ***, мръсотия, тарикатлък и огромно самочуствие. Не казвам, че всички сте еднакни, но по-голямата част сте наистина мързеливи и с огромно самочуствие и надменност.
63
0
 
1
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До 71200.000 официално работещи целогодишно. Колко работят неофициално и колко на сезонна работа? пак ядеш магданос... е щом си ходил в Испания значи си наясно :) ft/cms/s/0/bbdfb1fe-5f96-11e4-8c27-00144feabdc0.html#axzz3QOmTr0Cx
62
2
 
5
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До АлексЕстествено, че имаме самочувствие. Вие българите трябва да го имате също. По нищо не отстъпваме от другите, даже на балканите сме и по добри от тях! Това какво говорят хората е друго. В момента от Гр е избрана българка евродепутатка. Не става въпрос за хитрост, а за справедливост. Не ние печелим от кредитите, които ни се налага да взимаме. Давам за пример България последните 4 години! Те печелят от лихвите, а ние ставаме роби! както искате го разберете, това се случва в момента с вас!!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕллинПак лъжеш за българите в Гърция. Около 200 хиляди са.cross.bg/gurtziya-dimitrov-solyn-1419112.html#axzz3QOk2AxkQБил съм в Испания и съм питал. Приятели работят там и ходя на гости.
60
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До ЕллинНямал съм чак толкова вземане даване с гърци, но от приятели които са работили за тях в БГ и от хора които са ходили в Гърция да работят, как един не каза нещо хубаво? Аз не съм предубеден към хора и не вярвам в стереотипи, но ми се оформя картина на народ с огромно самочувствие и Андрешкова лукавщина. Как да си на страната на такива?
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕллинИ пак политиката на ЕС Махнете се или чак сега не ви инася. Много бързо се сетихте - от 88 досега Вие съгласихте ли се с тази политика, ако не вие харесвало, трябваше още тогава да се махнете. А относно инфраструктурата не се прав. Идвал съм и не съм и не съм видял чужди ферми да стопанисват магистрали, пътища, пристанища. Точно вие да дадете - айде смях.
58
2
 
7
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До 66Говорим за реалност. Попитай някои испанец, прочети нещо сериозно, запознай се с реалности. Как съм живял преди Е.С. не знаеш, но ти пожелавам да живееш някога така, защото хората в БГ са добри хора и заслужават да живеят така, както и всички хора по света. Успех в бизнеса ти :)
57
1
 
3
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До 64Не знам какво работиш но термини: гадни, мързеливи и т.н. ми говорят, че не си от най-образованите хора. Както и да е. 600.000 българи работили в Гр на постоянна и сезонна работа са малко. Приятел, разбирам, че проблема ти са гърците, независимо от реалността. Успех ;)
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
investor.bg/***/130/a/biudjetniiat-deficit-na-ispaniia-do-avgust-e-48-160491/newsbg.eu/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE/Прочети и тогава ми говори че лъжа. Относно бедността - не може да си живял нашироко извън възможностите си и сега да ревеш, че другите вече не искат да плащат
55
1
 
3
 
! Отговори
Еллин преди 9 години
До 62Запознат ли си с политика за селското стопанство, наложена от европейската общност още от 1988, 4 години преди 92, според която едно рентабилно преди селско стопанство щеше да стане в пъти по доходоностно? не, но имаш мнение. Запознат ли си с политиката на фалшифициране на данни в целия Е.С. от 96 за реализация на проекта евро? не, но имаш мнение. Запознат ли си колко излезе тази инфраструктура и дали не бе изградена от немски фирми, които ще я ползват още 30г.? не, но имаш мнение.