"Ан Нусра" изтласка сирийските бунтовници от важна военна база

Клонът на Ал Кайда иска да създаде в Сирия ислямско "емирство"
28 фев 2015 22:05, Анисия Иванова
16
"Ан Нусра" изтласка сирийските бунтовници от важна военна база
Снимка: БТА

Джихадистите от Фронта "Ан Нусра" изтласкаха днес силите на сирийските бунтовници от важна военна база близо до Алепо в Северна Сирия - страна, където се води война от четири години насам, съобщиха правозащитници, цитирани от Франс прес.

Фронтът "Ан Нусра" - сирийското крило на мрежата Ал Кайда, включващо сирийски и чуждестранни бойци, започна снощи атака с цел да превземе т. нар. база 46. Сирийската бунтовническа група "Хазем" даде 29 жертви в сраженията, а джихадистите - шест, информира Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

"Ан Нусра" превзе база 46", потвърди пред АФП Рами Абдул Рахман, ръководител на СЦНЧП. Бунтовниците бяха овладели тази база през ноември 2012 г. Те прогониха оттам войските на сирийския режим и така се сдобиха с ракети земя-въздух, напомня агенцията.

Фронтът "Ан Нусра" се стреми да превземе редица селища и военни лагери на бунтовниците в региона около Алепо и провинция Идлиб с намерението да създаде в Сирия ислямско "емирство".

"Хазем" е смятана на Запад за "умерена" бунтовническа група в сравнение с ултрарадикалните джихадисти и тя първа получи през 2014 г. от западни държави противотанкови ракети Ти Оу Дабъл Ю, допълва АФП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
12 простичък си явно , чудиш се какво да кажеш , но явно не ти се отдава...не Русия използваха през ВСВ ядрени бомби срещу явно паднал противник като Япония, не Русия запали цяла северна Африка с арабска пролет, не Русия създаде Ислямска държава която коли и беси наред, а и в последните кадри по телевизията ,е видно че те унищожават хилядолетни археологически ценности , това е варварство...Не Русия даде 5.5 милиярда за украинския Майдан...За това пич не драскай глупости ....
7
0
 
2
 
! Отговори
драго преди 9 години
До ком7 ти лил си много *** или овца кои съсдаде воината кои направи всичко това помисли малко *** мозък
6
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
Законите на Аллах (бога на Луната) са сатанински и дивашки.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това значи ли,че джидахистите имат ракетитевече?
4
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИД е руски проект, с който атакуват прозападните опозиционери. Основната цел на руснаците е Сирия да е в гражданска война, за да се спре строителството на газопроводи от Египет и Катар към Европа.
3
9
 
4
 
! Отговори
бижо преди 9 години
До Анонимен - Оня маймун, както го наричаш може и да е дал ракети, ама на тези които се бият срещу джихадистите, следователно няма защо да ги нападал Така че май нищо не си разбрал, ама питай вовата в кремъл да ти даде още указания :))))
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега разбирам защо оня маймун не вкарва сухопътни войски срещу ИД, че той ги снабдил със смъртоносни оръжия и сега просто няма как! Тези янки са пълни и завършени ***!
1
2
 
29
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Какви наркотици ползваш?