Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** реват
327
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фондация "Америка за България" сериозни финансира БГ медиите. Все още обаче има хора, които могат да четат и да слушат и да разсъждават и правят изводи. големи *** сте това журналистите. Този плач за демокрация в Русия е както е казал поета "СМЕШЕН ПЛАЧ", а ние сме "***"
326
0
 
1
 
! Отговори
До ТВ преди 9 години
Господа, от няколко дена едно друбно човече, което гледам вечер проповядва какво трябва да приемаме за истина и кое не. Ами кажете истината за Б.Немцов - олигарх и го убиха тези, които го създадоха - факт. Истината е на друга място.Путин и обкръжението му нямат интерес в от убийството. Освен това - доколкото ми е известно журналистите трябва безпристрастно да показват всички гледни точки.Така че аз говоря 3 езика и мога сама да си направя извод без някакво дребно човече да ми казва каква е тя.
325
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на руснаците, сами си вкарват автоголове. Включително и с платените си ***, които по цял ден пишат във форумите и се опитват да променят общественото мнение, НА ВСЯКА ЦЕНА. На това му се казва промиване на мозъци. Браво!
324
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 9 години
За съжаление простите хора в България се увеличават геометрично.
323
1
 
16
 
! Отговори
Веси преди 9 години
Путин направи много за Русия и руснаците няма да го предадат. Не знам как още някой се надява. Това е страшно /до фанатизъм/ предана нация, а Путин е добър лидер. Разбира се, че както санкциите така и убийството на Немцов, целеше да разклати пода под краката на Путин, но тц... Не и в Русия.
322
0
 
3
 
! Отговори
az преди 9 години
A utre vsichki tia popluckovci che govorat za nacionalna gordost.plevneliev plu Rusia a utre kak che govori za bratata slavani koito ni osvobodiha i sled rova che dokladva na USA.utre che sa na Cipka a v novinite kazaha che nama koi da se grigi za nacionalnata svetina.che dori nama da a ohranavana.a bratara romi che imat kakvo da vzimat
321
1
 
12
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Ще ескалира друг път!
320
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надежди говежди на едни американски крави
319
0
 
8
 
! Отговори
Моше преди 9 години
Ааврам(-ов) ,като запалите войната..вашата мрежа, казаха ли ти къде ще те крият-в Израел ли?
318
0
 
5
 
! Отговори
Ветеран преди 9 години
veteranstoday/2015/02/28/who-killed-boris-nemtsov/Много интересно! "VETERANS TODAY"- Military Foreign Affairs JournalWho Killed Boris Nemtsov?Caught: The CIA at it againveteranstoday/2015/02/28/who-killed-boris-nemtsov/Summary: In all likelihood, the February 27 assassination of Russian opposition leader Boris Nemtsov is part of the CIAs campaign of discrediting Russian President Vladimir Putin and destablizing the nuclearly-armed Russian Federation.
317
2
 
20
 
! Отговори
калвача преди 9 години
Фондация Америка за България всяка година налива по 200 милиона долара за пропаганда. Ето къде отиват парите. И на този името му е в ведомостта.
316
2
 
12
 
! Отговори
Мей Ли преди 9 години
Ей, "България, въздух под налягане ТВ", каквито и да коментари да правите, не можете да биете протестърите и умните и интелигентните! Те разбират от ремонт на изтребители, американската амбасада им връчва чекове за добре свършена работа, специалисти са по политически убийства, по цветни преврати, и сега някой си какъв беше Аврамов, прави оценка на Русия! Да се чудиш и маеш, тези всичките от НБУ специалност политолози, абе много разбират бе, то направо са извънземни!
315
3
 
8
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Ако тази смърт не е достатъчна, ще убием още 1000, ако трябва и повече,но ескалацията трябва да доведе до желания от САЩ резултат!
314
8
 
5
 
! Отговори
Юзер преди 9 години
Добре де всяка руска окупация на България е празнуваме 3-и дена. Ако пукне *** ще почиваме ли седмица?
313
7
 
15
 
! Отговори
Ришко преди 9 години
Поредна статия с опит за манипулиране на обществено мнение.Във всички световни медий се казва че рейтингът на Путин е железен над 80% само тук в наше село се говори за фалшив .Много интересно.
312
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля се само Путин да е жив и здрав и руснаците да са достатъчно разумни, да не допускат цветни революции, майдани или европейски псевдоценности. Зад всички тези лозунги за демокрация стоят единствено финансови интереси. Демокрация няма и никога не е имало. Управляват само парите. Не съм русофил, нито комунист. Но ми се струва, че Путин и Русия са единствената възможност на нормалните хора да се противопоставят на страхотната ненормалност на Запада и САЩ.
311
4
 
9
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Венелин--455;Ти с разбойници бизнес правил ли си? Всички които опитаха съжаляват, Просто ги ограбиха.Сизключение на тия които са свързани с комунистическата мафия.
310
2
 
8
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Венелин--455; ЕС е още по--голям пазар от руския. Руския пазар се срина а Горбачов ни наложи еднострани МИТА , понеже е голям приятел на Б--я.
309
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГневенТо при нас в държавицата ни една прозрачност,че за Русия си се загрижил!!!!!!!!