Русия проверява три версии за убийството на Немцов

Те са политическа дестабилизация, ислямско-екстремистка и битова версия
Обновена: 1 мар 2015 19:38 | 1 мар 2015 19:26,
134
Русия проверява три версии за убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Три са версиите, около които работи разследването на убийството на Борис Немцов. Те са - провокация с цел дестабилизация на политическата обстановка, ислямско-екстремистка версия, свързана с вътрешноукраинските събития, както и битова версия, свързана с търговската дейност на Немцов, съобщи БНР.

Още по темата
От следствения комитет на Руската федерация заявиха днес, че са разпитани очевидците на престъплението, преглеждат се записите от видеокамерите по целия маршрут, по който е бил следен Немцов.

Следствието е на мнение, че убийството е било внимателно планирано и неговите извършители са били осведомени за това откъде ще мине политикът.

Междувременно се появиха кадри от улична камера, на които се вижда убийството и как предполагаемият стрелец се качва в колата, с която е избягал.

Полицията в Москва публикува и първото описание на издирвания стрелец, но без фоторобот. Според тях нападателят е мъж, висок около 170-175 см, с нормално телосложение и късо подстригана тъмна коса. По време на убийството той е бил облечен със сини дънки и кафяв пуловер.

Според свиделските показания убиецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, който също е известен.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Докато разследването се опитва да разплете убийството десетки хиляди руснаци излязоха на шествия в различни градове на страната в памет на опозиционния лидер. Те носеха плакати с лика на Немцов, както и такива с надписи: „Героите не умират” и „Не ни е страх”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: убийствоНемцовверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Осетия? преди 9 години
Кола с Осетински номер?Чеченският лидер веднага ще изпрати някой затворник, за да го заклейми Путин като убиец на Немцов.Аберацио иктус.. за онези, които изкл.Путин.. Та тъкмо стар кгб-еец ще измисли "наивна уж" версия, която да ГО ИЗКЛЮЧВА" сега е на ход"непрофесионалисти"..А руското посолство мълчи... За Украйна мнго говори др.ПОсланик .. Сега- няма още опорни точки...
73
1
 
0
 
! Отговори
супер справедлив преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ По-точно интелект им като на Джен Псаки!
72
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ТРИТЕ ВЕРСИИ ВОДЯТ КЪМ ПУТИН !
71
4
 
11
 
! Отговори
Бултрас преди 9 години
Трите версии са ЦРУ,МИ6,Мосад.Немцов не е модел за подражание като мъж,търговец,трезвеник и национално отговорен.Не беше алтернатива на Путин,а като негов враг нямаше неговата популярност.Тоест бившият резидент на КГБ в източен Берлин и настоящ президент няма полза от неговото физическо елиминиране.Напротив.Така че господа отговорите си ги направете сами.Не съм русофил или рософоб, а български патриот.За 10 години Путин подобри значително жизненият стандарт на руснаците и не случайно е популярен
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шли по центру Москвы две *** - одна простая, другая - политическая... А шуму-то на весь мир подняли!!!
69
2
 
6
 
! Отговори
без следи преди 9 години
Анна Дурицкая не е от тези, които оставят следи след себе си.
68
6
 
19
 
! Отговори
без милост преди 9 години
Цру организира всякакви отвличания, нападения и убийства на мирни граждани. Включително и екзекуцията на Борис Немцов. За да може и това престъпление да се припише на руснаците. Цру е най-голямата терористична организация в света!
67
5
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Според мен нещата са много прости.23 годишните манекенки имат обикновенно два вида любовници - силни с които правят секс и богати с които си играят за пари.Е, в случая Немцов е попаднал на ревнив тъпкач.
66
8
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВАйде, отивай да си играеш................
65
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е велик и много,много невинен.Какво трогателно писмо написа на майката на убития Борис,чак да се просълзиш,като съболезнованията при свалянето на малайзийския самолет.
64
8
 
3
 
! Отговори
Някой писа преди 9 години
Докато Елцин се напиваще,Немцов крадеше,.....а арабския шейх Путин прибра всичко за себе си.
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
85.Трябва да разследват Буш и Обама. , каква световна каша забъркаха , заради петрола и $.
62
12
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До демократМного правилно, да разследват и малкото човече дето се е покрило зад дебелите дувари на Кремъл , и неговата физическа машина за ликвидирането на опозиционни журналисти и функционери.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
79.Украинската "разхождаща " се е свидетел - съучастник !Ще я задържат докато мине следствието и се даде на прокурора ( който ще реши ..
60
9
 
4
 
! Отговори
демократ преди 9 години
разследването ще е цирк ***.Защо ли той не е заподозрян..ха..ха А за ислямската връзка си е има-Кадиров.
59
9
 
2
 
! Отговори
Цццццц преди 9 години
Като чете ,,Владимир Путин-роба от галерата'',на какви лукси е свикнал сиромаха-40-50 луксозни вили и къщи,4-ри дузини самолети,гувернантки и помощнички,много е работил на галерата като робот милиционерското училище та до сега.
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по какво си приличат феновете на путин с феновете на волен сидеров?по тъпотата.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи 1. Версия ( ЦРУ)2. Пак подобно чрез Киев - с участието на Украинската моделка .3. Битови ( корумпирания бизнесмен Немцов )
56
11
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До gandi.daowДо, но за момента тя е свидетел. Никой няма право да я задържа.Ама в Русия си е милиционерщина, така че, всичко се очаква. Аз не се очудвам.
55
4
 
0
 
! Отговори
То е ясно преди 9 години
Физическия убиец е или шизофреник,или затворник,избягал от избягал от затвора,или някой руснак,кацнал на Луната.Там все са такива.