Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов

През 2012 г. той обмислял да поиска политическо убежище в Литва
1 мар 2015 07:53,
194
Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов
Борис Немцов Снимка: архив, Reuters

В центъра на Москва днес ще се проведе шествие в памет на убития опозиционер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов, съобщи Франс прес.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин пое ангажимент да направи всичко по силите си за залавянето на убийците на Немцов, чиято смърт потресе западни лидери и опозицията в Русия.

В същото време поддръжниците на Кремъл нарекоха покушението провокация, целяща дестабилизиране на страната. Докато полицията издирва убийците, няколко хиляди души поднесоха цветя и свещи на мястото, където 55-годишният Немцов бе застрелян.

Няколко часа преди покушението Немцов призова в ефира на радио "Ехото на Москва" руснаците да излязат на протест днес срещу, както се изрази той, агресията на Путин в Украйна. Тази демонстрация бе отменена и вместо нея днес ще има паметно шествие, за което бе дадено разрешение от общината.

Руският опозиционер Борис Немцов е обмислял да поиска политическо убежище в Литва през 2012 г., страхувайки се от преследвания от страна на Кремъл, съобщи по-рано Андрюс Кубилюс, който по това време бе министър-председател на балтийската страна, предаде Франс прес.

Кубилюс обещал в личен разговор на Немцов, че ще го приеме, но опозиционерът в крайна сметка решил да остане в Русия. "Немцов каза, че се страхува да не бъде арестуван и вкаран в затвор" след протести на опозицията срещу избирането на Владимир Путин за трети президентски мандат през 2012 г.", отбеляза Кубилюс.

Немцов бе убит в петък преди полунощ на Големия Москворецки мост. По него бяха изстреляни няколко куршума от движеща се кола, четири от които попаднаха в гърба на опозиционера, който загина на място.

Покушението бе осъдено от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който заяви, че е потресен от убийството на Борис Немцов и разчита, че виновните ще бъдат подведени под наказателна отговорност, се казва в разпространено комюнике на пресслужбата на световната организация, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 184zapadnata presa imeno tazi politicheska linija opitva da prekara.Nemcite otkrito si obviniha Putin v indirektno sauchastie v ubijstvoto na N..Te pone 2874sa jasni. Poddarzhat politi,ata na ES.
133
0
 
3
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Като чета как ЦРУ са убили Немцов, който открито критикува Путин, под прозореца му в Кремъл, и се сещам за една мисъл на Айнщайн: "Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.".
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франсетата казват- шерше ла фам, а по- вярното е шарше ла ***!
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами младата украинка също е евреика.
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не могат да го направят култова фигура, защото руснаците са му кусали попарата по времето на Елцин/Березовски и няма да допуснат това да се повтори. Шаломов се оказа доста по- справедлив и човечен към тях!
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕМЦОВ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА Е РАБОТЕЛ АКТИВНО С УКРАЙНСКИТЕ ВЛАСТИ,СЪЩИТЕ АКТИВНО СЕ МЪЧАТ ДА ДИСКРИДИТИРАТ РУСИЯ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИ ,ДА НЕ ЗАБРЯВАМЕ СВАЛЯНЕТО НА МАЛАЗИЙСКИЯ САМОЛЕТ ,КОЙТО ИЗВЪРШИХА УКРАЙНЦИТЕ ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ГО ПРЕПИШАТ НА ПОДКРЕПЯНИТЕ ОТ РУСИЯ ОПЪЛЧЕНЦИ ОТ ДОНБАС.ВЪВ ВЕЧЕРТА НА УБИЙСТВОТО НЕМЦОВ Е БИЛ В КОМПАНИЯТА НА МЛАДАТА СИ ЛЮБОВНИЦА МАНЕКЕНКА КОЯТО Е УКРАЙНКА.ИНТЕРЕСЕН ФАКТ Е ,ЧЕ МАЙКАТА НА НЕМЦОВ СЕ КАЗВА ДИНА ЕЙДМАН И ТЯ ПРЕДИ Е БИЛА СВЪРЗАНА С ИЗРАЕЛСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лайте си вие, но Путин няма нищо общо. Това е дело на западна служба, ЦРУ нищо ново не научи и нищо старо не забрави, от Мосад им преподадоха няколко лекции и сега ще ги четат и преповтарят до Края на света.
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mediite prekaljavat:vprochem na russnacite mezhdu 20-30 godishnata vazrast nishto ne im govori imeto Nemcov. Toj si beshe politik na politicheskite pokrajnini.A mediite se opitvat da go napravjat kultuva figura.
126
3
 
6
 
! Отговори
ЕХО НОВИНАРИТЕ! преди 9 години
Айде пускайте следващата помия ще чичо Самовите соросоидчета ще почнат пак да си ядат фекалиите !Тая се изчерпа!
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 157:)"НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ,НЯМА ДА ПРОСТИМ."Плагиат ! Звучиш смешно, защотото това е мотото на Киберберкут, което определено не е против Путин!
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До идването на Шаломов на власт украинския и руския народ бяха приятели и братя.Омразата към съседните народи,освободили се от опеката на Империята,а по-късно и към ,,инакомислещите''в собствената си страна е причината за смъртта на Борис Немцов.Не е важно кой е натиснал спусъка,кой е поръчал убийството,а кой духовно низък човек е пожелал смъртта на един човек-лидера Немцов.,,Не пожелавай смъртта никому'' е казал Спасителя Месия.Но руснаци пишат за убиеца-Да гори в Ада.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 175Платен ***!Твойто мото: "Може да нема смисъл и да не е верно - *** нали са ми платили!"
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мотото на Путин: Мы уничтожим !
121
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клаустрофобията на кремълската клика добива северокорейски мащаби.
120
4
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Има, има. Националист_путинкоид. Странното е, че голяма част от това българсло машцинство са ужедени в святата роля на диктатора. Пази Боже някой да им даде вшаст. Ще за най жестоките убийци.
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората в Русия се питат: КОЙ е следващият ?
118
5
 
3
 
! Отговори
Vankata_820 преди 9 години
Немцов е вярвал, че всичко е простено в този живот - вероятно разгулният живот е поддържал достатъчно високо адреналина му, за да не си даде сметка, че страховете му са били предостатъчни за да действа мъдро и живо!!!Ако това пък е дело на Хамерика или Украйна, сме стъпили всички на банановата ***:ТСВ!!!Така или иначе, ше има активна реакция на Русия и при двата варианта,като вторият ще е без спирачка, след първия откат!!!Българската пародия на Немцов:news.ibox.bg/news/id_1803972447
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КГБ шайката в Кремъл изпада в амок !
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Който не е с нас е против нас''-Тората.
115
1
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До Мдаа!Да не стане Г-н президентна Руската граница в Ню Йорк не пропускат чернокожи.