Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството

Руските власти държали 23-годишната манекенка в апартамент с охрана
1 мар 2015 14:00,
221
Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството
Снимка: БТА

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала руския опозиционер Борис Немцов в момента на убийството му през нощта срещу събота в Москва, пише електронният в. "Лента".

Още по темата
Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви пред радио "Свобода", че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е отишъл в Следствения комитет на Русия, водещ делото за убийството, за да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея.

"Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", добави той. Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая. Според него роднините на момичето казват, че Анна редовно им се обажда, но и самата тя не знае къде се намира.

"Тя казва, че са я закарали в някакъв апартамент. Там има охрана. Не й дават да напусне това помещение", съобщили роднините й. Семерак "уточни, че контролът по въпроса за местонахождението на Дурицкая е възложен на консула на Украйна в Москва", пише "Лента", цитирана от БТА.

Засега няма коментар по този повод от Следствения комитет на Руската федерация. Знае се, че девойката е била разпитана, а сутринта в събота, на 28 февруари, е напуснала сградата на комитета, дoбавя онлайн изданието. Руските правоохранителни органи държат Дурицкая под охрана "в апартамента на един от привържениците на Немцов" и "не я пускат никъде", заяви пред Интерфакс адвокатът на свидетелката Вадим Прохоров.

Според него украинката вече е дала "всички необходими показания" и двамата с юриста са участвали в следствени действия, затова "още вчера" Анна е написала "официална молба до украинския консул, за да й помогнат възможно най-бързо да се върне в родината си, в Киев".

Междувременно записи от камери за видеонаблюдения показаха последните минути на Немцов преди смъртта:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това явно си е поредната провокация от страна на ЦРУ или някакви тем подобни. Тази беше отново несполучлива, сега да очакваме следващата.
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците я крият,защото западните и украинските тайни служби я търсят за да я наградят ...ПОСМЪРТНО!!!
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя *** е несъизмерим като влияние с ходорковскина путин не му пука и го пуснатова е едно мижаво недоносчененужно на американските си господари и решиха да направят акция със смърта мувижте колко народ има от 20 до 40 хилядикаква заплаха какви бабини девитиникой е луд да су връща във времето на немцоввсе една някой да качи заплатите на българите за 2-3 години 5 пъти и те да искат да са на нивото на 2015 - тъпня отвсякъдеа хранениците на краварите у нас обикалят от телевизиите
156
0
 
5
 
! Отговори
Чиста популистика! преди 9 години
Дори и един чисто криминален случай като този, може да се политизира. Подобно е положението и в България - стане ли на въпрос, че политик краде, веднага той казва, че е обект на политическо преследване от страна на репресивните органи! Добре е, че след Луканов, само мутри гърмят, иначе ни очакваше същият политически популизъм, подобен на случая Немцов.
155
2
 
19
 
! Отговори
Бултрас преди 9 години
Косово-източна Украйна населена с руснаци.Отворковци посочете сходството и разликата.Убийството е станало в Русия,а убития е руски гражданин и политик.Къде трябва да е главния свидетел.Може би в МИ 6 или ЦРУ.За да се прикрият следите.Немцов не беше фактор който да се мери с Путин и не случайно популярността на президента растеше.Американско-юдейската клика е враг на всеки държавен глава който не им играе по свирката.Губа,Иран,Ирак,Сирия,Югославия,или страна от Латинска Америка е без значение.
154
12
 
3
 
! Отговори
до 195 преди 9 години
"Путин, след като взе заграбеното от предната олигархична вълна, ги остави всичките да си ходят в Лондон"Не всичките!Само тея, които политически му опонираха. Останалите запази и прибави нови и ги направи още по-богати и крумпирани от всякога - това е големият проблем на Русия!
153
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"23-годишната манекенка"...То тоя голям демократ бе. Три пъти по-дърт е, пък се разкарва нощем с украински, наскоро навършили пълнолетие. И за да не почнете веднага, да ви кажа - познавам не една украинка, всичките са , особено по-младите и особено тези, които се обявяват за "манекенки". Ясно е как се печели руски "опозиционер" на украинска страна.
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има голяма опасност за живота на това момиче, дори само ако: "осетинския номер" на колата на убийците от официалната версия не съвпада с този, който тя е запомнила.
151
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега нека позная: в следващите дни или седмици ще излезе информация в западните медии как лидера на руската опозиция е имал доказателства за наличието на руски войници в Украйна, и нещо повече, ще предоставят тези доказателства и ще скалъпят мотив за убийство!
150
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко трябва да си ограничен, за да си мислиш , че при 85% народна подкрепа за Путин и в момент, в които всичките му действия биват гледани под лупа, Путин би поръчал лидера на опозицията, които е на светлинни години зад него. Това не е в стила на Путин. Путин беше човека който пусна Ходорковски и го остави да си ходи. Путин, след като взе заграбеното от предната олигархична вълна, ги остави всичките да си ходят в Лондон, въпреки че открито го критикуваха. Поредната *** постановка е това!!!
149
51
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да умират мамка им руска,тоя разпутин не може да преживее че неговото няма да стане !!! Ще праща войски в Украйна ли ???? Всичко ще излезе на яве и ще те смачкат като мравка ! Това русия не е държава а е един затвор който нямаш дума за нищо ! Колкото по бързо Америка и ЕС ги смаже с военна сила толкова по тихи ще станат ! Да живее България и на никой няма да се кланяме защото сме велик народ !
148
2
 
15
 
! Отговори
Паника! преди 9 години
Спокойно бе! На това момиче нищо му няма, то надали въобще знае какви глупости се говорят по въпроса в западните ни медии. Западните и нашите медии я представят като затворник на ал кайда!
147
1
 
19
 
! Отговори
в развалините преди 9 години
В развалините на летището в Донецк са намерени труповете на 373 укропи.
146
1
 
21
 
! Отговори
от Източния фронт преди 9 години
Във Фашингтон заявиха, че ще сменят Пороченко с Яйценюк.
145
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА6ТОТО ЗНАЕ ЗА ВСИ4КИТЕ ДОКОМЕНТИ,6ТЕЯ УБИЯТ ТЕ ЗА ТОВА УБИХА НЕМЦОВ.
144
1
 
30
 
! Отговори
в памет за Немцов преди 9 години
На траурното шествие в памет за Немцов е задържан украинския убиец Алексей Гончаренко.
143
13
 
3
 
! Отговори
до 184 преди 9 години
Обясних по чии правила. За допълнителна информация провери 200 годишната история на американската конституция и държавност - без промяна (как едно джудже не се появи да я подмени, интересно нали?)И няма никакво печатане на пари - инфлацията в САЩ е перфектна.И ФЕД няма нищо общо с държавата и нейното задлъжняване, което впрочем е вътрешен дълг и не е проблем.Друго неясно?
142
0
 
29
 
! Отговори
11 преди 9 години
До ВасилевА коя чужда корпорация НЕ източва България според неизгоден договор? Аз не се сещам за такава.
141
0
 
13
 
! Отговори
пенко преди 9 години
ПОСЛЕДНАТА МИ ИНФОРМАЦИЯ Е ,ЧЕ КОЛОМОЙСКИ Е НАРЕДИЛ УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ ПОРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИ УГОВОРЕНОСТИ С КРЕМЪЛСКАТА ВЛАСТ !!!