Венецуела обяви входни визи за американци

Мадуро иска да бъде намален броят на US дипломатите в Каракас
1 мар 2015 08:28,
56
Венецуела обяви входни визи за американци
Снимка: БТА

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви въвеждане на входни визи за граждани на САЩ и поиска съкращаване на американския дипломатически персонал в Каракас, съобщи Франс прес.

В публична реч, произнесена пред симпатизанти, Мадуро каза, че на някои американци ще се забрани да влизат на територията на Венецуела.

"Няколко политически ръководители на САЩ, нарушили правата на човека, бомбардирайки" страни като Сирия, Ирак и Афганистан "няма да могат да влизат във Венецуела, защото са терористи", каза Мадуро. Президентът изброи имената на Джордж У. Буш, бившия вицепрезидент Дик Чейни и двама републикански конгресмени - Боб Мелендес и Марко Рубио.

Венецуелският президент не уточни откога ще влезе визовият режим, а единствено спомена, че таксите за визи ще бъдат същите, каквито гражданите на Венецуела плащат за американски визи, отбеляза Асошиейтед прес.

През първите девет месеца на 2014 година само 36 000 американци са посетили Венецуела по данни на венецуелското министерство на туризма - два пъти по-малко, отколкото са били американските туристи преди две години. Този спад се случва на фона на растящата престъпност в южноамериканската страна, трудното контролиране на обменните валутни курсове и атаките на Мадуро срещу американското правителство, отбеляза АП, цитирана от БТА. 

Мадуро поиска да бъде намален броят на американските дипломати в Каракас, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения. САЩ "имат 100 служители (в Каракас), а ние 17 (във Вашингтон). Нека установим равенство между държавите", каза той. Двете страни не са си разменяли посланици от 2010 г., но поддържат отношения чрез дипломати от по-ниски класове и рангове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
2
 
! Отговори
до НФБ преди 9 години
"ЕТО КАК САЩ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВИТЕ"Ако вземеш всички фактори, които дестабилизират държави като Венецуела, ще излезе, че САЩ са фактор номер 28, горе-долу...
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О,падение славно.......Модо-ро,хляб дай на народа си или и ти ги храниш с думи.,,По плодовете им ще ги познаете''-Иисус Христос.
30
2
 
16
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Не е първият път в който Венецуела се опълчва по някакъв начин на САЩ. Преди време пак го направиха срещу Колумбия която позволи на нейна територия да бъдат установени няколко американски бази... Тогава дори Еквадор реагира срещу Колумбия.Така се прави!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала Мадуро! Дай сега и на руснаците да си спретнат една база и те боли .... за краварите.
28
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, а ние кога ще обявим визи? За граждани на ЕС няма визи в САЩ, но за нас има!
27
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо САЩ винаги са в конфликт с държави по света, които разполагат с големи ресурси?
26
37
 
17
 
! Отговори
Путинботове на кило преди 9 години
Червените *** *** рано рано са станали, и надумкали плюсовете на *** си коментари. Държава, в която си трият *** с вестници, цялата им икономика зависи от цената на петрола, и населението няма какво да яде, и се редят на километрични опашки с купони в ръка, слага санкции на САЩ...Ха-ха-ха!Комунизъма е един пълен провал :)
25
19
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Toя ако го срещнете на улицата нема да му дадете един леф за баничка ама сега понеже по некакъв каприз на съдбата за малко е диктатор, сте готови да му целувате обувките.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 31. С повечко хора е по лесно да се спретне цветна революцийка ,затова са толкоз много дипломатите.
23
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мадуро поиска да бъде намален броят на американските дипломати в Каракас, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения. САЩ "имат 100 служители (в Каракас), а ние 17 (във Вашингтон). Нека установим равенство между държавите", каза той."От изнесените данни, виждам че е прав. Има огромен дисбаланс в дипломатическите мисии. И не разбирам защо САЩ трябва да има толкова много дипломати, а останалите държави- толкова малко представители в САЩ.
22
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-накрая се намери лидер, който да предприеме реципрочни мерки на американските визи.
21
7
 
34
 
! Отговори
П преди 9 години
Мъдуро и Путин са велики не само заради имената които носят, а и защото се опълчиха срещу американската агресия.
20
5
 
46
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Браво на Мадуро! Трябва и други страни да последват докато янките бъдат изтикани на континента им и останат като в затвор, без право да ходят по света. Да си харчат доларите само в сащ.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След арабската пролет крайно време е да дойде и европейската,а защо не и североамериканската пролет.Ако това не стане единственното спасение за народите е нова Парижка революция.
18
35
 
7
 
! Отговори
USA преди 9 години
Не мисля, че Щатите биха взели на сериозно човек с име Мадуро.
17
7
 
32
 
! Отговори
se преди 9 години
Браво! А у нас трябва да се забрани янки да влизат в страната ни!
16
2
 
25
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Мадуро е извадил топки.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da ne se otvariq toiq pymiqr ot snimkata shoto mnogo she go ritat po glavata... ne lai che ne se ogledal chicho Sam y petrol vi .... za nyla vreme shte podivee I ste out :)
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принципът е каквото повикало-това намерило! Хайде стига грабили и фалирали държави!
13
20
 
9
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Всички които пишете че Мадуро е мъж, нещо за тоалетната хартия да споменете?