"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти

Има сходства между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 13:58,
122
"Комерсант": Немцов вероятно е убит от непрофесионалисти
Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов е убит най-вероятно от непрофесионалисти, пише "Комерсант", като се позовава на източници от правоохранителните органи. Изпълнителите може да не са знаели срещу кого точно стрелят в петък вечерта близо до Кремъл, твърди вестникът, цитиран от Интерфакс.

Още по темата
Експертите на изданието правят такива изводи въз основа на избрания начин за убийство, оръжието и боеприпасите. Стрелецът е използвал например патрони калибър 9 милиметра, произведени в два различни руски завода по различно време. Престъпниците явно са имали ограничен достъп до боеприпаси и са събирали патрони  "от всички джобове", казва източник на всекидневника.

Стреляно е с пистолет "Макаров" или газов "Иж", преправен за стрелба с бойни патрони, посочва "Комерсант".

Престъпниците са оставили жива украинската манекенка Анна Дурицкая, придружавала Немцов. Тя не успя да помогне на следствието, пише вестникът.

Шокираната млада жена не можа дори да посочи марката на колата, с която си е заминал стрелецът. Няма записи от някои камери за наблюдение в района на убийството, тъй като са били изключени за ремонт. Всички налични записи са неясни, отбелязва изданието.

Според Вадим Прохоров, адвоката на Анна Дурицкая, екипът, разследващ убийството на Немцов, се оглавява от следователя по особено важни дела във федералното следствие Игор Краснов, съобщи РИА Новости.

Краснов разследва по-рано делото за покушението срещу бившия руски вицепремиер Анатолий Чубайс през 2005 г. и разкри убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина през 2009 г. в центъра на Москва, напомня агенцията.

Този следовател се занимаваше с шумни дела срещу националисти, уточнява електронното издание "Лента", като цитира сайта РосБизнесКонсалтинг.

Криминалистите обръщат внимание на сходството между убийствата на опозиционера и на журналистката Анна Политковская, посочва агенция Росбалт.

Политковская загина от огнестрелни рани, получени във входа на собствения й блок на 7 октомври 2006 г. - на рождения ден на руския президент Владимир Путин, напомня Росбалт смъртта на разследващата журналистка, известна като противник на сегашния режим в Русия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако пи6ат чее от професионалисти 6те кажат ето товаса хоръта на Путин.
73
2
 
3
 
! Отговори
Гринуич преди 9 години
Прави впечатление че антируските коментари се засилват привечер. Все пак платените краварчета си имат работно време, а те не са на Eastern European Time, а са GMT -7
72
1
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до ГошуНе звам от къде ти е информацията, че камерите на Кремъл не са работели, но днес хората които отговарятза тях казаха, че си работят на 100%. Само, че те не снимат моста, а стените на Кремъл и пространството пред стените. Иначе е възможно да са били непрофесионалисти или професионалисти, които са искали да минат за непрофесионалисти. И двете версии се разглеждат.
71
1
 
2
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
И ако смея да запитам, какво е сходството между двете убийства, някой може ли да каже?
70
6
 
7
 
! Отговори
Измишльотини преди 9 години
Абсолютни глупости! Напротив - високо професионално е с намерение да изглежда непрофесионално... Това е като "зелените човечета" в Крим... Уж са някакви неизвестни, уж са може би местни, а си се оказаха, както си се знаеше и от начало - путинови спецназовци...Путин е Хитлер на новото време
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лоши имена имат - Немцов - на немщите шпионка. Политковка - политиковска, бърка се в политиката.
68
2
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Мисля си ,че в Русия убиици --аматьори няма
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда на монтаж и някакъв сценарий,а кой се изнесъл с физическия си носител в трето измерение в друго пространство с помоща на лек автомобил,че и труп остава е това вече е загатка при екранизацията.
66
6
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Това убийство е много странно, но рано или късно ще се разкрие.Колкото до възможни протести срещу Путин, много се съмнявам. Той Навални раздаваше по хилядарка в метрото и пак не можа да събере хора и то не за друго, а защото има движение "Антимайдан"! Дали е инспирирано от властите това е въпрос на който не знам отговора, но като чета какво пишат антимайданците в мрежата - има ли протести ще има як бой. Очевидно никой не ще пари, които след това да дава за доктори или за свещи.
65
4
 
9
 
! Отговори
до 86 преди 9 години
Страхотен химн. Това трябва да е химна на всички българи!
64
22
 
4
 
! Отговори
до 86 преди 9 години
Болен Лидеров си е ваша гордост, недей така да го приобщаваш.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ще да са ашлаци от някоя улична банда, е така за кеф решили и сгрешили човека. хаха. и кво, ега ти - това бил Немцов, леле че гаф.
62
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров е наща гордостСидеров е наща честСидеров е нащо знамеТой орел е смелДоблест е неговото имеТой водач е нашИ гордо следваме го ниеТой е българският страж
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийците много непрофесионално са постъпили,....изключили камерите !!!?
60
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руския президент се стреми да въстанови СССР но е обречен на неуспех.Последният икономически ход на Кремъл да създаде икономически съюз с малките икономики по границата си трябва да е алтернатива на ЕС , но реално няма как да се превърне в такава, а сближаването с Китай тласка Русия към запада.Дж.Сорос
59
6
 
27
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Целта на това убийство е майдан в Москва. Ама не работи! Много съжалявам, но това е Русия, неразбираеми и недоступни за вас, господа от ЕС и САЩ! Моля ви, не пипай Русия, това е много опасно за целия свят. Обаче- Нека всички да жиаеем в мир и радост на своята земя! свят
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dali ubiistvoto na Nemcof ne e nekakvo namekvane poslu4ai 70 godisninata ot pobedata na nemcite
57
2
 
10
 
! Отговори
знайко преди 9 години
до 60.кенеди е убит от малки зелени извънземни.с по едно око в една пирамида.
56
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството на Немцов беше страховито предупреждение от американските империалисти към техните руски кукли на конци. Посланието беше кратко и ясно - Действайте за това , за което сме ви платили - да свалите Путин от власт или ще ви ликвидираме един по един като кучета, както направихме с Борята Империалистите хич не си поплюват, а действат рязко и със замах. Очаквам техните марионетки в Русия сега да се паникьосат и да се опитат да направят някой голям зулум!
55
8
 
26
 
! Отговори
имат полза преди 9 години
Единствените, които имат полза от убийството на Немцов са Цру и Сащ. Те се убедиха, че отвън не могат да катурнат Русия, и сега се опитват да направят това от вътре. Чрез провокации.