Русия да приложи споразумението за мир, иначе ще има последствия!

Кери и Лавров разговаряха близо час и половина в Женева
Обновена: 2 мар 2015 19:39 | 2 мар 2015 16:17, Красимир Ангелов
391
Русия да приложи споразумението за мир, иначе ще има последствия!
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди руския външен министър Сергей Лавров, че Москва и подкрепяните от нея сепаратисти в Украйна трябва да приложат плана за прекратяване на огъня или да се изправят пред последствия, които ще засегнат руската икономика, предаде Ройтерс.

Кери заяви на конференция в Женева, че споразумението за прекратяване на огъня трябва да бъде спазвано във всички райони на Украйна, включително в град Дебалцево.

Още по темата
"Ако това не се случи, ако продължат да съществуват тези широки райони, в които споразумението не се спазва, неизбежно ще има още последствия, които ще окажат допълнителен натиск върху вече изпитващата затруднения руска икономика", заяви Кери.

Той допълни, че изпитва надежда, че днешният разговор с Лавров е началото на промяна, която ще доведе до подобрение за всички, предаде Франс прес.

Джон Кери призна, че договореното в Минските споразумения прекратяване на огъня "все още не е пълно прекратяване на огъня", но изрази надежда, че "в следващите часове и със сигурност в следващите дни то ще стане такова".

Държавният секретар на САЩ също така изрази надеждата си, че ще се постигне по-добро сътрудничество с Русия. "Смятам, че президентът Путин тълкува погрешно голяма част от това, което САЩ се стремят да направят", каза той.

Двамата дипломати разговаряха в продължение на 80 минути, след което се срещнаха за още десетина минути в кулоарите на Съвета по човешки права на ООН.

Лавров и Кери са обсъдили кризата в Сирия, съобщава руското външно министерство, цитирано от ТАСС. "Сергей Лавров е подчертал безперспективността на силовите методи за решаване на  конфликта, посочвайки значението на създаване на предпоставки за начало на пълномащабен политически диалог между официален Дамаск и опозицията, включително отчитайки опита от януарската среща в Москва".

Особено внимание е било отделено на заплахата от "Ислямска държава", като Лавров е подчертал значението да се установи координация между създадената международна коалиция против "Ислямска държава" и силите на режима на Башар Асад.

Първите дипломати на Русия и САЩ са обсъдили още и перспективите за постигане на споразумение за иранската ядрена програма, възможностите пред мирния процес в Близкия изток и други актуални проблеми на международните отношения, добави ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
1
 
! Отговори
1984 преди 9 години
Поклонете се на новите си рептилски господари
185
0
 
0
 
! Отговори
за 315 преди 9 години
Когато си разделиш дома на мъжка и женска част, когато жената спре да работи, а мъжът издържа по 6-7 гърла и старите си родители, когато песните, танците, театъра, балета са забранени и гориш книги, защото не са Корана, рушиш цялото културно наследство, целият ти обществен живот се сведе до петъчната молитва и ходенето да джамията, а свободомислието се наказва със смърт, ще направиш разликата!!! Най висшата ти награда ще бъде...секс в измислен рай, сякаш духовете имат пол и се размножават.
184
0
 
5
 
! Отговори
8 преди 9 години
НЕУВАЖАЕМИЙ ГУСИНЕ, ЯВНО НЕ СТЕ ЛИ ЧУЛИ,ЧЕ ЗАПЛАШВАТ САМО СЛАБИТЕ?!ЯВНО СЕ ЧУВСТВАТЕ УЛТРА СУПЕР АРХИ БЕЗСИЛНИ ПРЕД РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
183
1
 
9
 
! Отговори
П преди 9 години
САЩ трябва да се изтеглят незабавно от Америка и да оставят континента на индианците, иначе ще има последствия.
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 314 Вервай, само празни приказки ще са. Шубето е голям страх. Нямат *** за такова нещо, ама ти си им вервай като истински американец.
181
12
 
2
 
! Отговори
за 313 преди 9 години
А каква е разликата между джихадисктите и руските шовинисти? И по общия въпрос каква е разликата между рашизма и ислямизма? Принципно няма никаква разлика.
180
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Не бива да се приема всичко казано буквално, това е език на дипломацията. И САЩ и Русия имат глобални интереси, а Украйна е само малка час от тях. Ако за Украйна са в конфликт, за Ислямска държава се налага да действат заедно.
179
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой си ти бре кери "ще има последствия!" да не би да ЗАПЛАШВАШ страна която може да превърне страната ТИ в радиоактивна пустиня за 1000 години.Мама не те ли е учила да не си играеш с огъня.В днешно време американската администрация е тотално изКУКАЛА и с тая си профания ще остане в историята.
178
3
 
17
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Народът на България настоява Обамата да започне да се съобразява с конституцията на Сащ и да закрие концлагера в Гуантанамо, да прекрати мъченията и расовата дискриминация, включително ежедневните убийства на невинни чернокожи от бели полицаи!
177
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кериии, дърто *** що ни си гледаш пенсията :)
176
1
 
20
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА ЛИ СИ РОДИНА ИЛИ Е БЕЗРОДНИК , ЧЕ ВСЕ СЕ ОПИТВА ДА СЛАГА РЕД В ДРУГИ ДЪРЖАВИ. ПОГЛЕДНЕТЕ ВАШАТА ГОСПОДИНЕ, ЗАЩОТО СТЕ СЪБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ. ВСИЧКИТЕ ВИ УЧЕНИ СА ЧУЖДЕНЦИ. ВСИЧКО , КОЕТО СТЕ ПОСТИГНАЛИ Е С ТРУДА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ. НЯМА ВЕЧЕ ИСТИНСКИ АМЕРИКАНЦИ. СЕГА СА КРЪСТОСКА. АКО НЕ СЪМ ПРАВА ДОКАЖЕТЕ ГО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.
175
1
 
18
 
! Отговори
БОНЧЕВ преди 9 години
До Анонимен: НИКАКВА ЗАВЕСА НЯМА ОКОЛО КРИМ,РУСНАЦИТЕ ПРОСТО СИ ВЗЕМАХА ЗЕМЯТА ,КОЯТО БЕШЕ ПОДАРЕНА НА УКРАЙНА ОТ ЕДИН ПСИХЯСЪЛ И ВРЕМЕННО ПРЕПИЛ ДЯДКА -ДЕДУЧКА ХРУШЧОВ ! ТАКА ЧЕ ,АМЕРИКАНСКИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ УБИЙЦИ И ТЕХНИТЕ МАРИОНЕТКИ ОТ ГЕРБ И СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,ДА СИ ГО НАВРЪТ ОТЗАД !
174
1
 
23
 
! Отговори
БОНЧЕВ преди 9 години
КАКВИ ЧОВЕШКИ ПРАВА БЪЛНУВАШ ТОЧНО ТИ И ПЕТ-ШЕСТ ПРЕЗИДЕНТИ ПРЕДИ ТОЯ ЧЕРНИЯ БЕ , МЕЖДУНАРОДНИ УБИЙЦИ! РАЗСИПАХТЕ СВЕТА СЪС ЗАВОЕВАТЕЛНАТА СИ ПОЛИТИКА ,ИЗБИХТЕ МИЛИОНИ МИРНИ ГРАЖДАНИ ! ДОКОПАХТЕ СЕ ДО РУСКИТЕ ГРАНИЦИ ЧРЕЗ ПУЧА В УКРАЙНА , С НАСОЧЕНИ РАКЕТИ И НАЙ СЪВРЕМЕННИ ОРЪЖИЯ ! ВИЕ ЛИ ЩЕ НИ ГОВОРИТЕ ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА И ДЕМОКРАЦИЯ БЕ,ДЕМАГОЗИ И УБИЙЦИ !
173
0
 
15
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Честит празник на всички българи!
172
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кери, ходи да заплашваш Тимбукту, Папуа Нова Гвинея, ама не и Русия!
171
17
 
3
 
! Отговори
БТА преди 9 години
Току що изтече по информационните агенции новината ,човек от ФСО/Федералната служба за охрана на РФ е потърсил убежище в западна държава и е предоставил на полицейските власти там ценна информация във връзка с убийството на Немцов.По неофициални данни служителя е заявил,че Немцов е имал нееднократни тайни срещи с Алина Кабаева.Възможно е това да е причина за бруталното убийство до стените на Кремъл.За сега Кабаева не желае да прави изявления.Оказва се че причината за убийството е тривиална..
170
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 302А за теб е готов да излети и да те извози до където пожелаеш кожен самолет,вози леко твърдо,но пък сигурно и удобно..незабравим спомен и изживяване ще усетиш при полета !
169
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДНЕС.БГ ще бъдете съдени за измекярска политика. Рано или късно. Анти-българи. Платени оптрепки.
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завесата над събитията около Крим се повдига и се разбира "за коя Марийка става дума"...Стават ясни и ролята и участието на управляващите ни от 1989г "еврокомунисти"и с последните си действия даващи основание да бъдат определяни като "еврофашисти".През гугъла: Крымская осечка США
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има да, тежки дори. Ще *** на Милко Калайджиев педофилометъра.