САЩ и Република Корея започват мащабни военни учения

В отговор Северна Корея изстреля две балистични ракети
2 мар 2015 09:14,
38
САЩ и Република Корея започват мащабни военни учения
Снимка: Архив Reuters

САЩ и Република Корея започват днес ежегодните си мащабни военни учения, които винаги са предизвиквали гнева на Северна Корея, предаде ТАСС.

Първото учение "Ки ризолв" ще продължи до 13 март и се осъществява с помощта на компютърна симулация, като в него участват 10 000 южнокорейски военни и 8600 американски военни. За първи път в това учение ръководната роля е поверена на генералния щаб на въоръжените сили на Южна Корея. В това учение ще има и военни от Великобритания, Австралия, Дания, Канада и Франция. Учението Фоул игъл ще продължи до 24 март, посочва ТАСС. Според Франс прес пък учението ще продължи 8 седмици.

В него ще участват 200 000 южнокорейски военни и 3700 американски военни. Това са реални маневри с участието на сухопътни войски, на военновъздушните сили, на военноморските сили, на военното разузнаване.

Пхенян призова САЩ и Южна Корея да не провеждат военните маневри.

Днес Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в акваторията на Японско море. Ракетите са с радиус на действие 490 километра. В отговор армията на Южна Корея обяви повишена бойна готовност.

Двете ракети са били изстреляни от район на град Нампо, на около 60 км югозападно от Пхенян и както изглежда са паднали в Японско море, допълва ДПА.

Пхенян отправи също така днес заплахи за безмилостни удари срещу Южна Корея и САЩ заради съвместните маневри, предаде Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА САЩ ДА ЗАПАЛЯТ СВЕТОВНАТА ВОЙНА. КОЯ ЛИ ТОЧКА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО НЕ ОБХОДИХА И КАКВО ЛИ НЕ ОПИТАХА ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ ТОВА ОТ КОЕТО ВСИЧКИ СЕ ОТВРАЩАВАТ. ДАНО СЕ СБЪДНАТ ПРОГНОЗИТЕ ОТНОСНО СВРЪХВУЛКАНА ИЕОЛОУСТОУН ТА ДА ГИ ЗАТРИЕ НАЦЯЛО, ТА ДА МИРЯСА СВЕТА ОТ ТЯХ.
8
6
 
9
 
! Отговори
Одисей 3 преди 9 години
Най-накрая янките ще ядат махалото! Врат се там за да изядат боя.Ун че ги мели до 101 и обратно,с градовете само в Южна Корея.Кравари,какво искаш?Заблудени ***.
7
2
 
9
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Смешници, плашат гаргите както винаги ;)
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - винаги в бъдеще време което така и не идва :))ми то затова е бъдеще
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин излиза в годишен отпуск и Ким Чен Ир ще го замества.Връща се Путин от отпуск,няма Нато,няма сащ....
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са били прави само в едно. Империализмът никога няма да се откаже колониална си политика и завоевателните си войни. Не проумя от историята, че агресорът няма спечелени войни.
3
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия смешковци само се учат. И каква им е файдата, Путин им разказа играта. Дано само севернокорейците имат здрави нерви, че няма да е добре.
2
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
но ако заглавието беше С.Корея и Китай или Русия почнаха съвместни учения, представям си помията от Пиндостан. Американците са си агресори и това си е.
1
23
 
9
 
! Отговори
ГолемияХ преди 9 години
Какво ще мачка бе ***. Най-много да мачка междукрачието.