Едуард Сноудън е готов да се върне в САЩ

Иска обаче гаранция за безпристрастност на съда
Обновена: 3 мар 2015 14:20 | 3 мар 2015 14:12, Елка Василева
73
Едуард Сноудън е готов да се върне в САЩ
Едуард Сноудън. Снимка: архив, Reuters

Защитата на бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън работи по юридическите аспекти за неговото връщане в САЩ, заяви адвокатът на Сноудън Анатолий Кучерена, цитиран от ТАСС.

Той заедно с група юристи от други страни разглежда този въпрос. Сноудън е с временно убежище в Русия, но не планира да остава в тази страна, разказа адвокатът му. Той подчерта, че Сноудън е готов да се върне в САЩ, при условие че се гарантира безпристрастността на съда срещу него.

Още по темата

Кучерена каза, че е получил писмо от генералния прокурор на САЩ, в което се уверява, че в случай на връщане на Сноудън в САЩ срещу него няма да бъде произнесена смъртна присъда.

В САЩ са предявени обвинения срещу Сноудън за разгласяване на секретна информации, след като преди две години той изнесе документи за мащабното електронно следене на АНС и после избяга от САЩ за Хонконг, а накрая отиде в Москва в опит да се добере до Еквадор.

Но властите на САЩ анулираха паспорта му и той прекара един месец в транзитната зона на московското летище Шереметиево, а после получи разрешение за временно убежище до 1 август 2014 г., а след това тригодишно разрешение за пребиваване в страната.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има пълната гаранция, че ще лежи до края на живота си в затвор, но това далеч не е най-лошото, през цялото време ще се моли живота му да свърши по-бързо.Изобщо не вярвам, че Сноудън е *** и наистина мисли да се връща:)
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почивай в мир Сноудън
47
11
 
9
 
! Отговори
БЯГАЙ СНОУДЪН БЯГАЙ! преди 9 години
ЦРУ не са глупави да убиват Сноудън и така да затвърждават версията , че те са убили Немцов!!!Сноудън вече е бита карта каквото е знаел казал го е :DНа ЦРУ сноудън им трябва жив за да го съсипят а не да го убият и превърнат в герой и мъченик!!!!ХУТЛЕР ЩЕ БЪДЕ УБИТ ОТ НАРОДА КАКТО КАДАФИ БЕШЕ!!!!
46
9
 
7
 
! Отговори
Бягай Сноудън Бягай! преди 9 години
До Анонимен 59СНОУДЪН нямаше да бяга от Русия в САЩ ако не го беше страх от Хутлер!ЦРУ не са глупави и няма да убият Немцов баш преди да обяви, че ще изобличи Хутлер публично за пращане на войска в Украйна!!!!!
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само дето в статията много удобно са пропуснали, че сноудън директно обвини сащ за убийството на опозиционера в опит да повторят събитията в украйна!
44
7
 
14
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Горкия човечец. Така да се обърка. Отиде в Русия и прозря истината. За мен това е трагическия герой на нашето време.
43
4
 
11
 
! Отговори
Ушанка преди 9 години
Живота има два аспекта: Life и жизн!
42
19
 
12
 
! Отговори
БЯГАЙ СНОУДЪН! преди 9 години
СНОУДЪН НЕ Е ГЛУПАВ: ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДЖУДЖАКА ЩЕ МУ ВИДИ СМЕТКАТА ЗА ДА ХВЪРЛИ ВИНАТА ВЪРХУ САЩ И ТАКА ДА КАЖЕ НА НАРОДА, ЧЕ ТЕ СА УБИЛИ ОПОЗИЦИОНЕРА А НЕ ТОЙ!
41
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАХА предпочита американския затвор пред руската *** - еми прав е!
40
17
 
18
 
! Отговори
Путев преди 9 години
То кво излиза - по-добре доживот в щатската пандела, отколкото "на свобода" в Русия?
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще лежи бая, прав или не!
38
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само наивник може да се върне в щатите при тази ситуация. Нещо не ми се вярва да е загубил чак до там инстинкта си за самосъхранение.
37
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сноудън разбра: По-добре в цял живот в Алкатрас, отколкото две години в путиновата казарма.
36
5
 
17
 
! Отговори
... преди 9 години
Елче , Сноудън знае ли че иска това?
35
5
 
16
 
! Отговори
Без коментар преди 9 години
Снимка: архив, ReutersПо публикацията работи: *** Василева
34
2
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
в САЩ ще се гмурка на суша
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали се сещата че първите думи на Руснаците ,като са прибрали Сноудън от летището са били.Господин Сноудън ,ще ви дадем ,закрила,пари,подслон,храна но ще ни разкажете подробно как работи ЦРУ.
32
9
 
12
 
! Отговори
Рибар преди 9 години
Сноудън не е ***.Много добре знае че му остават броени седмици живот ,ще мине случайно през мушката на някой негов бивш колега и ще му се разпелее мозъка.Затова е решил да изпревари събитията като ги забаламоса, че уж ще се връща в САЩ, докато измисли как да изчезне окончателно някъде.В крайна сметка си има работа с ЦРУ,така че наистина ще изчезне окончателно,долу при рибките.
31
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сноудън бягай, докато не спрял някой "снегорин" пред вратата ти !
30
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадафи, беше голям човек и добър президент. Франция с помощта на ФАЩ го свалиха. Четете малко повече ограничени *** и мислете.