В Москва се прощават с Борис Немцов

Путин няма да присъства, изпрати венец
Обновена: 3 мар 2015 11:27 | 3 мар 2015 09:52, Елка Василева
110
В Москва се прощават с Борис Немцов
Снимка: Reuters

В Москва започна церемонията по прощаването с политика Борис Немцов, който беше убит през нощта срещу 28 февруари на метри от Кремъл, предаде ТАСС.

Ковчегът с тялото на Немцов е изложен в зала в центъра „Сахаров“. До него стоят членове на семейството на застреляния опозиционер, сред които и майка му и децата му.

Още по темата

От партията на Немцов ПАРНАС съобщиха, че руският президент Владимир Путин е изпратил венец. За да се прости с Немцов е отишъл вицепремиерът Аркадий Дворкович, пише Lenta.ru.

Вчера стана ясно, че на траурните мероприятия няма да присъстват президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, както и представители на парламентарното ръководство.

Множество хора чакат на опашка, за да се поклонят пред тленните останки на Немцов.

След заупокойната церемония в центъра "Сахаров" Немцов ще бъде погребан следобед на Троекуровското гробище в Москва, посочва ДПА.

Единственият действащ чужд министър, който ще присъства на тези прояви, е литовският външен министър Линас Линкевичус. Очаква се германското правителство да е представено от специалния си представител за връзките с Русия Гернот Ерлер.

Най-малко двама влиятелни европейски депутати, поискали да присъстват на погребението, не са допуснати до руска територия.

Богдан Борусевич, председател на полския Сенат, заяви от Варшава, че руските власти са му отказали входна виза за Русия. Бившата латвийска министърка на външните работи Сандра Калниете, която е европейски депутат, пък заяви, че гранична полиция не я е допуснала да влезе в Москва от московското летище Шереметиево в понеделник вечерта. Така парламентаристката е била принудена да прекара нощта на летището. Обяснено й било, че правото да влезе в Русия й е отказано на основание член 27, алинея 1 от руския наказателен кодекс. Калниете поискала да й разяснят какво точно гласи този текст, но никой не можал да й обясни, предаде Франс прес.

Говорителят на руското следствие Владимир Маркин заяви днес, че по всички версии за убийството на Немцов се водят следствени действия, разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, прегледан е запис от охранителна камера, назначени са редица съдебни експертизи, сред които медицински, балистични и др., предаде ТАСС.

Свидетелката по случая, приятелката на Немцов, украинската манекенка Анна Дорицкая е получила разрешение от разследващите да напусне Русия и тя още вчера е пристигнала в Киев, каза адвокатът й Вадим Прохоров, който увери, че клиентката му е взела активно и доброволно участие в следствените дейности и е готова да оказва доброволно допълнително съдействие на разследването, предаде ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Боко Б преди 9 години
До Анонимен 98 Та аз също бях комунист с партийна книжка ако не знаеш. Влязох в пожарникарския без изпити по право, защото баща ми беше партиен секретар на пожарната. провери ако не вярваш. аааа не така , не обиждай съпартийците ми. А за оставката прав си бяха дви капки кръв и две кожи от народа просто както каза момчито Горанов останалото беше отмъкнато от предишните.
78
0
 
0
 
! Отговори
Chuden Chudenov преди 9 години
Сандра Калниете възмутила заместник председател на Централния съвет на евреите в Германия В реч при откриването на ежегодния Лайпцигски панаир на книгата, бъдещата комисарка на ЕС, предупреди, че заради заслугите си за разгрома на нацизма, съветският тоталитаризъм не заслужава никакъв морален плюс. И двете системи били "еднакво престъпни". Саломон Корн, видя в това сравнение "непоносимо" равнопоставяне на комунистическият терор с нацистките престъпления и напусна тържествената церемония
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен93А защо гнидата горби, няма венерическа болест????:))))))))))))))
76
2
 
4
 
! Отговори
скръб преди 9 години
ЦРУ сега лее кървави сълзи като гледа как погребват многогодишната им работа по дестабилизиране на Русия.Ялов им се оказа избора и сега са изостанали с десителитие от плана, а не се знае дали не им е за последно...
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.
74
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте писали глупости какви стрелци коли Немцов просто видя че не е прав за *** и се самоуби след два дни раследване то спира
73
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен (91)"без каквато и да е вина на Кремъл..." Че те го убиха бре. Не го е застрелял Путин лично, но се е обадил на когото трябва - или той или неговите приближени. Освен ако не смяташ че за един диктатор е крайно удобно да търпи човек, който постоянно открито го критикува и изнася доклади за злоупотреба с власт и служебно положение, държавни пари, участие на руски войски в Украйна и т.н. и който постоянно организира протести и митинги. В такъв случай Кремъл няма каквато и да е вина..
72
2
 
12
 
! Отговори
Puma преди 9 години
Защо занимавате хора с западни *** Немцов и *** от украина?
71
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръста на този диктатор да ви прилича на някой друг диктатор? Диктаторите са ниски на ръст и с болни мозъци. Завършват или с венерически заболявания или се самоубиват. Да видим този как ще завърши жизнения си път? Не го чака нищо добро.
70
2
 
13
 
! Отговори
Питам преди 9 години
За този лешояд колко приказки се изприказваха.За жестоко унищожената чрез изнасилване и удавяне студентка Вероника и стотиците като нея , нито дума , нито вопъл , нито стон.Що за страна е тази България?
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалкото е, че смъртта му се използва за антируска пропаганда, без каквато и да е вина на Кремъл. Мир на праха му и добро или нищо!
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко чудо за три дни.
67
3
 
8
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Вместо да ходи на погребението на някой си Немцов, сто пъти е по-добре да отиде на милото тържество в българското посолство, по повод ТРЕТИ МАРТ!!!!!!!:))))
66
1
 
20
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Колко влиятелен бе тоя Немцов преди да го отстрелят плащащите му, а и дали е повече дал или много повече e взел от страната си за времето през което беше властимащ ;)Поредната жалка западна партенка за героизиране на незначителни крадливи демагози, единствената положителност на които е, че псуват на воля сега управляващите в Москва ;))
65
5
 
2
 
! Отговори
Пу.ка преди 9 години
страх го е
64
1
 
10
 
! Отговори
Спас преди 9 години
"По нашей информации, спутница убитого политика Анна Дурицкая является любовницей командира полка нацгвардии Украины Днепр-1, а также депутата Верховной Рады Юрия Березы."БЕЗ КОМЕНТАР!
63
11
 
3
 
! Отговори
Дякон преди 9 години
Кремълския Фуше не почита и мъртвите,а какво остава за живите !
62
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 83макя ти червен безродник,нямаш ли срама пред Господа ?
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН ПРЕДАТЕЛ ПО-МАЛКО, ЕДИН БООКЛУК ПО-МАЛКО!!! НА МАЛЦИНА В РУСИЯ ИМ ПУКА ЗА ТОЯ!!!
60
4
 
15
 
! Отговори
9К51_Град преди 9 години
Намери се повод плъховете от "Болотная" да изпълзят от дупките си ... същите тези плъхове които са готови да предадат страната си на западняците, само и само да им подхвърлят трохи от трапезата си. Любопитни факти излизат и за манекенката, увъртаща се около Немцов, тя била любовница на Юрий Береза, командира на наказателния батальон "Днепр-1". Дали обидения комбат не е изпратил някой от своите ребята да му види сметката ... все пак на Береза /като години/ по му подхожда да е до въпросната мома.