Виена пак е най-добър град за живеене, София е 115-а

Цюрих, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт - в челната десетка
Обновена: 5 мар 2015 09:41 | 4 мар 2015 20:38,
47
Виена пак е най-добър град за живеене, София е 115-а
Снимка: архив Reuters

Виена отново е определена за град, предлагащ най-високо качество на живот, а Багдад е класиран като най-лошия град за живеене, информира Ройтерс.

Според проучване на консултантската компания Мърсър (Mercer) германските и швейцарските градове също са се представили добре в годишната й класация.

Цюрих, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт остават в челната десетка.

От страните в Централна и Източна Европа най-добре класираните градове са Прага - на 68 място, Будапеща и Любляна - и двете на 75 място. Букурещ се намира на 110 място, а София - на 115 място.

Най-зле класираните градове в региона са Киев - 175 място, Тирана - 180 място и Минск - 189 място. Киев е отчел съществен спад в класацията на фона на политическата нестабилност и насилието в Украйна, отбелязва "Ромъния либера".

Проучването на Мърсър помага на компаниите и организациите да определят какви средства да отпускат за компенсации и надбавки за персонала си в чужбина.

Фирмата използва няколко критерии, сред които политическа стабилност, здравеопазване, образование, престъпност, възможност за почивка и транспорт.

Виена, в която живеят 1,7 милиона души, оглавява класацията за шеста поредна година. Австрийската столица може да се похвали с наситен културен живот, всеобхватно здравеопазване и умерени жилищни цени. Обширната мрежа за градски транспорт струва само едно евро на ден с едногодишна карта.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
9
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Виена е суперград за живеене.Много добре уреден,с почти перфектен транспорт.Спокоен град.Артистичен град.Единственият проблем ,както и в много европейски градове са многобройните черни,жълти и дори ***,които австрийците трябва да хранят.
35
7
 
33
 
! Отговори
Синбад мореплавателя преди 9 години
Обявявам София за *** номер едно в моята класация!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 35 години наши познати бяха на работа във Виена. И разказваха ,че има много бездомни кучета и е мръсно. 20 години след това, когато аз ходих, нямаше кучета. Да кажат начина какъв е, едва ли е само хуманен.
33
8
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
Йе Вижте класацията СИДНИ пак е в топ 10Само че това е "проучване" на Мърсър а според офицялния доклад на ОИСР най добрия град за живеене е КАНБЕРА за тази година, като няколко австралийски града сме в топ 10ОИСР: Канбера е най-доброто място за живеенеdnes.bg/world/2014/10/08/oisr-kanbera-e-nai-dobroto-miasto-za-jiveene.241430НЕ го гледайте това смешно проучване!!Докладите на ОИСР оценяват и анализират по общовъведени критерии и анализи. ОИСР е клуба на РАЗВИТИТЕ СТРАНИ И БГ НЕ Е СРЕД ТЯХ
32
2
 
6
 
! Отговори
nqma преди 9 години
NQMA GRAD V KOITO DA RABOTISH I ZAPLATATA DA NE TI STIGA (sofiq) e izkluchenie
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А где Москва, чугунчици ?
30
2
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Тел Авив е на 105 място
29
10
 
16
 
! Отговори
русофоб с право преди 9 години
София - последната дупка на ЕС - 115 място.Москва - първата перла на великомагучая православная мегаславянская всемирная всемагущая безаналоговая хетеросексуалная непабеждйоная руская империя - 167 място.ХАХАХАХАААААА
28
0
 
13
 
! Отговори
Rumen преди 9 години
Какво да ви кажа кашляйки и заобикаляйки кучешките *** и счупените плочки. Тук и за култура дума не може да става. Абе ако се замисля, трудно ми е да се сетя що е хубавото на наше село. Може би само кметицата ни е убава, но безполезна.
27
5
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
Вижте класацията СИДНИ пак е в топ 10Само че това е "проучване" на Мърсър а според офицялния доклад на ОИСР най добрия град за живеене е КАНБЕРА за тази година, като няколко австралийски града сме в топ 10ОИСР: Канбера е най-доброто място за живеенеdnes.bg/world/2014/10/08/oisr-kanbera-e-nai-dobroto-miasto-za-jiveene.241430НЕ го гледайте това смешно проучване!!!Докладите на ОИСР оценяват и анализират по общовъведени критерии и анализи. ОИСР е клуба на РАЗВИТИТЕ СТРАНИ И БГ НЕ Е СРЕД ТЯХ
26
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни простотии, бил съм в почти всички споменати градове... София е супер град има няколко големи парка, ресторанти, кафета, има дух на град. Найстина има и негативи но някой градове дето ми сравняват може да забравят...
25
4
 
6
 
! Отговори
за 26 преди 9 години
До АнонименАБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО. ТЪКМО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ СНОБСКИТЕ СЕЛЯНИ.
24
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На който не му харесва в София да ходи във Виена! И там има нужда от прислуга.
23
0
 
16
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Да ми дойдат у Самоков. Че ги копам до компира.
22
4
 
7
 
! Отговори
oi oi преди 9 години
vuv Viena e gotino da se naspi6 i kato se subydi6 burzo da te nqma
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i tuk se blaskame da moje mutrite i politicite da imat oholen jivot i da vidqt sveta, a dosta balgari dori ne sa izlizali ot rodnoto selo prez jivota si. A pensiite ot 60 evro ne sa za komentirane, i v rimskata imperia bednqcite sa sa bili po-bogati ot nashite pensioneri
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Shtom Sofia e 115 ne mi se misli ostanalite gradove v top 6 b BG na koe mqsto shte sa ako bqha vklucheni v top 6000 mojeshe da sme na poslednite pet mesta.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аа това неможе да е вярно, според статистиката на водеща агенция за недвижими имоти сделките се увеличават, цените се вдигат, народът се е юрнал да купува. Е сега вярно че новодомците газят кал и през терасата с отсрещнея комшия си казват наздраве, ама чак пък 115 място малко е несправедливо.
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2:Абсолютно си прав, но не исках да пиша защото повечето тука саизлизали от България само на някои кратки екскурзии.Всичките тези градове в челото са хубави за живот, но ако правиштам парите, ако работиш, ако имаш семейство деца и жена ще ти бъде много трудно и едва ли ще имаш пари да посетиш Виенската Филхармония.Тези градове са добре за някои, които са окрали държавите си и харчат милионите си там - къде мислите, че ще отидат тези 16 МЛРДдълг?
17
1
 
10
 
! Отговори
Petrtov преди 9 години
Явна на редактора мхого у се е спяло като е редактирал материала. Така и не разбрах кои са първите 10 града?