МcDonald's и Coca-Cola водят "война" с Русия

Съветник на Медведев: Те нямат нищо общо с храненето ни
5 мар 2015 22:09,
216
МcDonald's и Coca-Cola водят "война" с Русия
Снимка: Архив Reuters

Съветник на руския премиер Дмитрий Медведев обвини днес американския гигант в сектора за бързо хранене МcDonald's и Coca-Cola, че водят "война" срещу Русия. Това става на фона на напрежението със САЩ заради кризата в Украйна, предаде Франс прес.

"Техният агресивен маркетинг, който няма нищо общо с руските традиции на храненето, е сравним с военна операция срещу народа ни", заяви Генадий Онишченко, бивш ръководител на Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор), цитиран от държавната руска агенция Риа-новости.

Онишченко каза миналото лято, че Coca-Cola и Pepsi  са "истински химически оръжия", изразявайки съжаление, че техните напитки не са в списъка с продуктите, засегнати от ембаргото, което Русия обяви на някои вносни хранителни продукти.

През август миналата година Москва наложи ембарго върху вноса на хранителни продукти от ЕС и САЩ, които пък въведоха редица санкции, обвинявайки Кремъл във военна подкрепа на проруските бунтовници в Източна Украйна.

В същото време МcDonald's бе изправен на позорния стълб от руските санитарни власти, които направиха стотици проверки в ресторантите на веригата в Русия, обвинявайки компанията в измами и нарушения на санитарните норми, припомня Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още по темата: войнаCoca-ColaРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не берете грижа на Coca-Cola и McDonalds, помислете за Путин...
129
0
 
2
 
! Отговори
M преди 9 години
Две от компаниите, произвеждащи възможно най-големите шитни в хранителната индустрия. Не е за вярване колко много десетилетия вече процъфтяват благодарение на човешката тъпотия.
128
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 1681.9 коли на семейство и при 50000$ годишно за транспорт се дават 9000$+ Но това е за цяла Америка. Освен западното крайбрежие което е земетръсна зона във всички останали градове има метро, а райони като ЛА реално има само лични коли.Тоест западните щати имат по-високи разходи от източните и централни(тук практически няма мегаполиси)
127
0
 
10
 
! Отговори
589 преди 9 години
Съветник на Медведев: Те нямат нищо общо с храненето ни,И с нашето ама кой го интересува.
126
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 16570 мили 100км на ден до работа и обратно за галон 2.4$ Разход на един СУВ е 10-15 на сто тоест 7 до 14$ на ден до работа около 300$ за 20 работни дни. Аако има втора кола? А ходене насам натам което прави 500$ на кола като минимум за бензин на месец. при 2 коли 1000$ Тука не включваме никакви други разходни като такси за мостове и тунели и прочие нито застраховки и данъци, винетки(ако има) ...
125
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 162В райони като ЛА средното растояние от дома до работа са оклоло 50-70мили тоест около 100км на ден. Американците все още си падат в значителна част по ГОЛЕМИТЕ коли. Тези коли горят по 10-15 л на сто тоест дори галона който е 3 литра да е на цена на долар и нещо само за бензин имаш 15-20 долара на ден само до работа а Хамериканците имам чувството че не ходят пеша (освен джогинка) така че сумата може да е 2 пъти по-висока на ден
124
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 159Заради Услугите тези 4000$ няма за нищо да ти стигнат. 500 храна (ерген) 1000 наем 1000 за кола и бензин поне 1000 за разни необходими услуги като хим чистене и прочие подръжкаАко си щастлив оставаш с 500$ + на месец и то ако се ограничаваш.
123
1
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
До 155Информирай се преди да пишеш!
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиТака е *** , ама кат получаваш $4000 на месец къв е проблема ?
121
3
 
25
 
! Отговори
ЕВАЛА!!! преди 9 години
Респект и поклон пред една от малкото останали независими страни!!
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Атакист три пъти прочетох писанието ти..и се сетих за известна приказка"ЕДНА МИСЪЛ ДОЙДЕ В ГЛАВАТА МУ НО НЕ НАМЕРИ НИЩО И СЕ ВЪРНА ОБРАТНО"
119
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 147Ако за месец плащаш за ядене 500$ то наема ще ти е 1000$ поне и то на малък апартамент. Да не говорим за други услуги едно мъжко подстригване е 20-30$ при нас е 3-5 лв(не говорим за прически)
118
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е сред 10 на развити страни ? А, ти сигурно си сред 10 с най-висок интелект в света, нали?
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ранее с требованием Пушкова не согласились в Совете Федерации, напомнив, что эти компании платят в России налоги, поступающие в казну и насыщающие нашу экономику.5 марта Пушков написал в своем Twitter сообщение, в котором предложил Макдоналдсу и Кока-Коле избавить Россию от своей продукции и, тем самым, поддержать антироссийские санкции.
116
10
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
До 150Общо взето е така! Русия е сред 10-най-развити страни в света! Русия не съществува върху дълг от над 16 трилиона дора като САЩ! Рублата не е фалшива пара като долара който се печата като тоалетна хартия. В Русия има някаква цензура върху това що е грешно за човека като разврата и гейщината!Преди запада имаше Корекоми в България, където се прадаваха стоки с качество където не може да се открие в другите магазини,сега Русия има корекомите си в България(Берьозка)!
115
3
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
...а навремето у нас пишеха по вестниците, че Кока Кола е наркотична напитка и че американски войници надрусани с Кока Кола избили цяло виетнамско село.... Не мога да не се сетя за това като чета изказването на този другар.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кудрин заступился за Кока-Колу и МакдоналдсБывший глава Минфина России Алексей Кудрин в своем Twitter заступился за Макдоналдс и Кока-Колу, которым председатель комитета Госдумы по международным делам Алексей Пушков ранее предложил уйти с российского рынка.Кудрин пояснил, что 85 процентов сырья Макдоналдс получает от более чем 160 российских компаний, а Кока-Кола закупает в России свыше 75 процентов сырья.Ранее с требованием Пушкова не согласились в Совете Федерации, напомнив, ч
113
5
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Формулата на САЩ е 100%реклама, 0%полза! Във всяко отношение, не само макдоналдс и колата! Работата е там че много хора предпочитат да живеят в сладката заблуда, пред горчивата истина! Надяват се и надяват че не може да е измама всичко в САЩ, а трябва да има поне малко истина от това което им е било втълпявано толкова време чрез филми и медии за тази страна. Но уви!
112
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 142В САЩ има само едно евтино нещо - храната. И за това нямат проблеми повечето хора. Всичко останало от наеми до каквито и да са услуги е скъпо. Също евтини са Китайските стоки - тоест леката промишленост.
111
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 138В централните и елитни "Бели" Части на градовете си прав в гетата по периферията ... Това което показват по кримките на запад един епизод на десет за проблеми с Гетата - но това реално е върха на айсберга.