Путин да бъде изрязан като тумор, призова Каспаров

Опозиционерът иска светът да засили изолацията на руския президент
Обновена: 5 мар 2015 13:58 | 5 мар 2015 10:25, Елка Василева
223
Путин да бъде изрязан като тумор, призова Каспаров
Гари Каспаров. Снимка: архив, Reuters

Руският опозиционер Гари Каспаров призова САЩ и света да засилят изолацията на руския президент Владимир Путин и да въоръжат Украйна, предаде Франс прес.

Призивът беше отправен по време на изслушване в Сената на американския Конгрес.

"С тумор не може да се преговаря. Подобно на тумор Путин и неговият елит трябва да бъдат изрязани", заяви бившият световен шампион по шахмат.

"Борис Немцов беше убит, защото можеше да бъде убит. Путин и неговият елит смятат, че след 15 години на власт могат да правят каквото си искат. За тях няма червена линия, която не бива да прекрачват", добави Каспаров.

Изслушването в Сената бе официално посветено на "руската агресия в Източна Европа" и ситуацията в Украйна, Молдова и Грузия", съобщи Франс прес. В заседанието участва и бившият грузински президент Михаил Саакашвили.

"Политиката на протегната ръка на Запада към Путин трябваше да бъде изоставена, след като Путин показа истинското си лице преди повече от 10 години. Тази политика обаче беше продължена, това насърчи Путин и делегитимира нашето опозиционно движение", заяви Каспаров в Сената.

Още по темата

Според него ситуацията в Украйна е естествено следствие от полицейската държава, установена в Русия и доставките на оръжия за Киев трябва да бъдат извършени възможно най-бързо.

На този етап Барак Обама отказва да изпрати оръжия в Украйна, въпреки че Конгресът гледа благосклонно на тази идея, отбелязва Франс прес.

"Олигарсите, които подкрепят Путин, трябва да бъдат накарани да избират между това да го изоставят или да се изолират. Не можем да ги оставим да продължат да живеят като Доналд Тръмп и да управляват като Сталин", заяви Каспаров.

Той добави, че руснаците искат да са свободни, но каза, че е прекалено да се иска само от тях да победят една глобализирана диктатура, изпълнена с енергия и сила, радваща се на негласната подкрепа на свободния свят.

Гари Каспаров беше приятел и съратник на Борис Немцов, убит в края на февруари в Москва. Двамата бяха заедно в опозиционното движение "Солидарност".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
10 инчов соросоид преди 8 години
До Гневен българин Путин също е евреин!
135
1
 
2
 
! Отговори
b преди 9 години
Рови с пръчка в *** на мечока,после разправяи колко агресивен бил.
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 196Справедлив//-ми теб в личен план това какво те грее..!Ще ти се вдигне пенсията или заплата.Може да почакаш още 10_20год.като се ,,вдигне,, на Брикса:-) :-) и на теб ще ти се,,вдигне,,-Помисли сега ти ***,,тип ***,,:-) :-) :-)
133
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Този субект да ходи да живее в Америка като толкова я харесва и да не се изказва неподготвен. Това е един подпалвач на война, омраза и доказва, че може да е добър шахматист но слаб анализатор. Такива хора са само за презрение
132
3
 
11
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Каспаров, велик си като спортист, но не дърпай дявола за опашкатаа. Ще вземе да те гръмне някой американски рейнджър в центъра на Москва, за да го припишат на Путин.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този ще го надживея като Немцов пък нека си има мильоните.
130
3
 
7
 
! Отговори
Примляскващ преди 9 години
Тоя направо си реве за шикалката
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toq *** kasparov sigurno ima milioni dolari ot amerikanski nepravitelstveni organizacii da govori prostotii,kakuv go diri v amerika da drunka toq istinski tumor
128
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"доставките на оръжия за Киев трябва да бъдат извършени възможно най-бързо."Ето ги войнолюбците - Аспаров и Акащвили. Нали има Мински споразумения2 -Прекратяване на огъня, Украйна трябва да организира избори в онези райони и ще се види кой е терорист , кой е за Киев. За какви оръжия става въпрос. Ааа, може би за след изборите , като се види резултата...
127
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човек, дори и опозиционер, отправящ подобни призиви се нарича ПРЕДАТЕЛ. Хайде Гари, хайде Каспаров, отиди в парка, седни на някоя пейка, изчакай да мине някой пенсионер, па го покани да разцъкате пешките на сладка раздумка ...
126
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В заседанието участва и бившият грузински президент Михаил Саакашвили."Абе този не го ли търсеха в Грузия с международна заповед за арест?
125
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен ОдисейКой , финансиран от КГБ , е поканен да говори пред американския конгрес, че не се сещам.Колко % взе Каспаров на избори? Къде живее и какво гражданство има?
124
1
 
21
 
! Отговори
Ави преди 9 години
Каде си тръгнал?играй шах-мат,американска ***,искате Руссия да бъде развалена и разграбена,както при Елцин,няма да стане,***.
123
3
 
13
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Не четох всички коментари,но виждайки"статията"и този "невероятен интелент на българската журналистика" мога да кажа 4 неща:1.Немцов е евреин.2.Каспаров също е евреин3.Евреите се подрепят4.Щатските служби застреляха Немцов,а не Путин.Той ако е искал това е щяло да се случи отдавна и далеч не по онзи неспокосан начин,по който американците се опитват да набиват в канчетата на тъпите,че едва ли не руснаците правят всичко шумно и грубо.4.ЦРУ и ФБР жертваха поредното еврейче в опит за ново Шарли
122
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Одисей 191Казват ЦРУ защото САЩ имат над 30 секюрити агенции и не се знае от коя точно идват гадостите. Единственото ограничение е че ЦРУ не може да оперира на американска земя.Независимо от къде идва вонята дори и да е от частен предприемач както Сорос който определено има парите да събори някое правителство всичко това на което ставаме свидетели е в полза на САЩ. САЩ искат конфронтация и ВОЙНА. За съжаление ще видим до къде ще стигнат и дано да не пострадаме.
121
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Одисей 183Значи това е човек който може да мисли логически. Също така е и малко или много политик - тоест знае как стават нещата. Значи за него един ГАМБИТ(да размениш две фигури) е възможен. Само че Той иска да размени Путин за Немцов. Кой ще размени цар с пешка.За съжаление любимият ни шахматист изкривява логиката.Путин е диктатор - това е лошоНемцов е убит - това е лошоПутин е убил Немцов.Путин е диктаторНемцов е убитПутин получава критикаСАЩ натискат чрез информационна война
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българин русофилистик= зомбиран ***, в разрез с националните интереси на страната
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лай, Каспаров, лай, че да си изкараш парите!Няма вече кинти без работа!Че твойто другарче много се беше разпуснал - девочки, екскурзии, взима пари без нищо да върши!
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-долно животно от българския русофил няма!!! Той защитавайки на думи русия се надява , руснака да го храни и пои без пари щото му се придлага приятел, без да си дава сметка че русия е пагубен завоевател, мега *** сте
117
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво смел човек! Просто путин се избра немцов, во няма да смачка опозицията!А вие продажни жалки душици, що за мнения изказвате!!! То е ясно че от цялата ситуация-губи росия !!!!! Така че какво се биете в кърдите бре мижитурки, русия смуче всички около нея и ги налага здраво ако се надигнат