Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава

Зам.-шефът на НАТО: Немцов беше гласът на демокрацията
5 мар 2015 21:44,
178
Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава
Александър Вършбоу Снимка: Архив Reuters

Владимир Путин се опитва да превърне Украйна в провалена държава и да заглуши алтернативните гласове у дома, за да не допусне "Майдан" в Русия", заяви заместник-генералният секретар на НАТО Александър Вършбоу на конференция на парламентаристи от ЕС в латвийската столица, предаде Ройтерс.

"Както видяхме с бруталното убийство на Борис Немцов, жертви има не само в Източна Украйна", добави той.

Кремъл отрича да има нещо общо с убийството на бившия руски вицепремиер, който беше застрелян миналата седмица, и твърди, че е провокация, целяща да дискредитира Путин, припомня Ройтерс.

"Ние не знаем кой е натиснал спусъка, но знаем със сигурност, че Борис Немцов беше мощен глас за демокрация и против намесата на Русия в Украйна, когото официалната пропаганда определяше като "предател" и част от "петата колона", каза Вършбоу.

При управлението на Путин Русия разви нова форма на хибридна война, съчетавайки военна заплаха, прикрита интервенция, тайни доставки на оръжия с икономически шантаж, дипломатическо двуличие, медийна манипулация и откровена дезинформация, предупреди зам-генералният секретар на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 143Е то тогава САЩ е пример за провалена наркоманизирана държава?????
85
1
 
3
 
! Отговори
Az преди 9 години
Днес излезе новината,че промишленото производство на Украйна за м.януари се е свило с 21%, а за 2014 намалението е било 10%. Хунтата в Киев всеки ден обяснява как ще прекъсне икономическите си връзки с Русия и ще работи само със запада. Следвайки тази логика министър Володимир Демчишин поиска запада да плати 1.5 млрд долара, защото не им стигали да си купят нужният газ. И на фона на тези откровенни малоумия на политиците в Киев, да се твърди че Путин е виновен е просто несериозно и смешно !
84
0
 
2
 
! Отговори
Антиком преди 9 години
Диваците населяващи Горна Волта скоро ще започнат да се хранят с варени камъни.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя наглец е пълен ***. Убийството на Немцов е от битов характер. Има ли на някой да не му е ясно. Сега се вадят дивиденти за да има повод за намеса както след бутането на кулите и не съществуващите оръжия в Ирак. САЩ и НАТО са терористични организации ръководени от ЦРУ.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
миналата седмица в сащ полицаи застреля клошар на улицата ,имаше клип , нека русия да обвини сащ в нарушаване на човешкото право на живот , тоя клошар беше против режима в сащ и беше борец за свобода а те го застреляха по заръка на обама / аиде да ви видим сега
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък видях как обама свали малаизииския самолет в украина , носеше бели ръкавици и беше с черни очила и държеше две ръкети земя въздух,като падна самолета беше останал само с една ракета
80
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия е пример за провалена алкохолизирана и зомбирана държава
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
казва една лъжа 100 пъти на 100 човека и половината вече я смятат за истина / това словото голямо оръжие ама само за блуждаещи мозъци /
78
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 157Анонимни пиши си името да ти се смеем персонално.1. РФ и Бунтовниците нямат нужда от черен ПР но КОЙ има нужда от черен ПР срещу тях?2. Боинга със сигурност когато е свален се е намирал извън обсега на РФ ракетите БУК. Ако беше С-300 разбирам но 80кг бойна част щеше да пръсне боинга не на малка(както се е разпаднал), а на голяма височина(10км) и тогава щяха да го събират на 50 км диаметър по полята.Спрете с тази гадна пропаганда и кажете кой е виновен - Украйна
77
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов беше гласът на демокрациятаКакъв глас? Какъв ? Немцов беше обикновен кресльо с под 2% рейтинг.
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крокодилски сълзи. Вас ви УСТРОЙВА много по-вече като мъртъв. Сега ще си чешете езиците още година.
75
1
 
4
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 9 години
Вълкът казал на агнето: "Мътиш не мътиш, ще те ям". Така и със стремежа за война с Руската федерация. Фоландския Сомор или Годом заедно с Белгия може да получи наказание свише, заради толкова настоятелни опити да се омаскари друга държава. Природата е създала толкова много възможности за да изчезнете, нужно е само едно кутре да се побутне. Внимавайте, да не би, вместо агнето да излезе, че е мечка в агнешка кожа. Една *** ви стега.
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Путин ,а вие превърнахте Украйна в провалена държава,жалко ,че украинците не могат да го проумеят.
73
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 157Немам докази, але твърдим!Една година ли ви трябваше да повторите това което казахте минута след свалянето на боинга!??
72
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Американците и техните западни съюзници съсипаха вече Украйна. Нищо не оставиха за Путин.
71
1
 
23
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Зам.-шефът на НАТО: Немцов беше гласът на демокрацията"А защо го убихте тогава, г-н Зам.-шеф на НАТО ????
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека се посмеем Задружно на тоз Натовски Пезевек
69
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарение на "омиротворителните мисии " на Нато, днес половината Арабски свят е провален. Държава, която има няма 200 години история, съсипа хилядолетната история, люлката на цивилизацията в Ирак и Сирия. Една част ограбиха собствената им армия, а останалото го довършват в момента техните производни от ИД.
68
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадеца вика - "Дръжте крадеца. " -))))))"Една лъжа, повторена хиляда пъти се превръща в истина. - Гьобел"Ненапразно, толкова фашистки военно престъпници намират спасение и убежище в САЩ, след края на Втората световна война.
67
1
 
1
 
! Отговори
131 до НАБЛЮДАВАЩ преди 9 години
Точно това каза Левски: Който ни "освободи" той ще ни пороби. Т.е. да не допускаме чужди сили след като Цариград фалира 1876, а да си "уредим делата сами".