Руски военни учения в спорни територии отвъд границите

Маневрите са в базите в Армения, в Абхазия, Южна Осетия, Крим
Обновена: 5 мар 2015 17:35 | 5 мар 2015 17:25, Елка Василева
237
Руски военни учения в спорни територии отвъд границите
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

В ученията, които ще продължат до 10 април, участват над 2000 войници от подразделения за ПВО и 500 вида въоръжение.

Според съобщението маневрите преминават на територията на Южния и Севернокавказкия федерален окръг, както и в руските бази в Армения, отцепилите се от Грузия Абхазия и Южна Осетия, и откъснатия през миналата година от Украйна Кримски полуостров.

Тези военни учения ще бъдат възприети на Запад като проява на сила по време, когато заради украинската криза Русия и Западът са в период на най-обтегнати отношения от времето на Студената война, отбелязва Ройтерс. Украйна и западните правителства обвиняват Русия, че подпомага с оръжие и жива сила сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отрича, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
5
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Едните в спорните територии след преврата в Украйна, другите в спорните територии след агресията на Грузия 2008 - спорни но за кого? за по-малко от половината население на Земята, колко ли да са спорни?
147
4
 
5
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
И ние започваме учения на спорната руска територия...
146
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ Очевидно е, че САЩ по-добре си изхранва населението и даже бедните американци пазаруват джунжуриите, произведени от средните китайци. Очевидно американците без да бачкат си купуват за центове легени, произведени в Китай. Ако беше толкова страшно, щяха да си произведат легените сами, това поне е елементарно.
145
7
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не, явно не ти го побира акълчето, не можеш да преценяваш такива мащаби. 500 000 телевизора щели да дадат печалба от 7 млрд .... 500 000 телевизора по $1000 са 500 млн. долара. Това е колкото три боинга. Оставям на тебе да си помислиш в кой бранш печалбите са по-големи - при телевизорите, където всеки индианец може да ги сглобява или при самолетите, където двете западни компании са световни монополисти.
144
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ Да, но от високотехнолочните западни самолети продавани в трицифрени (само!) бройки се печели толкова, колкото от всичките произведени В Китай леки коли. Един Боинг 787 струва колкото ДЕСЕТ ХИЛЯДИ китайски леки коли. Изобщо побира ли ти го това акъла? Без китайските коли може, но без американските самолети не може. Теоретично и Китай може да произведе такъв самолет, но кой знае защо няма особено търсене на китайски лайнери.
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 0,5 Псаки за ЕлкаТЯ СЕ ОКАЗА АГЕНТ НА.........ПУТИН.....
142
0
 
11
 
! Отговори
0,5 Псаки за Елка преди 9 години
като един наблюдателен читател писа в началото:Благодарение на *** Василева всички ние намразихме НАТО, станахме пацифисти и заобичахме Русия!
141
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ Е, кой ти говори за ширпотреба, телевизори, телефони? Всичко това е само едно стъпало над плюшените мечета. В коя сериозна индустрия Китай е изместил САЩ и ЕС? В самолетите, в корабите, в енергетиката, в информационните технологии, в космоса? И да, факт е, че в черните страни престъпността е огромна - в Индия на сама жена и се изрежда целия автобус.
140
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВАма на тебе фундаменталната ти грешка (или лъжа) е, че твърдиш, че всеки може да направи всичко. Всеки може да бълва химикалки и плюшени мечета, не всеки може да произведе, и то серийно, високотехнологично изделие - Боинг 787, двигател за изтребител, корабна турбина, БМВ или Мерцедес.
139
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ И какво произвеждат БРИКС? Порцеланови чаши, пласмасови химикалки, надуваеми крокодили, плюшени мечета и кукли, които казват "мама" и могат да се напикават? Всичко това измислено от западни дизайнери. САЩ им продават ЕДИН ЕДИНСТВЕН Боинг 787 Лайнер-мечта срещу хиляда вагона от сичките тия ***. Руската гражданска авиация е на 80% оборудвана с боинги и еърбъси, Индия купува рафали, Бразилия - грипени. Имаш ли представа каква тежка индустрия има в Западна Европа и САЩ?
138
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Когато става дума за окупация, нормално е да е предпочитал да е турска. Руската окупация е много по-жестока и безчовечна, доказано е исторически.
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп ШОПЕ ДА НЕ БИ ТИ ДА СИ ОНЗИ ДЕ ИЗБЯГА ОТ ОНАЗИ ПСИХИЯТРИЯ С СКЪПИТЕ КАРТИНИ ПО СТЕНИТЕ И МИЗЕРНИТЕ САНИТАРНИ ПОМЕЩЕНИЯ.........
136
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Одисей 1Индия и ЮАР са членове на Британската общност !!!!!!!!----------------Точно това щях да му пиша току що на онова зомбирано животно, благодаря, че ми напомни! Бъди здрав!
135
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Разбрахте ли, че руския пилот-пусерко направил осем захода над "Доналд Кук" и не посмял да стрелне и един куршум? Нъсрал се от страх в кабината.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато бриксаджиите се позамогнат, първата им работа ще е да се избият помежду си.
133
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ Е, хайде да пресметнем - за 10 години БРИКС от 18% станали 28%. Значи са пораснали с 50% - по 5 на година средно. Тези 5% са от производство на порцеланови чаши, меки играчки, надуваеми крокодили за плажа. Бангладешки памучни ризи и виетнамски маратонки. Значи съм заплашен, че ще трябва да си нося маратонките съвсем до скъсване, да не изхвърлям меките играчки и да залепя крокодила на детето като се спука. Ужас, уплаших се от БРИКС.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dp НЕ УЧИ ДРУРИТЕ КАК ДА СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ КОГАТО НА ТЕБ ОТ *** НЕ ТИ СЕ ВИЖДАТ УШИТЕ......***....
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джордж Сорос ли ви е проблема на руската икономика ?
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** та ***, какво имате в предвид ?
129
5
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ Индия и Китай не са съюзници, това си го набий в кухата тиква. А Бразилия никога няма да бъде световна сила, защото е населена основно от черни. И ЮАР по същата причина. БРИКС е само едно сламено плашило. Икономиките на БРИКС НЕ растат главоломно, растежът им ще спре в момента, в който реши Запада.