Северна Корея ще открие огън заради листовки срещу Ким Чен-ун

Южна Корея щяла да пусне 10 хил. DVD-та на филма "Интервюто"
22 мар 2015 09:40,
74
Северна Корея ще открие огън заради листовки срещу Ким Чен-ун
Снимка: Архив Reuters

Северна Корея предупреди днес, че ще открие огън по балоните, които ще пренесат 10 000 DVD-та със сатиричния филм "Интервюто", в което се разказва за опит за убийството от страна на ЦРУ на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

Още по темата
Южнокорейски военни обявиха, че идната седмица ще пуснат над територията на Северна Корея 500 000 враждебни към режима на Ким листовки, както и привързани към балони дивиди-копия от филма, заради който холивудското студио Сони пикчърс стана обект на кибератака миналата година.

Севернокорейската народна армия предупреди, че всички бойни части ще бъдат приведени в готовност да открият огън с цел унищожаването на балоните. Пускането на балоните ще бъде възприето като обявяване на война и като политическа провокация, се казва в изявление на севернокорейските военни, цитирано от агенция КЦТА.

Южна Корея предупреди, че ще отвърне на какъвто и да е огън от северната страна по нейна територия.

Плановете на южнокорейските военни за пускането на листовки и балони с DVD-та трябва да отбележат петата годишнина от крушението на южнокорейски военен кораб през 2010  г. 46 южнокорейски моряци намериха смъртта си в тази трагедия.  Сеул обвини Пхенян, че е потопил кораба.

През 2014 г. пращането на листовки, прикрепени към балони, над територията на Северна Корея стана повод за ожесточена престрелка между двете корейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До АнонименХа ха ха ха.Каква пропаганда. Това е един филм, а в Затвора Северна Корея има цензура. Защо диктаторчето,трето поколение Съветски гражданин се страхува от истината, пардон от балоните.
32
7
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До 51Защото са демократична държава и защото за разлика от Русия например, уважават международното право.
31
7
 
10
 
! Отговори
хи хи преди 9 години
Спор няма,че С. Корея се управлява от ***...даже комунист за него е твърде малка обида...Защо нашите защитници на Свинчето не идат да живеят там за 2 седмици, Ъ :))Да опитат от първа ръка благинките на 'комунизЪма''..а може и до Куба да отскочат да видят мизерията на Кастро
30
1
 
3
 
! Отговори
Перо преди 9 години
До 43--44;Стига си драскал глупости.
29
6
 
5
 
! Отговори
Перо преди 9 години
До Одисей 3--27;Те и 1950 г. така си го представяха. Държавния секретар на САЩ каза пред Конгреса; Ние нямаме интереси на Корейския полуостров. Сталин веднага заповяда на Ким Ир Сен да нападне Юга . ООН гласува резолюция за спиране на АГРЕСОРА и Ген Д. МАКАРТЪР ги набута ддо границата на СССР.Тогава се намесиха 1 милион китайци с руско покритие от въздуха. Тогава света беше изправен пред ТСВ.САЩ извършиха накяазателна операция на СССРи им унищожиха 4 бази до Владивосток . унищожиха 103самоле
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не е Китай Южна Кореа ще смачка северняците за няколко месеца. Погледнете какво излиза от държава с територия по-малка от тази на България - LG Samsung Hundai Kia... Има още десетки технологични гиганти
27
14
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Северно Корейска Атомна бомба--- Буре пълно с уранова руда по средата 3 пръчки динамит и барутен фитил подаващ се от бурето. Разполагат с 10-12 такива ,ВНИМАВАЙТЕ САЩ
26
14
 
22
 
! Отговори
Пояснение преди 9 години
До АнонименПрав си. На американците отчаяно им трябва нова война с по-голям мащаб за да си нулират триионния дълг. Затова пробват навсякъде - Украйна, Корея, Хонг Конг ... където се получи.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До взглядBALGARSKATA ARMIA PREVAZHOGDA SEVERNOKOREISKATA.VECNA I PAMIAT NA NASHATA ARMIA.
24
8
 
11
 
! Отговори
Военен преди 9 години
От ученията които провеждаме със Американски военни специалисти знам че срещу ядрена война от страна на СК ще се действа така както се обезвреждат група терористи.Застрелват на едновременно никой да не може да реагира.Ако СК ви позволи такава война за секунди ще бъде изпепелена и техните бомби ще се взривят на тяхна територия и ако щете вярвайте това може да стане докато преброите до 5
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен26DA ZASHTITAVASH CE POLIZAITE MOGAT DA UBIVAT NEVOARAGENI HORA NA ULIZATA E KOSHTUNSTVO
22
3
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
"Северна Корея ще открие огън заради листовки срещу Ким Чен-ун"Лоши капиталисти! С тези листовки до фалит и гладна смърт ще ги докарат кимирсенчетата!
21
6
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Северна Корея най накрая си намери равностоен противник.Балоните са точно от калибара на СК.Интересна война ще е.Най оплашени от балоните обаче са обикновените северно корейци.Как ли са им описани ,може би като балони пълни с отровен газ.
20
10
 
10
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
към голяма част от пишещите независимо от факта че си чекнете амебните усти като жаби ха ха ха КНДР има ролята на екзекутор на бившият световен хегемон както "умират "от глад се оказа че имат компютри могъщи балистични ракети с ядрени заряди дори повече и по модерни подводниции са много близко географски до целта дори са готови да стрелят ха ха ако плювните ви ни ги стреснат
19
5
 
5
 
! Отговори
гост преди 9 години
До Анонимен 21Още ли си тука . да ти търся евитн полет до северна корея ако акъла не ти стига и това да направиш
18
8
 
6
 
! Отговори
Одисей 3 преди 9 години
До Анонимен - 18 Кви 3 дена бе бабай? Северната ще унищожи Южната за з часа!
17
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да защитаваш ненормалници като севернокорейците си е чист признак на психично заболяване.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SEVERNOKOREISKIAT LIDER NOVIAT NOSITEL NA NOBELOVATA NAGRADA ZA 2015
15
8
 
14
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Спрете им хранителните помощи и на север ще изпукат от глад. :DАма иначе се правят на бабаити.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 6 Алоо! Само преди два месеца ,благодарение на писаното в този сайт, се оказа че С Корея е високо технологична държаваи доходите им са по-големи нашите .Благодарение на глупостта, някои пишещи врели ,некипели ,несъобразяващи се какво побликуват ,разбрахме и за компютърните им специялисти и за хакерите ,и за университите където изучават това и за заплатите им .И в Куба получават по-големи пенсии.