Лична драма или лудост! Защо Лубиц свали самолета?

Полицията е обградила предполагаемия дом на втория пилот
Обновена: 26 мар 2015 17:11 | 26 мар 2015 17:07,
228

Снимка: БТА

Германската полиция е обградила предполагаемия дом на втория пилот на самолета "Еърбъс" А320, който се разби на 24 март в Южна Франция и отне живота на 150 души.

Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Андреас Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщи Би Би Си.

Още по темата
В момента разследващите са насочили усилията си към разследване на миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Те ще се опитат да разберат дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н.

Полицията ще се разрови и по-сериозно в религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Версиите за самолетния ад варират от лична трагедия до психически проблеми. Засега разследващите от германска страна изключват категорично терористичен мотив за свалянето на самолета.

По-рано днес стана ясно, че 28-годишният втори пилот на самолета Андреас Лубиц е назначен на работа в "Джърмануингс" от 2013 година. Той е издържал всички медицински тестове и е завършил с отличен обучението си за пилот. В "Луфтханза" обаче пълзели слухове, че младият пилот се е борил с психически проблеми.

Причините за странното му действие от преди два дни не са ясни. До последно обаче той е бил в съзнание и въпреки това не е подал сигнал за помощ.

Ясно е, че той не е бил принуден да заключва първия пилот извън кабината, а е направил това доброволно, потвърдиха от прокуратурата в Дюселдорф. Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно – секунди преди сблъсъка със земята. Виковете им се чуват едва в последния момент на записа на откритата черна кутия.

И още нещо е ясно - пилотът Андреас Лубиц е имал едва 630 летателни часа и е бил сравнително неопитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко му е прилошало на пилота има автопилот.Пуска се за секунда.Такова прилошаване не е известно до сега,толкова мигновенно.Щом боен пилот уцелен от ракета и ранен успява да потвърди катапулта...Техническа грешка с такъв завой и спускане се съмнявам.Това си е чиста маневра,команда от кормилната уредба,а точно там са най малките грешки,защото тя не търпи много изменения и е двойно подсигурена.Дори при цялостен отказ на системите може поне малко да планирира и пробва кацане по корем...
143
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Абе грък ще да е причината - смях през сълзи в кавички.
142
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, не е отварял вратата. - дали е умишлено действие или припадък. Може и да е прилошаване, и да изпадаш в неадекватност. Нищо не може да се твърди до безпорни доказателства. Оставаме на хипотези.
141
0
 
1
 
! Отговори
селчо преди 9 години
Със сигурност поне една от теориите е вярна, ама коя?
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цукало и памперси е униформа за тех
139
3
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Поне да беше се опитал да нацели нещо
138
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плъзнали слухове и никой не е обърнал внимание. Щом са плъзнали такива слухове, значи се е знаело, защо никой не е взел мерки, та той е пилот, не продавач на зарзавад на пазара. Това е все едно да осатвиш хирург на оперира, като виждаш, че не е стабилен психически, всъщност дори е по-зле, защото на операционната лежи един, а тук са 150 човека. Защо се подценяват тези неща и най-малкото съмнение е трявбало да бъде взето под внимание.
137
2
 
1
 
! Отговори
kk преди 9 години
da be pilota vinoven,gluposti,tova e pilot,minavat se psihotestove ,nqma na4in da ne ustanovq t 4e psihi4eski neustoi4iv a i kato gi znam kolko striktni sa nemzite nqma 6ans da go pusnat da upravlqva samolet,na drugo mqsto e zaroveno ku4eto
136
2
 
4
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
До Анонимен 17"търсете жената са казали французите"Или мъжа.... Хомосексуалните са емоционално по-лабилни.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разсъжденията на БГ-политически елит:"Терористи в "Шарли" във Франция,паднал "Боинг" в Украйна,манифестации и стачки в Германия,немски самолет паднал във Франция...Америка далече,ние сме си в Европа...Мъка,но важното е да има демокрация и да "слушкаме" ,защото ще ни блокират накраденото...Дано "братята" не ни го "американизират" и последваме съдбите на Кадафи,Хюсеин ,Саакашвили и т .н.
134
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Цецо има данни че пилота е евреин, но такова нещо няма да оповести пред глупавата тълпа!
133
5
 
6
 
! Отговори
Сила преди 9 години
Значи, някакви си там американци създават лазерно оръжие, изпращат в орбита такава военна техника от най-ново поколение и понеже са некадърни ударили без да искат самолета щото се учат да стрелят още... айде стига конспирации....
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимките са от АP и ги има над 100 места в нета, не лъжете, че е от БТА!!!
131
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не мислите ли ,че може да се е случило следното: Командира излиза от кабината. След това се връща. Започва да блъска по вратата.За втория пилот това е прозвучало като нахлуване с взлом. Според т.н "чек листи" това е терористично нападение и за това не пуска никого. И понеже е с малък стаж действа според инструкциите. И за да не се случи сценарият 9.11 се решава на отчаяна постъпка за да не загинат повече хора
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достатъчно опитен за да го разбие в планината!
129
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия е тенденциозна пропаганда. НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И СЪДЕБНА ВИНА ОЩЕ Е ПРОЦЕС НА РАЗСЛЕДВАНЕ. АМА, ЧЕ ПРОСТА ПРОПАГАНДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
128
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
търсете жената са казали французите
127
14
 
21
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Немците от 50 години не са пържили евреи и започва да ги хващат нервите...
126
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е наивна измислица на самолетната криминална ес германска фирма. този шушляк сега го правят луд, а самата фирма е за взризяване.
125
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото е внук на евреин .