Вторият пилот умишлено разбил самолета

Смъртта на пътниците от полета от Барселона за Дюселдорф е била мигновена
Обновена: 26 мар 2015 16:06 | 26 мар 2015 14:26, Елка Василева
208
Вторият пилот умишлено разбил самолета
Снимка: Reuters

Вторият пилот на самолета на Джърмънуингс, който се разби на 24 март във Френските Алпи, е пилотирал сам и е бил в съзнание до удара. Той умишлено е започнал ръчно да снижава самолета и е отказал да отвори вратата на командира, съобщи АП.

Още по темата

Вторият пилот на самолета е действал "по ненормален начин", заяви френски прокурор, цитиран от Франс прес.

Прокурорът от Марсилия посочи, че хипотезата, която се налага, е, че вторият пилот е разбил умишлено самолета.

Пилотът, 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц, поел сам контрола на еърбъса, след като капитанът излязъл от кабината.

По-късно той отказал да му отвори вратата и натиснал бутона, чрез който самолетът започнал фаталното снижаване.

Записите от черната кутия са показали, че вторият пилот не е казал нищо и е продължавал да диша нормално, докато епипажът и капитанът тропали по вратата на кабината, а през това време самолетът се снижавал.

Близки на Лубиц от Монтабаур, цитирани от Асошейтед прес, твърдят, че пилотът не е изглеждал депресиран или притеснен, когато го видели за последен път.

"Той беше щастлив и горд, че е част от екипа на Джърмънуингс”, твърди Петер Рюкер, негов близък. Описва помощник пилота като тих и скромен човек. Мечтаел от дете да бъде пилот.

Вторият пилот умишлено разбил самолета
Андреас Лубиц. Снимка: Twitter

Профилът на Андреас Лубиц във Facebook е вече изтрит.

Френският прокурор Брис Робен заяви на пресконференция, че умишлените действия на втория пилот променят характера на следствието от непредумишлено причиняване на смърт, но добави, че действията му не може да се смятат за терористични.

Робен съобщи, че от записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена, пише БТА.

Робен добави, че втората черна кутия още не е открита.

От своя страна германски прокурор потвърди, че само единият от двамата пилоти на самолета на Джърмануингс е бил в кабината по време на катастрофата над Френските Алпи, предаде Ройтерс.

"Единият от пилотите е бил в кабината, а другият не", каза Кристоф Кумпа от прокуратурата в Дюселдорф за Ройтерс по телефона, добавяйки, че информацията е от следователите във Франция. Прокурори от двете страни разследват причините за катастрофата.

Прокурорът на Марсилия каза, че не е известно вторият пилот да е издирван като терорист, съобщи Ройтерс.

От своя страна германският министър на вътрешните работи Томас де Мизиер съобщи в Берлин, че според наличната информация Лубиц не е имал връзки с тероризъм.

"От това, което е известно до момента, и след като проверихме информацията, която имаме в националната полиция и разузнаването, се вижда, че той няма терористично минало."

Де Мизиер добави, че е направена проверка на членовете на екипажа и на пътниците за евентуални връзки с тероризъм, но всички са били чисти, съобщи ДПА.

Самолетът А320, който се разби във Френските Алпи, на 17 март вечерта е бил ремонтиран на виенското летище "Швехат", предаде междувременно ТАСС, позовавайки се на австрийския вестник "Курир".

Повредено е било реле в управлението на самолета, което веднага е било подменено. Вестникът цитира представител на авиокомпания "Луфтханза". Последвалата проверка на самолета с включени двигатели е минала без забележки, казва той.

Самолетът А320 на Джърмънуингс се разби на 24 март в труднодостъпен район във Френските Алпи. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 180Приятелю, на времето имаше такъв виц:Като знам какъв съм инженер не смея да отида на лекар.Навсякъде има безумни тестове които задоволяват изискванията на някого, но не е сигурно дали това е правилно.С тези тестове опорочиха т,н. "добрата стара практика"
134
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дрън-дрън! Сложиха вината на загинал човек, който няма как да се защити ,и то на голяма част от догатки и хипотези! Нищо не е доказано категорино, но журналята се скъсаха да се кълнат , че вторият пилот е откачен! Много бързо го разнищиха този случай, дето минаха пъро през 100 предположения! Не бъдето *** и да поемате всичко, което ви се сипва "отгоре"!
133
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако е техническа грешка , на ли се сещате , какво ще стане с поръчките към германо-френския консорциум Еърбъс , за това е най-лесно , да се обвини някой от пилотите , смешно е че на първия пилот му се е приходило в тоалетна , като полета е два часа
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е виновен , да се наложат санкции.
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 180 -Aaaa, tova za psihi4no bolnite na otgovorni postove e samo na zapad ,a na iztok vsi4ko e nared . Stalin ( shizofrenik) , sled diagnozata napravena mu ot li4niq mu doctor , posledniq iz4ezva v nebitieto.
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са изгасили двигателите на самолета и елиминирали електрониката и навигацията. Айде НАТО се опита да унищожи Русия? Да ама дръжки.Страх мале страх.Велика държава!!!
129
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
АЗ НЕ ВЯРВАМ НА ТОВА ВНУШЕНИЕ ЧЕ ВТОРИЯ ПИЛОТ Е СВЬРШИЛ КАТАСТРОФАТА---НЕМА ЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 178Смея да твърдя, че не си прав. Пилотите сигурно минават най-различни психологически тестове. Но на запад има много хора и то на отговорни длъжности, които са психично болни. И много други, дори голям процент от населението, при които всичко изглежда наред, но определено имат явни психически отклонения, които често са латентни и добре прикрити. Но в даден момент се изявават. И тогава реакциите им са непредвидими. Казвам го от личен опит.
127
1
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
1 към 1 повторение на случая с египетския ербъс който се разби в Атлантическия океан с над 200 пътници на връщане от Бразилия преди години. Само с тази разлика, че там на записа се чува, как втория пилот повтаря: "Предавам се на милостта на Алах" или "Предавам се в ръцена на Алах", не си спомням вече. В тази посока трябва да се мисли и при случая с изчезналия малайзийски боинг!
126
0
 
3
 
! Отговори
до 174 преди 9 години
И ако надзирателят е гнилата ябълка..взима контрола и се разбива. Не е лесно това да се мисли ;)
125
1
 
6
 
! Отговори
alster преди 9 години
До УжасВсичките ни командировки са с тая прехвалена компания. Досега не съм имал проблеми, но всеки път се чудя, ще стачкуват ли, или да..... Само един път отиване и връщане имах късмета да ми купят билети от БГ айр и си летях спокойно, обслужването също беше прекрасно.
124
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е войната на 21 век, скъпи мои. Ще се свалят още самолети, ще се гърмят бомби, ще се вербуват още хора, както виждаме вече и от бялата раса. Направо да му се прище на човек да емигрира на Луната... :-)
123
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Mislq, 4e ot tuk natatak trqbva da ima v kabinata treti pilot koito da sledi za stranni povedenmiq na pilotite. Pri nai malkoto samneniq vednaga da go zaklu4i i poleta da se prieme ot tozi piloto. Ne6to kato postoqnna straja nad pilotite.
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за това значи арабите предпочитат сами да си ги пилотират,и преди кацането взимат нещата в свои ръце...
121
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще изкарат, че този германец Лубиц, всъщност е бил таен руснак, доверен човек на Путин...
120
1
 
2
 
! Отговори
Мейдей преди 9 години
Имаше една от сериите "Мейдей" по Дискавъри Чанъл за един пилот, който решава да се самоубие. Каза на другия да отиде да му донесе кафе и той се заключи. След това изключи автопилота и с пълна скорост го насочи към земята. Самолетът започна да губи парчета от голямата скорост и гръмна в земята. Голям пътнически самолет с много хора. Не можах да намеря в Ютуб точно това, което съм гледал, за да ви дам линк.
119
4
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Другата седмица летя с Луфтханза. Е как ми кажете да летя спокойно с психясалите им пилоти и вечните им стачки? В немски и английски статии чета даже, че обмисляли стачки за техния католически Великден, когато ще летя и аз. За да блокират най-много хора нали?? Жалко,че до там до където ще летя, само те летят от тук. Ужасна трагедия, ужасна компания.....
118
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако от Луфтханза излязат и кажат "Проблемът е технически, имало е повреда в самолета!", това ще се отрази пагубно не само дъщерната им компания, а и на самите тях! Естествено, че ще обвинят пилота, сега ще излезе, че е садист, шизофреник и хомосексуалист!
117
0
 
17
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Като ти е писнало от живота , отиди някъде и се застреляй , скочи от високо и т.н. , какво са му направили пасажерите в самолета. . Това се отнася и за всички слабоумници по българските пътища ( пешеходци екстремисти , шофьори , мотористи , колоездачи , каруцари ,тираджии и всякакви подобни) .
116
8
 
1
 
! Отговори
Румен преди 9 години
Да бе да.. Самолета е на над 20 години... ха да видим дали МАРКУЧИТЕ издържат толкова време. Имах 20 годинша кола, идеално поддържана, но няма как да не очакваш маркуите да държат. Минава им времето и тва е. Но по добре така за да не платят на загиналите и да продължат да дондуркат 20 годишните самолети.