Аз съм Сет. Ще облечете ли нещо жълто за мен?

Детето е болно от рядката болест "балоненото момче"
Обновена: 27 мар 2015 19:14 | 27 мар 2015 19:01,
28
Аз съм Сет. Ще облечете ли нещо жълто за мен?
Снимка: YouTube

"Ще сложите ли нещо жълто за мен?" Това е апелът на 5-годишно момченце с имунно заболяване, което моли хората за подкрепа.

Сет Лейн, който живее в Англия, страда от тежка болест, известна като "балоненото момче", която принуждава страдащите от нея да живея в изолирана, стерилна среда, пише "Mashable.com".

Заради заболяването си, малкият Сет е прекарал почти целия си живот в болница. Средата в която живее е безупречно стерилна и контролирана. Въздухът се филтрира, играчките се преваряват, както и всичко, което може да влезе в контакт с него.

Момченцето вече е претърпяло една трансплантация на костен мозък. Тъй като му предстои още една и е затворник в собствената си стерилна стая, родителите му решили да му помогнат като заснемат видео.

От болничното легло смелият малък мъж призовава всички хора, които искат да му окажат подкрепа, да облекат нещо жълто в днешния ден, 27 март.

"Здравейте, аз съм Сет. Аз съм на пет години и обичам пожарникаря Сам, играта "Лапичка патрул" и жълтото", започва записът си Сет.

"Аз съм в болница. Роден съм без имунна система. Имам нужда от втора трансплантация на костен мозък. На 27 март много хора ще носят жълто, за да ми покажат колко много подкрепа имам. Искате ли да се присъедините?", пита той и призовава всички, които искат да го подкрепи, да публикува до края на деня снимка с жълта дреха в някоя от социалните мрежи с таг #wearyellowforseth.

Кампанията на Сет не цели само лична подкрепа, а се стреми да повиши осведомеността за състоянието на хората, страдащи от "балонената" болест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
офф топик преди 9 години
Айде бе?!?Нещо ме съмняваш.Една жена,никога не би се изказала за дете,по начина,по който,си го направила ти.Извинявай,обаче,думите ти са равносилни на зверство.Приемай го ,както искаш.
18
1
 
4
 
! Отговори
офф топик преди 9 години
Боже,колко злоба,има по тоя свят,Боже....Как е възможно да пишете такива неща,изразени по този начин,за едно болно детенце...Какви сте вие бе,хора? Грам човещина няма у вас.Еми,като толкова ти е зор за "дядото от другия етаж",вместо да седиш тук и да лалаш излишни глупости,пък,хвани,извади си от джоба,20 лв,*** и му напазарувай,после го изведи на разходка и т.н.То не става само с лалане,трябва и акъл.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успех на малкия сладур, всичко си заслужава за усмивката на едно малко дете! Сега гледах снимки: хора от цял свят облечени в жълто заради един 5-годишен юнак! ТОВА ни прави хора! Само ме е яд, че късно разбрах за инициативата.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !!! 17 Трябва да ти пука за всяка болка на тоя свят. Това те прави човек!
15
11
 
5
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Изобщо не ми пука за Сет. НИ грам. Хайде да дойде да ме обвини някой, че повече ми пука за стареца на втория етаж, който не може да излезе от апартамента си, а трябвало да им пука за СЕТ? Хич не ми дреме!!!
14
11
 
5
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Хайде МОЛЯ ВИ СЕ! СЕТ? Ху дъ фак ис Сет, сиреч кой по дяволите е Сет? А МАРИЯ, а СТАМЕН, а ИВАЙЛО, а ЕЛЕНА? Тези знаете ли ги, гусин или гуууусожу МОРАЛ!? НЕЕЕЕ, не са в клетка в някоя болница, ами са наникъдето си, захвърлени в БЪЛГАРИЯ, сами, отхвърлени и забравени от всичко и от всички! В какво да се облека, маааамицата ви лицемерна!!!
13
11
 
5
 
! Отговори
!!! преди 9 години
13,госпожо или гусин МОРАЛ, какъв е смисълът на тази новина?! Хайде дайте акъл на невежите! Да съм се облякла в жълто? Надпис нашляпан от родителите на едно малко дете, че да им обърнем внимание на мъките, щот не могат да понесат мисията да бъдат родители на душа, осъдена да бъде в затвор? Да се облека в жълто! МОЛЯ ВИ СЕ! А да се облека в розово в чест на всички мили малки душички, стоящи зад прозорците си, ТУК, в БЪЛГАРИЯ и нямат шанс да излязат извън домовете си, ЗАЩОТО навън не е за тях!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без останалите да имат крила, все пак има хора на които крила им липсват. На някой защото мечтите им са големи и карат света да се движи към по-добро, на други , защото мозъкът им е птичи....Късмет на малкия и кураж на мама и тати!
11
1
 
20
 
! Отговори
The Human Being преди 9 години
Чудя се, какви хора пишат в този сайт и от къде черпят толкова много злоба??? 90% от коментарите, без значение от естеството на новината, изразяват нечовевешка омраза, неприязън, гняв, недоброжелателно отношение, връждебност и прочие. Как е възможно да се пише по този начин за едно никому направило нищо детенце, което се бори за живота си. Мъчно ми е за вас ... Дано обстоятелствата за този малчуган се стекат възможно най- благоприятно, отивам да си облека жълто.
10
0
 
14
 
! Отговори
Macbeth преди 9 години
Ами да бяхте написали вчера за да си облечем жълто днес ....Много късмет на малкия Сет ...
9
9
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Някой по-умен, по-чувствителен, по-съвременен, би ли ми споделил каква точно е целта на тази новина?
8
3
 
7
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Лошото е, че дори и оранжево да си сложим надали това ще промени нещо.. Още по-нелепо е как съвсем здрави деца умират заради политиката на ЕС, САЩ и обединеното кралство в частност.. Било то в Украйна, Сирия, Либия и къде ли още не.. И тези новини някак се премълчават.. Лицемерие без край!
7
0
 
38
 
! Отговори
тва преди 9 години
човека е най-кухото същество. Трилионите, които се изразходват за оръжия щяха да изстрелят медицината в космоса и деца като това щяха да си живеят нормален живот.
6
15
 
19
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
"Харесайте за да покажем,че сме единни","Споделете за късмет","Облечете жълто за подкрепа"-Колко лесно се манипулират хората да вършат безсмислени неща мислейки,че са значими...
5
8
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Поздравявам те за проявеното търпение, да обясниш на дървен философ, колко е ***
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako omrazata po sveta se prevarne6e lek za takivava deca svetat ste6e da bade po po po xubav
3
8
 
16
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Еми да ама ако всички останали имаха крила, а ти нямаше, сигурно и на теб щяха да липсват.
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мило дете, аз облякох нещо жълто за теб. Успех!
1
0
 
58
 
! Отговори
mda преди 9 години
Горкия :( колко ли му се иска да си поиграе с другите деца навън. Мястото на децата не е в болниците. Има нещо много потискащо да видиш дете в болница повече откокот да видиш възрастен...