Германия застарява, търси имигранти извън ЕС

Броят на чужденците за година се е увеличил с 6,8%
Обновена: 27 мар 2015 20:10 | 27 мар 2015 20:10, Александър Попов
35
Германия застарява, търси имигранти извън ЕС
Снимка: Reuters, архив

Броят на хората в трудоспособна възраст в Германия ще намалее с една трета до 2050 година, ако не се увеличи
имиграцията от страни извън Европейския съюз към най-голямата европейска икономика, предаде Ройтерс, цитирайки публикувано днес изследване.

Нетната имиграция към Германия ще трябва да бъде между 276 000 и 491 000 души годишно от страни извън ЕС, за да запази Германия равнищата си на просперитет и икономическа активност, сочи изследването на фондация Бертелсман.

Експертите прогнозират, че населението в трудоспособна възраст ще намалее до под 29 милиона спрямо около 45 милиона сега, ако имиграцията не се увеличи. Повишаването на пенсионната възраст до 70 години и на броя на работещите жени ще увеличат работещите само с около 4,4 милиона.

Според най-новите статистически данни броят на чужденците, живеещи в Германия, е нараснал с 519 340 или 6,8 процента през 2014 година спрямо предходната година. Голяма част от тях са сирийци, бягащи от гражданската война, или българи и румънци, търсещи работа.
 
Близо 60 процента от новите имигранти идват от други членки на ЕС. Общият брой на чужденците, регистрирани в Германия в края на 2014 година, е 8,2 милиона - най-големият, откакто през 1967 г. започва да се води тази статистика.

Авторите на изследването прогнозират намаляване на квалифицираните работници на фона на спадащата раждаемост в Европа и застаряването на населението. Поради тази причина Германия ще трябва да се насочи към привличане на квалифицирани работници от страни извън ЕС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: германияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe az za Germany neznam kolko emigranti i tryabvat no mai na Bulgaria ste i tryabvat sled nakoya godina
20
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Аз вече 2 години съм в Германия, ако им трябват емигранти...не си личи. Толкова лошо отношение не съм получавал никъде..
19
0
 
18
 
! Отговори
42 преди 9 години
ВСИЧКИ СТРАНИ, В КОИТО ИМА СВОБОДИЯ ЩЕ ЗАСТАРЯВАТ. УНИЩОЖАВАНЕТО НА БРАКА И БРАЧНАТА ИНСТИТУЦИЯ И ДЕГРАДАЦИЯТА НА НРАВИТЕ ДОВЕДЕ ДО ТОВА, ПЪЛНА БЕЗОТГОВОРНОСТ.
18
1
 
12
 
! Отговори
ЯСНЕВ преди 9 години
МИ ТОГАВА Е ЯСНА РАБОТАТА С УКРАЙНА И ИЗТОЧВАНЕТО НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА,НЕ ТРЯБВА ДА СЪМ АГЕНТ ЗА ДА РАЗБЕРА ПОЛИТИКАТА НА" е с".вземат всичко МЛАДО,РАЗРУШИХА НИ НАРОДНОТО СТОПАНСТВО,ТРЕТА СВ.ВОЙНА БЕЗ БОЙ,ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА"украйнина"ВЗЕМАТ МЛАДИТЕ УКРАЙНКИ И СИ ПОДОБРЯВАТ ПОКОЛЕНИЯТА.ДА БЯХА СИ ПОИСКАЛИ,КОЙТО СЕ ОТЗОВЕ ВСЕ Е ФАЙДА,ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА ИЗБИВАТ МИРНИТЕ ХОРИЦА И ДЕЦА В ДОНЕЦ И ЛУГАНС.ИСКАЙ СИ ПЛАТИ СИ И ЩЕ ТИ ДАДАТ.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V BG dokato viree rasovata diskriminaciq Balgarina cql jivot shte si darpa sapo.a!
16
2
 
24
 
! Отговори
Един човек преди 9 години
Истината е,че всичко това което става в Германия през годините от Втората световна война се прави тенденциозно от външни чужди на немския народ сили! Целта е тотално заличаване на този народ чрез използване на брутални и подли тактики,като расово смесване и затъпяване дъпровождано от пълен крах на морала и културата! Поживейте в Германия няколко години ако имате възможността и ще разберете за какво говоря.В България всичко касаещо "запада" и в частност Германия погрешно се предава и идеализира!
15
0
 
1
 
! Отговори
2х0,5=1 преди 9 години
До дамдумАко се има предвид поне едното нещо /множителя/ да е <1, е вярно решението.
14
0
 
1
 
! Отговори
2х0,5=1 преди 9 години
До дамдумАко се има предвид поне едното нещо /множителя/ да е <1, е вярно решението.
13
2
 
12
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 9 години
Да им изпратим малко от нашите пиявици! Както каза нашия шут (Плевко) благодарение на тях имаме положителен прираст вече!
12
1
 
8
 
! Отговори
дарт вейдър преди 9 години
китайците идват
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общият брой на чужденците, регистрирани в Германия в края на 2014 година, е 8,2 милиона - най-големият, откакто през 1967 г. започва да се води тази статистика.--------------Те скоро ще са повече от германците. Deuthschland, alle Auslaender raus!
10
5
 
37
 
! Отговори
Дойчебанк преди 9 години
Германия търси Чужденци за да работи някой черната работа за неквалифицирани работници като в строителство , чистене , гледане на стари хора и.т.н Германци работят само хубава и квалифицирана работа , така по този начин Чужденците им са изгодни , иначе ако ги няма Чужденците Германеца който работи примерно като банкер в Дойчебанк ще трябва да чисти и тоалетните
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дамдум0.1*0.1=?.??
8
4
 
5
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
До Анонимен 11самоче математиката не казва така. Нещо малко умножено по друго малко дава нещо много по-малкоС твоята математика си за световната банка. Ще го запомня че нещо умножено по друго дава по малък резултат
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уникално *** анализ. Този иска да каже, че по неговите сметки едно нищо възпроизведено 20 милиона пъти ще стане нещо, самоче математиката не казва така. Нещо малко умножено по друго малко дава нещо много по-малко, а после се хвалят, че немското образование било много добро и на ниво. Явно това е било много отдавна.
6
3
 
22
 
! Отговори
ДО 2 преди 9 години
кОМПЛЕКСАР,САМО МОЖЕ ДА СИ МЕЧТАЕШ!Религията е възникнала когато първия мошеник е срещнал първия ***.
5
6
 
40
 
! Отговори
БАЙ ГАНьО преди 9 години
Ние като ходим ни гонят...нещат ни, а сега нямало работна ръка щели да вкарват извън ЕС....ами да вкарат кюнци и амуджи...може и от Ислямска Държава да вкарат..да им дадат тъкмо съвети за размножаване хахахаха *** работа!!!!!!!!!!!!!!!
4
10
 
17
 
! Отговори
До Ястреб Велики преди 9 години
Преди време един Муамар Кадафи предсказа, че до 50 години Европа ще е мюсюлманска. Е, не знам за Европа, но къде е сега пророкът знаем всички. А пък от държавата му - само руини и биещи се групировки...
3
0
 
17
 
! Отговори
Развеселен преди 9 години
не ви трябват повече ***!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пък и до 2050 година я камилата я камиларя