Нонсенс: Лубиц - луд, но годен да лети!

Пилотът е скрил заболяването си от своя работодател
27 мар 2015 14:38,
152
Нонсенс: Лубиц - луд, но годен да лети!
Снимка: Facebook

Германската прокуратура съобщи, че вторият пилот на катастрофиралия самолет на "Джърмануингс" Андреас Лубиц е скрил заболяването си от своя работодател.

На пресконференция разследващите обявиха, че при претърсването в дома му не е намерено предсмъртно писмо. Не са открити и признаци за политически или религиозни мотиви за постъпката на 28-годишния мъж, който е сочен за виновник за самолетния ад, отнел живота на 150 души, съобщи Ройтерс.

Шпигел пък информира, че при обиска в дома му са открити ясни доказателства, че Лубиц е бил психически нестабилен, че е страдал от сериозен здравен проблем. По-рано днес Билд пък съобщи, че преди 6 години пилотът се е лекувал в психиатрия.

Вестникът разкрива засекретеното здравно досие на Лубиц, от което става ясно, че той е страдал от тежка депресия. Пилотът имал пристъпи на страх и паника.

По време на обучението му в "Луфтханза" на няколко пъти е отбелязвано в докладите, че той е временно неспособен да лети, защото е прекалено слаб психически.

Въпреки това обаче той е минал всички психологически тестове и е бил смятан за годен да управлява самолет.

Изпълнителният директор на "Джърмануингс" Томас Винкелман заяви, че в тези тежки дни цялото внимание на авиокомпанията им е насочено към оказване на емоционална подкрепа за роднините и приятелите на жертвите.

Френският премиер Манюел Валс не остана доволен от този факт и призова германската авиокомпания "Луфтханза", компанията майка на "Джърмануингс" - да предостави цялата необходима информация за втория пилот на разбилия се самолет.

Междувременно високопоставени експерти на ЕС коментираха пред Франс прес, че Евросъюзът не може да наложи задължително едновременно присъствие на двама пилоти в кабината на пътническите самолети.

Те уточняват, че е възможно да бъде издадена незадължителна препоръка в този смисъл. Засега в ЕС е въведено задължението авиокомпаниите да поставят видеокамери пред вратите на пилотските кабини, чиято картина е видима от всяко от двете пилотски места.

Европейските пилоти имат правото да напускат работното си място в случай на техническа необходимост или когато трябва да отидат до тоалетната. Вратите на пилотската кабина са бронирани и могат да бъдат отворени само с разрешение отвътре. Това изискване е въведено след 11 септември 2001 г., за да се избегне незаконно злоумишлено проникване в пилотската кабина.

Експертите уточняват, че досега усилията са насочени към предотвратяването на незаконно проникване отвън. Предвид катастрофата от тази седмица във Франция, предстои да се помисли какви нови мерки да бъдат предприети и кога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
ку ку преди 9 години
луд за вързване, но годен да лети "летящия Анди"
110
0
 
0
 
! Отговори
мислещ преди 9 години
За един ден,с една кутия,без останки и анализи определиха причината,извършителя и подведоха под отговорност мъртвец.За Боинга в Украйна при 2 кутии,останките им трябваше 6 месеца да кажат,че е паднал,поради удари от остри предмети...Общото-2 подхода за прикриване на истината.
109
0
 
4
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
Добре де, едно нещо не ме съгласява с тази версия...мисля си за мнoгoбройните и малки отломки от самолета и от невъзможността да съберат цели трупове!...Това показва че самолета се е пръснал още във въздуха, според мен.Има нещо мътно...
108
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 9 години
Измислици-премислици... Непосредствено след трагедията в дейлимейл публикуваха фразата, че свидетели видели 2 самолета на френските ВВС да съпровождат самолета, а половин час по-късно това беше редактирано/ премахнато. А как ще обяснят отказа на останалите пилоти да се качат на компютърно управляван Еърбъс? А токовия срив на холандското летище на следващия ден? Оплетоха се в лъжи....
107
1
 
3
 
! Отговори
мед сестра преди 9 години
глупости1 имал страх и паника, аз като имам страх не се качвам на самолет! или е шизофреник или друг е бил в самолета, дрънкате глупости, паническото разстройство не отключва убииство на хора, а шизофренията да1 така че стига спекулации, стана кой каквото чуе като баба Пена на пейката!срамота!
106
3
 
0
 
! Отговори
REC преди 9 години
Рекордът се държи от Мао Дзедун (китайска Комунистическа партия), следва Сталин, ... Хитлер ако не се лъжа беше на около 8-мо място.
105
0
 
7
 
! Отговори
Тиквеников преди 9 години
Когато миражите долетели, те не са го свалили с ракети, защото с разбрали, че ще палне на такова диво място в Алпите, а няма да се вдигне пак и да тръгне например към Айфеловата кула, та цял свят да го запомни. Неее, със сигурност не са го свалили, след като е напуснал курса и не са е обаждал по домофона.
104
1
 
11
 
! Отговори
Комнягата преди 9 години
Намерихте ли вече замразените малки котенца които е закусвал... Тия съвсем на маймуни *** ни обърнаха...
103
1
 
11
 
! Отговори
абе преди 9 години
И понеже той го бил казал на приятелката си преди година ,докато са мачкали чаршафите това е причина за катастрофата ?!?!Колко наивници вярват в това ?!Лубиц е летял сутринта до Барселона с ДРУГ капитан.Не е ясно дали е познавал капитана на обратния фатален полет полет. И всички мълчат удобно за таз 'малка'' подробност...Може да е бил убит и терорист да се е качил вместо него в самолета
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но рекордът се държи от американските пилоти хвърлили атомните бомби.........рекордът се държи от любимия ви чичко Сталин, а съвсем скоро още по-любимия ви чичко путин ще подобри този рекорд
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато пилотът е медицински годен това значи, че няма проблеми и с психиката. Цялата работа на разследващите понамирисва - катастрофата е факт, самолетът изправен, трябва виновен пилот. Така могат да се разправят лесно с всеки стачкуващ пилот.
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересна работа :1. масовите убийци, вкл. и Алкайда и ИД, не са "луди", а са просто масови убийци, фанатици и т.н..2. бай петко от лясковец, гръмвайки 3 качулки , нахлули в дома му - веднага е "луд", тоя пилот - страдал от стрес и депресия (от която по данни вече 40% страдата) - веднага "луд"!Странен е този различен критерий! питам - какво е "луд" ?
99
1
 
15
 
! Отговори
А преди 9 години
ТИЯ МАЙ НЕ ИСКАТ ДА МИСЛЯТ..ЧЕ ТО НИКОЙ НЯМА ДА ИЗПОЛЗВА КОМПАНИЯТА "ЛУФТХАНЗА" АКО ТАКА ПУСКАТ ВЕРСИИ ЗА ЛУДИ ПИЛОТИ...МИСЛЕЙКИ ,ЧЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ ТЕ ЯВНО НЕ ОСЪЗНАВАТ ,ЧЕ СОПАТА ИМА ДВА КРАЯ.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Trqbva da si vnesem takiva piloti za otrqd 28. Ludi germanci barem se opravim!
97
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мдаа, намериха удобна версия... надявам се повече хора да мислят с главите на раменете си и да си дадат сметка колко удобничко е това обяснение. освен това - няма човек, няма проблем. всички излизат сухи от ситуацията - луфтганза, еърбус и сие... горките екипаж и пътници, както и семействата им.
96
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живея в Германия и моите лични впечатления от германците и от организацията в държавата им и в отделните федерални области е, че е напълно възможно някой да е луд и да заема отговорна длъжност и без да го проверяват да му поверят живота на много хора. Щом може да има лекари, които да са с доказани психически заболявания, които да работят, защо да няма и пилоти.
95
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече по един картечар във всяка пилотска кабина за да следи пилотите. И още един, който да следи първия да не откачи. И трети да следи втория и така.
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 90Шалри Ебдо -АК-47 изстрел от упор( 67-70 сантиметра )в главата и нито капка кръв ...и гаврата и измамата с държавниците,,начело на ,Протестът на милионите,, Стотина души барабар с охраната ,озъртащи се страхливо .Бог знае къде снимани и после измамно включени в фалшивият репортаж. Явно ,има нещо гнило и в този случай!А мъртвият не може да се защити!
93
1
 
7
 
! Отговори
ol преди 9 години
ami staria germanski kapitan problemi s prostata li e imal, ta na chestichko e posestaval toaletnata?
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Niakolko semeistva veche kazaha che v tozi sluchei vinata ne e na pilota y samo na firmata koiato go e dopusnala y shte pusnat jalba sreshtu firmata. da vidim sega s kakva novina shte izleznat