Нова жертва при обстрел при Мариупол

Сепаратистите предадоха телата на 22 войници
27 мар 2015 19:34, Александър Попов
109
Нова жертва при обстрел при Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Мирен гражданин беше убит през последното денонощие при обстрел в Широкине, на 10 километра от Мариупол - последният голям град от Източна Украйна, който е под контрола на Киев. Това предаде Франс прес, позовавайки се на полицията от района на Донецк, лоялна към централната власт.

Загиналият е живял в село Широкине. Той е издъхнал снощи, след като бил ранен при обстрел от контролирания от проруските сепаратисти източни райони, заяви Виктория Гутс, говорителка на местната полиция.

Въпреки влизането в сила на ново прекратяване на огъня на 15 февруари, в Източна Украйна има ежедневни сблъсъци.

Конфликтът отне живота на повече от 6000 души за 11 месеца. Мнозина се опасяват, че стратегическият пристанищен град Мариупол на Азовско море може да се окаже следващата цел на бунтовниците. Превземането му би означавало приключване на важен етап от създаването на връзка по сушата между Русия и Крим.

Полуостровът, макар и анексиран от Москва, остава зависим от Украйна за снабдяването с вода и електричество.

Сепаратистите в Източна Украйна предадоха телата на 22 правителствени войници, убити при тежката, продължила с месеци битка за летището край бунтовническия бастион Донецк, предаде Асошиейтед прес. Телата бяха предадени днес на украинска доброволческа организация, работеща за връщането на телата на войници, загинали в конфликта.

Служители на Международния комитет на Червения кръст са присъствали на предаването.

Доброволци предадоха две тела на подкрепяните от Русия сепаратисти, но не е ясно дали те са на бойци или на мирни граждани.

Тежките сблъсъци за летището на Донецк приключиха през януари, след като бунтовническите сили завзеха разрушената сграда, припомня БТА.

Украинският военен говорител Андрий Лисенко добави също, че един войник е бил ранен през последното денонощие в Изтока. Той заяви, че ситуацията се стабилизира, но остава напрегната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: УкрайнаМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна? Незнам за такава държава...
79
0
 
4
 
! Отговори
калвача преди 9 години
Интересно! защо автора на публикацията го е страх да напише от коя страна е обстрела. И друго пише се обстрела на Широкине а не обстрела в Широкине.
78
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Пък и какво струват два-три милиона квадратни километра земя, пред заличаването на либерастията и толерастията!???
77
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Смятам, чест от Сибир, харизан на Китай, срещу връщането на Аляска и половин Канада, ще е добра сделка! Играта се струва!
76
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До спец геоисторик"Ако не спре да се перчи..."Аха, вече долавям разколебаване!??Скоро съвсем ще ви отстине еуфорията...
75
4
 
3
 
! Отговори
спец геоисторик преди 9 години
До ЧЛЕНСКА КАРТА #7Иди спешно на офталмолог ,не виждаш добре,когато ти сменят очилата виж колко млн.кв.км. е била Руската Империя след Рукко-Турската Война през 1877 г...след това виж след разгрома при ПортАртур от Япония..после след ПСВ..и след ВСВ..и виж след разгрома в Първата Студена Война СССР от 22,4млн.кв.км. се свива до 17,3 ..РУСИЯ се свива като Шагренова кожа. Тя е Чао ,ако не спре дасе перчи пак на Злия Чичо Сам,а не вижда Китай как се точи на Монголия,Сибир и Далечния Изток!
74
10
 
7
 
! Отговори
перхидролен изменник преди 9 години
Към ПутинНашта вяра в Путин е голяматой ще ни спаси от раза ний ще му дадем в замянадупе мило в този час. :D :D
73
16
 
10
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Русия е велика страна...освобождава съседни държави от тяхното населения(така е от векове) и после заробените оставя живи за да работят под земята за полезни изкопаеми в полза на масква. Най-високото джудже е в Кремъл, най-много фашисти и канибали има в Русия.
72
0
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До демократКолко време ще продължи това пътуване, да го следим по-изкъсо??! Че да не изпуснем новината по телевизора!
71
16
 
6
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Украйна си заминава братя и сестри!В близките 100г Украйна ще помни братската "обич" на фашиста *** .Русия загуби Украйна завинаги....тя заминава към НАТОи ЕС!
70
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До спец геоисторикАко се погледне "графиката" на постта ви, следва точно обратното! След малко свиване, разширяване... Логиката ви е твърде подозрително непоследователна!
69
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 69Явно ви е било нужно трето висше историческо образование за да познаване Октавиан Август, Екатирина Велика, Рамзес II и още много други...
68
9
 
9
 
! Отговори
NAVY преди 9 години
До 81Ей пикоч, недей да ръсиш зараза в БЪЛГАРСКИ форум! Ясен ли съм?Ходи да лижеш където и каквото искаш! Не сме ви нито колония, нито слуги!Благодарни сме за Освобождението, но не значи, че сме ви абонирали да сте ни господари! Ясно?
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен может дашь мне свой скайп? и я тебя приколю от куда я. баран ты баный
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен това не е никакъв руснак, а САЩ ***, който цели да дискредитира руснаците и да ни скара с тях.
65
2
 
6
 
! Отговори
до русский преди 9 години
Аз лично симпатизирам на руснаците, но само недей да говориш за предателство! Не сме започнали ние първи да я играем тази игра. Ако се бяхте погрижили България да остане в границите на Санстефанския мирен договор, никога нямаше да влезем във война на страната против вас. И в двете войни примамката за участието на България на страната на Германия е била възстановяване на държавната ни цялост.
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 74 Я из России *** ты обамовское! не тебе мрази мне говорить досвидание. Вы Русским жопу лизать должны что вас турки в свой время не доебали
63
10
 
4
 
! Отговори
спец геоисторик преди 9 години
Ако погледнем във времето положението на РФ/Русия/след Руско-Турската война през 1878г все повече се влошава,а именно тя/Рф/се смалява като Шагренова кожа.1905г Япония побеждава руснаците и те губят Порт Артур,след ПСВотново загуба на Полша,Финландия,Балтийските реп-ки!Преди и след ВСВ има леко увеличение,но след това постепенно губи сила в сблъсъка си с/у САЩ и капитализма и логически се стига до ново огромно свиване,губи васали те си от Източна Европа и 15 от Съв.репблики.Извода: РФ е чао!
62
5
 
1
 
! Отговори
спец doznatel преди 9 години
До Анонимен 74А тьi кто такой,откуда взялся ?Можна тьi сматрящий или хлопик ?Давай, до свидания !
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дурак не дурак а в отличии от вас я не потерял достоинства ! как сделали это вы!