Синдикатът на пилотите завежда дело за следствена тайна

Френски пилоти: Ненормално е "Ню Йорк таймс" да има такива сведения
27 мар 2015 16:33,
20
Синдикатът на пилотите завежда дело за следствена тайна
Снимка: Reuters

Синдикатът на пилотите от гражданската авиация във Франция ще заведе дело за нарушаване на следствената тайна по случая с разбилия се самолет А-320. Това съобщи днес ръководителят на организацията Ерик Дериври, цитиран от ТАСС.

"Абсолютно ненормално е до вестник "Ню Йорк таймс" да стигат най-подробни сведения за хода на следствието, които в самата Франция главният прокурор потвърждава много часове след това", каза Дериври в ефира на телевизия Бе Еф Ем.

"Затова синдикатът ще заведе дело за нарушаване на следствената тайна. Френското законодателство позволява то да бъде заведено срещу неизвестен извършител", уточни той.

Дериври разкритикува и действията на френското Бюро за разследване на катастрофи. Голям брой важни данни не бяха съобщени на пресконференцията, на която бяха оповестени първите сведения за разследването на катастрофата, каза той.

"Отдавна сме недоволни от действията на ръководството на бюрото. Нашият синдикат иска в съвета на тази организация задължително да бъдат включени и действащи френски пилоти", каза синдикалният лидер.

Освен това Дериври, както и други френски експерти, изрази съмнение в достоверността на информацията, съобщено след първото разшифроване на записите от черната кутия.

"Не трябва да се възприема сериозно изявлението на Бюрото за разследване на катастрофи, че на записите се чувало как пилотът, който е насочил самолета към земята, "диша спокойно". В пилотската кабина има много шумове и такъв запис - на звука от дишането, може да осигурят само плътно прилепнали за главата слушалки - никак не е сигурно, че той си ги е бил сложил в този момент", каза синдикалният лидер.

Дериври добави, че много от френските пилоти изпитват силно съмнение към изказванията на ръководителя на Бюрото за разследване, направени на пресконференцията за авиокатастрофата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решиха си проблема със стчката на пилотите
14
1
 
5
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
Не е ,не е с ракета(като МН117 над Украйна,въздух-въздух)!С много по-съвременно оръжие,което са изпитвали във зоната на полета.И пак от некадърност,колкото и високи технологии да притежават...Отново досадна грешка!Или както казват при такива случаи:"Приятелски огън"!?...
13
2
 
4
 
! Отговори
антиконти преди 9 години
Тоя па ракети му се виждат....тук пишат по луди хора от Лубиц
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най- вероятно да са го треснали от нато, той е паднал в планината и сега съчиняват поредният трейлър с който Бен Афлек ще обере оскарите.
11
9
 
3
 
! Отговори
антиконти преди 9 години
Големи сте конспиратори....хлапето се е надрусал с нещо и е изттепал сума ти и народ. Тва е.няма фбр,цру,путин, ид,ню йорк таймс ,бате бойко ,сидеров или който и да е друг намесен. А320 е много съвременна машина. Ако боинг и еарбъс не са хубави самолети, то не знам тогава кои са хубави...
10
0
 
5
 
! Отговори
Жан-Пол преди 9 години
До жорж---Жорж, ти как мислиш, откъде се е учил Цв. Цв. на такива "мурафети"? Ето, сега става ясно!
9
1
 
20
 
! Отговори
Effggyukkbvc преди 9 години
След катастрофата акциите на Еърбъс започват да се обезценяват. След изказванията за вината на пилота акциите започнаха да се покачват и обезценяването спря. Някой нещо да не разбра?
8
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 9 години
До АнонименТи май никога не си пътувал със самолет.В Барселона се зареждат директно не от цистерни.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
анс знае всичко! а за самолета над украйна нищо не казаха, за да не се компрометира порошенко!
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО Е ЧУДНО ПРИ ПЪЛНИ РЕЗЕРВОАРИ НА САМОЛЕТА ДА НЯМА ПОЖАР. ДА НЕ БИ САМОЛЕТА ДА Е ЗАРЕДЕН С НАФТА А НЕ С КЕРОСИН? ИМА МНОГО НЕЯСНОТИ ЗА ТАЗИ КАТАСТРОФА. НЕЩО СЕ ПРИКРИВА КОЕТО ЩЕ СЕ ИЗЯСНИ СЛЕД ВРЕМЕ.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4Чисто и просто друг път. Откъде знаеш, че Лубиц е бил жив? Откъде знаеш, че командирът не го е удушил примерно? Откъде знаеш по коя част на вратата се е почуквало - отвън или отвътре? Кой е бил в кабината? На мен лично първия пилот ми е много по-съмнителен от този Лубиц. Точно за него няма никаква информация.
4
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е останал без гориво и двигателите не са работили в черната кутия ще има сведения. Изводи от този род преди да е приключило разследването са само спекулации. А и ако е останал без гориво защо Лубиц не е пуснал капитана на самолета в кабината? Блокирал е вратата от вътре за да не влезе умишлено. Хората казаха, че е насочен самолета умишлено надолу, като е зададена най-ниската възмойна височина на самолета. Зададена от човека, който е бил сам кабината по това време - Лубиц. Чисто и просто - е
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kravarite she si nameryat maystora may nay skoro
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то може да няма изтичане на информация към "Ню Йорк таймс", а напротив - вестника да е дал указания на разследващите.Никак не се връзва липсата на взрив и пожар при катастрофата с факта, че на самолета трябва да е имало поне 5 тона гориво. Всичко насочва към друг извод - че самолета е останал без гориво и свободно е планирал до удара.
1
6
 
20
 
! Отговори
crou преди 9 години
moje da ne e nikakva taina za NYT - ako sa porachali sluchkata?