Един ден целият свят ще знае името ми, заплашил Лубиц

Будил се от кошмари с вик "пропадаме", разказва бившата му приятелка
Обновена: 28 мар 2015 21:53 | 28 мар 2015 10:03,
129
Един ден целият свят ще знае името ми, заплашил Лубиц
Андреас Лубиц. Снимка: БТА

Вторият пилот на германския самолет, който се разби се във Франция, казал на бившата си приятелка, че един ден целият свят ще научи името му, предаде Франс прес.

Бившата приятелка на Андреас Лубиц казва в интервю, публикувано днес в германския всекидневник "Билд", че щом чула за самолетната катастрофа, си спомнила следните думи на Лубиц: "Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името ми и ще го помни".

Още по темата
Ако е извършил подобно нещо, то е защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в Луфтханза като командир на екипаж и пилот на далечни полети, казва 26-годишната стюардеса Мария В.

Тя обяснява пред "Билд", че се разделила с Лубиц, тъй като ставало все по-ясно, че той има проблем. "Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари".

Вчера следствието разкри, че вторият пилот е трябвало да бъде в отпуск по болест в деня на катастрофата, но е скрил болничния лист, който бил намерен накъсан на парченца в дома му.

Иззетите при обиска документи подкрепят тезата, че младият мъж е криел заболяването си от своя работодател и от колегите си. Франс прес цитира "Зюддойче цайтунг", че болничните листове на Лубиц изглежда са подписани от невролог и психиатър.

Както Dnes.bg писа, в четвъртък главният прокурор на Марсилия заяви, че вторият пилот Андреас Лубиц умишлено е направил фаталното снижаване на самолета.

Самолетът А320 на Джърмънуингс се разби на 24 март в труднодостъпен район във Френските Алпи. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
пл преди 9 години
До foxвърви се прегледай психо
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкото момче, сигурно няма нищо общо с взривзривения самолет и го набедиха за изкупителна жертва:-(((
101
0
 
2
 
! Отговори
faits преди 9 години
Evrein...eto klucha ot zagadkata!
100
5
 
1
 
! Отговори
fox преди 9 години
Lubitc...gnusna gad evreyska! Zatova vsichki narodi vi prezirat!
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път няма паспорти, а скъсан болничен лист.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите пилоти и стюардеси веднъж годишно минават през пълен преглед в точно определена болница. И просто беше изключено да мине някой психар, който се лекувал и пр.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали имахме врачки, дето познават всичко.Айде да видим какви факсове ще получат сега.Аман от постановки.
96
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
За мене виновна е стюардесата, че е престанала да му пуска, знаейки, че е луд. Можеше да спаси 150 човека.
95
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е най-удобната за всички версии, за да се млъкне възможно най-бързо по темата. Ако е искал да бъде запомнен с това, най-малкото е щял да каже нещо накрая, което да бъде записано от черната кутия на самолета. И къде е въпросната приятелка, от толкова негови снимки, които му публикуваха, как няма дори една с нея?! Да ходиш на психолог не те прави луд и опасен. Тук има нещо съвсем друго, което се прикрива с цената на всичко.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оххххх, има ли някой, който не е разбрал кякво е точно облъчването?! стига, разбрахме. писва вече.
93
4
 
8
 
! Отговори
а преди 9 години
Ненормалник. Има значение обаче с какво ще помнят името му и колко хора ще го проклинат.
92
2
 
7
 
! Отговори
сега ... преди 9 години
... булевардът ще се напълни с жадни за медийно внимание дами, които ще разказват какво им е разказвал за последно и какво не е. Да не забравяме, че все пак всичко опира до това кой ще продаде най-големия тираж. Още утре ще се хвърлят в/у следващата катастрофа.
91
2
 
11
 
! Отговори
до 104 преди 9 години
Точно така! Много е удобно да прехвърлиш цялата вина на един, който не е в състояние да се защити, за да отклониш вниманието от своята. Сигурен съм, че ще се окаже, че много от колегите и шефовете му са знаели, но по една или друга причина са си затваряли очите.
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че има хора с психически отклонения, не е нещо ново за света, тях ги е имало винаги. Дано никой не го спохожда това. Но, неприятното в цялата история е, че други са си мълчали и не са попречили на този човек да не бъде там(родители, гадже, колеги, набор на кадри). Това е лошото. Излиза, че всички са се правили на слепи и глухи пред нещо очевадно.
89
5
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
"Един ден целият свят ще знае името ми, заплашил Лубиц" - Е, този ден дойде.....
88
2
 
1
 
! Отговори
сатаната е пич преди 9 години
Хубавото е, че от катастрофата до края на света ще преживява кошмарите си - които явно са свързани със самолетни катастрофи - в специално място в Ада.
87
3
 
19
 
! Отговори
сибирска преди 9 години
Просто не четете статиите по темата на този етап - всичко е измислица. Къде е въпросната приятелка?! Значи - скъсал болничния лист на парченца, пък го оставил в кашона?! Бре че логика.......
86
1
 
8
 
! Отговори
Гърмел преди 9 години
Когато миражите долетели, те не са го свалили с ракети, защото с разбрали, че ще палне на такова диво място в Алпите, а няма да се вдигне пак и да тръгне например към Айфеловата кула, та цял свят да го запомни. Неее, със сигурност не са го свалили, след като е напуснал курса и не са е обаждал по домофона.
85
0
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
От коментара ти личи, че си от тези, които са взели "образованието" си от булевардната чалгаджийска преса.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
продължавам:хората с панически атаки и депресия следните по професии срещани-доктори, банкиери,артисти и деца според тази госпожица-естественo e.Колко банкиери сънуват,че банкрутират,артистите че са заместени от по добри и т.н.Не защитавам тоя човек a се опитвам да кажа,че словата на тая жена са абсурдни.Какво да кажем за войниците.Tрябва да крие се ли какво сънуваме?????????????????????????????????????????