Палестинците имат право на своя държава, убеден е Путин

Столицата й трябвало да е в Източен Ерусалим
28 мар 2015 21:00, Анисия Иванова
274
Палестинците имат право на своя държава, убеден е Путин
Снимка БТА

Палестинците имат право да създадат независима, жизнеспособна, териториално цялостна държава със столица в Източен Ерусалим.

Русия и занапред ще спомага за постигането на тази цел, като действа както по двустранни канали, така и в многостранни формати, включително и в "квартета" на международните посредници, се казва в приветствие на руския президент Владимир Путин до лидерите на страните от Арабската  лига, събрали се в египетския курорт Шарм ел Шейх.

Приветствието, цитирано от ТАСС, е качено на сайта на президента.

Емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани също призова днес за създаване на палестинска държава със столица в Източен Ерусалим, както и необходимостта да се снеме блокадата на сектора Газа.

Без уреждане на палестинския проблем Близкият изток никога няма да получи стабилност, заяви на срещата в Шарм ел Шейх катарският монарх, цитиран от информационната агенция Маан.

Според емира мирният процес буксува по вина на Израел, който освен всичко друго води и политика на "евреизация" на Ерусалим.

Той посочи, че в сегашния момент мирните преговори са лишени от смисъл и призова Съвета за сигурност на ООН да поеме отговорността за прекратяване на израелската окупация и за създаването на палестинска държава със столица в Ерусалим.

Сайтът "Нюзру- Израел" припомня, че френският външен министър Лоран Фабиюс съобщи, че Париж готви нов проект за резолюция на Съвета за сигурност за мирно уреждане на палестинско-израелския конфликт. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
0
 
! Отговори
Гарван преди 9 години
До миЗащо да им дава земя?!?Палестинците са си на тяхна земя,докато евреите не са(те винаги са били робски народ най-голямата ***).На теб добре ли ще ти е някой чергар да дойде у вас и да се засели за постоянно и да претендира,че къщата е негова???
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дай им Крим, бе!
104
5
 
4
 
! Отговори
ми преди 9 години
*** да отдели едно парче земя в Сибир за палестинците...и без това *** има 40 милиона резака, няма да е голяма разликата
103
6
 
5
 
! Отговори
за 176 преди 9 години
Как ва победа ?!Нацистка Германия и болшевишка россия запалиха Втората световна война....Русия е отговорна наравно с Германия - какво ще ми празнуват?
102
3
 
4
 
! Отговори
до 176 преди 9 години
Това ,че си дал милиони жертви прави ли те победител? Ае бегай да се молиш на мумията в москва...
101
5
 
4
 
! Отговори
111 преди 9 години
до 155 Защо се излагаш, САЩ били победили Хитлер. Просто не си в час . И малките деца ще се смеят на такова изказване. Победата е на Русия и просто никой не може да й я отнеме. Тя е платена с милиони човешки животи и докато са живи техните наследници ще празнуват тази победа . Гледайте на 9-ти май какво значи празнуване, пък после се изказвайте неподготвени
100
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 9 години
Израел е исконна столица на Израел. Нека има палестинска държава , но не със столица в Йерусалим. Евреите са заслужили да имат своя държава. А Путин не е сращу това. Много се лъжете.
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СКРЪЦНЕШ СЪС ЗЪБИ НА ТАЗИ ЕВРЕЙСКА ПАСМИНА ТАВАРИШ ПУТИН. А НЕ ДА ИЗБИВАТ НЕВИННИ ПАЛЕСТИНЦИ ЖЕНИ И ДЕЦА.
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин обеща да върне заграбените през ВСВ от Япония острови.
97
8
 
6
 
! Отговори
агата преди 9 години
Приветствам г-н Путин за казаното от него,но какво ще стане със Сирия с толкова много жертви и бежанска вълна?Има разлика между Чечня и Палестина последния е във всекидневието ни.Израел упражнява голям натиск срещу палестинците като последната голяма операция доведе до няколко хиляди жертви а ранените да не говорим колко бяха.Да се надяваме от тук нататък Израел да престане с нейната си политика и да се оформи държавата Палестина,след това предполагам че ще се възстанови отношенията с Турция
96
8
 
1
 
! Отговори
съдби на кръстоът преди 9 години
Хи хи представям си тоя под мене как седи пред компа и си представя как братушОргазъмката путин убива капиталистическите зверове и после идва прегръща го,и го вади от жалкото му,но напълно заслужено съществуване.Оргазъм.
95
4
 
13
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
защо не коментирате снощната новина за създаването на азиатската банка в соято ще участват стратегическите съюзници на сащ няма и да гъкнете щото путин заби кинжал в гърлото на сорос рокфелер мвф и в цялата конструкция на неолибералният неоколониализъм какво ви остава освен да квичите
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чеченците имат право на собствена държава. Косоварите имат право на собствена държава.
93
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоЯ се замисли какво би станало, ако не бяха американците и монголоидите на Сталин бяха завладели Европа. Щяхме да сме в Средновековието още. Всичко, създадено от *** и ушанките, е резултат на кражба. Кражба на интелект и технологии. Няма по-богата и в същото време по-изостанала държава в света от Русия. Неслучайно руските класици, които вие така обичате да споменавате, се отнасят с презрение към собствения си народ.
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а жужо има право на справедлив процес в Хага.
91
5
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
днес е 29 март. навършват се три седмици откакто американските кораби навлязоха в Черно море и им изтече срока за пребиваването им. Защо няма статия да кажат, че напускат. Или и това ще се премълчи в нечия угода. НЕ ТИЙТЕ, не ви прави чест.
90
2
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 157 Въобще не ми се мисли какво би станало с Америка,ако Хитлер бе успял да завладее Русия!С нейните ресурси и без сериозен противник в Европа!Целия континент щеше да работи за тях,а германците са майстори на организацията.Редът в завладяните държави се е поддържал от местните фашисти,а в Русия-от така "демократичните" днес бандеровци.
89
2
 
14
 
! Отговори
@#$% преди 9 години
ИЗРАЕЛ НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ, ВРЕМЕТО ВЕЧЕ НЕ Е ТЯХНО!А И СТАНАХА БЕЗИНТЕРЕСНИ НА ЦЯЛ СВЯТ!
88
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да квичите и да не квичите безмозъчни сороидо-фашисти не можете да спретъе Путин. Той е велик държавник и ще унищожи ционисткото зло, което е окупирало света, малко остава.....
87
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казвах ви за ***, че е против християнският свят и избива славяни, вие не вярвахте. Ето го нареден до петролните шейхове , барабар *** с тръбите на кладенеца...