Бившата шефка на HP почти сигурно ще е кандидат за президент на САЩ

В момента Фиорина търси спонсори за кампанията си
29 мар 2015 19:26,
23
Бившата шефка на HP почти сигурно ще е кандидат за президент на САЩ
Снимка: Reuters, архив

Бившата генерална директорка на компютърния гигант "Хюлет-Пакард" Карли Фиорина каза днес, че е много вероятно да се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2016 г., предадоха Ройтерс и ТАСС. Тя е член на Републиканската партия.

"Шансовете да участвам в изборите са много високи - над 90  процента", посочи 60-годишната бизнес дама в интервю за телевизионния канал "Фокс нюз" и добави, че ще обяви официално плановете си в края на април или началото на май.

В момента Фиорина води преговори с потенциални спонсори на своята избирателна кампания и формира предизборен екип.

Тя бе начело на компанията "Хюлет-Пакард" от 1999 до 2005 г. и бе смятана за една от най-влиятелните жени в американския бизнес. Под нейно ръководство през 2001 г. бе извършено сливането на ХП с конкурентната компания "Компак", в резултат на което ХП стана най-големият в света производител на персонални компютри.

През 2008 г. Фиорина бе съветник по икономическите въпроси на републиканския кандидат за президент на САЩ сенатора Джон Маккейн. През 2010 г. тя загуби изборите за сенатор в Конгреса на САЩ от щата Калифорния, като бе победена от кандидата на демократите Барбара Боксър.

От Републиканската партия вече има един официално обявил се претендент за партийната номинация за президент - сенатора от Тексас Тед Круз, който обяви кандидатурата си миналия понеделник. Очаква се в близко време в надпреварата да се включат още не по-малко от десет известни републиканци, сред които сенаторът от Флорида Марко Рубио, бившият губернатор на Флорида Джеб Буш брат на бившия президент Джордж Буш младши, губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи, сенаторът Ранд Пол от щата Кентъки и губернаторът на щата Уисконсин Скот Уокър.

Най-вероятни кандидати от Демократическата партия са бившият държавен секретар и бивша първа дама на САЩ Хилари Клинтън и вицепрезидентът Джоузеф Байдън. Те засега не са обявили официално дали ще участват в президентската надпревара.

Сегашният президент на САЩ Барак Обама приключва втория си мандат и няма право да се кандидатира повече за най-високия държавен пост на САЩ.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
бъчвов преди 9 години
в америка вече не е интересно,сега събитията се случват в други държави и геройте са нови
13
1
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Жена -президент на Щатите,все едно жена -каубой;не го вярвам.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В момента Фиорина търси спонсори за кампанията си"....яко спонсори, хохохохохо
11
8
 
2
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Браво! С кеф бих гласувал за нея. Дано спечели! Крайно време е след мекия, миролюбив и демократичен Обама Америка да избере републиканец който с твърда ръка да въдвори ред в света и Путин и мюсулманите да спрат да си правят каквото си искат!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо всички управници в сащ ми изглеждат някакси неестествени , сякаш са извънземни или продукт на генно инжинерство
9
2
 
3
 
! Отговори
Тази е ... преди 9 години
... американската Сашка Безуханова.
8
1
 
2
 
! Отговори
Иванч0 преди 9 години
Хахахаха - ти четеш само упорните точки дето ти спускат май... Виж фактите как и по какъв начин Лукашенко вече 20 години и путин вече 15 са на власт при положение че и в двете страни имаха в началото лимит за мандтат на президент - 2х4 :)) и как в една диктатура две умножено по 4 става 20 и 15 :))) Подобни тактики правеше и Хитлер преди време
7
2
 
2
 
! Отговори
от тази никой ... преди 9 години
... няма нужда.
6
2
 
2
 
! Отговори
до иванчо № 6 преди 9 години
всъщност пишеш глупости, сигурно си платен панелен *** или само от невежество и глупост, не знам, замисли се! направи нещо с живота си, човече, на първо време прочети някой книга или виж филм, ама не холивудските тъпотии... само електронни игри не може, изтъпява човек!
5
0
 
6
 
! Отговори
Бабанка преди 9 години
Е тая като стане президент ще натисне ядреното копче с нежното си пръстче
4
4
 
4
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Е защо да няма право Обама да се кандидатира за трети път?????? Да взима пример от колегите си *** и Лукашенко..... да променя закона на всеки 8 години така че да си направи да може вечно да е на този пост :)))) Братята пуснаци са го измислили - кокала се държи до дупка
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Саша Безуханова ще помага ли?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме още по-горки, защото на нас тия дето в Америка ги избират, те ни спрягат цирка.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taя като млада, какви парчета е ялаааа... Големи залъци!!!