Бивш мениджър на HP иска да e президент на САЩ

60-годишната Карли Фиорина е член на Републиканската партия
Обновена: 31 мар 2015 10:07 | 30 мар 2015 21:25, Екип на Bulgaria On Air
13
Бивш мениджър на HP иска да e президент на САЩ
Снимка: bgonair.bg

Бивш мениджър в компютърния гигант "Хюлет Пакард" има амбиции за Белия дом. 60-годишната Карли Фиорина, заемала поста на генерален директор на компанията, заяви, че е много вероятно да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 г. В интервю за Фокс нюз бизнес дамата, която е член на Републиканската партия, определи шансовете за участие в надпреварата като "много високи". Фиорина добави, че ще обяви официално плановете си в края на април или началото на май.

Карли Фиорина заяви, че води преговори с потенциални спонсори на своята избирателна кампания и формира предизборен екип. Фиорина беше начело на "Хюлет-Пакард" от 1999 до 2005 г. и бе смятана за една от най-влиятелните жени в американския бизнес. Под нейно ръководство през 2001 г. бе извършено сливането на компанията с конкурентите от "Компак", в резултат на което HP стана най-големият в света производител на персонални компютри.

През 2008 г. Фиорина беше съветник по икономическите въпроси на републиканския кандидат за президент сенатора Джон Маккейн. През 2010 г. тя загуби изборите за сенатор в Конгреса от щата Калифорния, като бе победена от кандидата на демократите Барбара Боксър.

От Републиканската партия вече има един официално обявен претендент за партийната номинация за президент. Това е сенаторът от Тексас Тед Круз, който обяви кандидатурата си миналия понеделник. Очаква се в надпреварата да се включат също сенаторът от Флорида Марко Рубио, бившият губернатор на Флорида и брат на бившия президент Джордж Буш - Джеб Буш , губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи, както и сенаторът на Кентъки и губернаторът на Уисконсин Скот Уокър.

Най-вероятни кандидати от Демократическата партия са бившият държавен секретар и бивша първа дама на САЩ Хилари Клинтън и вицепрезидентът Джоузеф Байдън. Те засега не са обявили официално дали ще участват в президентската надпревара.

Вижте повече във видео материала на bgonair.bg:

Гледайте още видеа от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Кирилица преди 9 години
Ние на кирилица ли пишем или да. Мениджър на Хюлет Пакард е разбираемо, НР какво ли ще да е на кирилица. Или то значи, фактически, ами то, вижте-е, просто, всички разбирате, че, нещата... и т. н. Не че очаквам отговор.
4
0
 
0
 
! Отговори
Metal Man преди 9 години
Жена президент на САЩ?Няма да стане. Две причини - Първо, янките може да са "радетели" за равенство между половете, но то е само на хартия. Реалността е различна. Второ, жена-мениджър? Ъпсурт! Мениджърите не са правилните хора за президентското място, за там трябва друг тип, поне според това, което са показали янките дотук. Адвокат, прокурор, актьор, но не и търговец. Щатският президент трябва да е лъжец, да ръководи харченето на парите, не да ги насочва в правилната посока.
3
0
 
1
 
! Отговори
Сеир преди 9 години
След *** само жена- президент остава да изберат! Съвсем ще закрият тази държава.
2
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Само аз ли съм пиян ве?! Тука винаги е пълно с хейтъри, хейтъри на хейтърите и прочие :Д
1
0
 
3
 
! Отговори
Жак Тесняк преди 9 години
Жив въмпил!До 1-Като не можеш, нищо да направиш. Защо, си блъскаш блъските?