Преговорите между Атина и Брюксел - безрезултатни

Гърция не може да убеди кредиторите, че реформите са изпълними
30 мар 2015 21:19, Екип на Bulgaria On Air
11
Преговорите между Атина и Брюксел - безрезултатни
Снимка: bgonair.bg

"Да сложим край на тази токсична игра на прехвърляне на вина между Гърция и Германия", призова финансовият министър на южната ни съседка Янис Варуфакис.

Гърция все още не може да убеди европейските си партньори, че предложените от нея реформи са изпълними. Преговорите с кредиторите в Брюксел не дадоха краен резултат. Вместо обещания списък с конкретни мерки, гръцката делегация е представила документи в електронен формат за мобилни устройства, написани само на гръцки език.

"Списъкът е твърде неопределен и ненадежден", коментират в Брюксел. Планът с реформи трябваше да осигури на Атина поредната спасителна инжекция.

Мерките, които властите представиха в петък, предвиждаха повече приватизационни сделки, увеличаване на ДДС и акцизите върху алкохола и цигарите, издаване на лицензи на медиите в страната и за хазартни онлайн игри. Планът не включва рецесионни мерки. Европейската комисия очаква окончателен списък с реформи от Гърция в следващите няколко дни.

"Гърция отлага реформите години наред, това не може да продължи", коментира зам.-председателят на Европейската комисия и комисар за еврото Валдис Домбровскис.

Ако властите не осигурят нови постъпления, финансите й ще се изчерпят до 20 април. Южната ни съседка не е получавала транш от Европейската комисия и МВФ от август 2014 г. Кредиторите отказаха да изплатят последния транш от 7,2 милиарда евро от спасителната програма за Гърция, докато правителството не представи приемлив списък с икономически реформи.

Вижте повече във видеото:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
рок преди 9 години
реформите се бавят,как се облизват за това пристанище големите акули,гърция трябва да внимава щото големите акули понякога и хора нападат
4
9
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Евреите гласят на Гърция диктатура, за да я подготвят за война с турция. В тази война ще е желателно Гърция да не я прегазят за два дена, а да оказва съпротива дълго време. През това време евреите ще ловят риба в мътни води, - да му мислим ние!
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СПАСЕНИЕТО ЗА КЪРЦИТЕ Е ЕДНО ЕДИНСТВЕНО. ВРЪЩАНЕ НА ДРАХМАТА И ОТДЕЛЯНЕ ОТ ЕВРОГЕЙЦИТЕ. ПО ТОЗИ НАЧИН КРЕДИТОРИТЕ ЩЕ СЕ ХВАНАТ ЗА ПАЛЦИТЕ А ГЪРЦИТЕ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ОМАГЬОСАНИЯТ КРЪГ. В КОЙТО ЩЕ СЕ ВЪРТЯТ ОЩЕ 100 ГОДИНИ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЧАКАТ ПОДАЯНИЯ И ДА ДОНАТРУПВАТ ДЪЛГ.
2
15
 
18
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
ЕС е нищо повече от поредната диктатура, в която силните живеят за сметка на слабите.. Гърците са в прокажения съюз от 33 години вече и се усетиха, че всичко е за сметка по-слабите икономики. Ние все още сме в заблудата..
1
0
 
8
 
! Отговори
3,2,1 преди 9 години
До Анонимен:https://youtube/watch?v=PEOkX0jTR0Y