До края на седмицата разпознават жертвите в разбилия се самолет

Оланд към Меркел: В трагедията нашите два народа са едно цяло
31 мар 2015 19:58,
1
До края на седмицата разпознават жертвите в разбилия се самолет
Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд заяви днес, че всички загинали при катастрофата на германския пътнически самолет в страната ще бъдат разпознати до края на тази седмица, предаде Франс прес.
 
"(Френският) министър на вътрешните работи (Бернар Казньов) потвърди, че до края на седмицата ще бъдат идентифицирани всички жертви благодарение на взетите ДНК проби и свършената изключителна научна работа", каза Оланд на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин.

След края на 17-ото съвместно заседание на френското и германското правителство двамата наблегнаха на отличните отношения между страните си в светлината на трагедията от миналата седмица, която струва живота на 150 души, половината от които германци.
 
"В такива моменти, нашите два народа са едно цяло", увери Оланд и използва израза "френско-германско братство".

Меркел благодари на Франция за оказаната помощ, благодари на спасителите за тяхната работа и изрази възхищението си от "големите сърца" на хората, живеещи в района на самолетната катастрофа, които приеха в домовете си семействата на жертвите, дошли да видят мястото на трагедията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Очаква ли се да са различни от тези на манифеста които са се качили на самолета?