Ким Чен Ун лично управлявал нов самолет

Изпробвал машина, която е севернокорейско производство
1 апр 2015 11:55, Елка Василева
71
Ким Чен Ун лично управлявал нов самолет
Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Корейската народнодемократична република /КНДР/ Ким Чен Ун лично е изпробвал един от новите граждански самолети от лек тип, чието производство е стартирало в севернокорейски машиностроителен завод. Това предаде ТАСС, като се позова на японската агенция Радио прес, която следи севернокорейските медии.

В. "Нодон синмун" публикувал поредица снимки от изпитателни полети, в това число и фотографии на Ким в пилотската кабина.

"Той лично седнал зад щурвала на самолета и пилотирал при излитане и кацане", твърдят медиите в Пхенян.

Според тях лидерът на КНДР, известен със своя интерес към авиацията, похвалил качеството на новата машина.

"Разполага с високи характеристики. Самолетът е лесен за управление, а звукът от мотора му е добър", казал Ким.

Според севернокорейската агенция КЦТА Северна Корея е изразил увереност, че въпросното предприятие, което по принцип имало дълга история в производството на военни самолети, ще съумее да произвежда и граждански самолети от различни типове.

От материалите на севернокорейските медии обаче не става ясно къде се намира този завод, нито кога Ким Чен Ун го е инспектирал.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Аз съм прост... преди 9 години
Това е миг 29, можете да се убедите по отварите на крилото!
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA NE MOGE BRASNARSKO NOGCE DA PROIZVEDE TA I SAMOLETI HAIDE DE.
45
2
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Мдааа а демократична България и колелета не произвежда!
44
0
 
5
 
! Отговори
Зоркото око преди 9 години
Абе нещо не ми се връзва: "граждански самолет от нов тип" със снимката, на която Кимчо-най-младши е седнал в едноместна кабина. Не намерих снимка в "Нодон синмун". Ами като нямате снимка, не скачайте рефлекторно в архова на Ройтерс. На това му се вика дезинформация...
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** с номер 51.България беше много по напред от доста от европийските си събратя, благодарение на Русия, но любимата ти демокрация удари контра на това като разпродаде предприятия и заводи на безценица и за скрап. Пълен *** си. Нямаш връзка с централният мозак.
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимент.е. колоко нещастен и жалък си ти, дето пишеш антибългарски пасквили за да припечелиш някоя рубла
41
0
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Повечето които пишат под статиите са големи хейтъри и много ***.умни. Нямат дори общи познания, а голямо коментиране.
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Путин дойде Кимчо!
39
0
 
19
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 51. А Чехия, Плоша, Унгария, ако щете и Румъния вече?? Не бяха ли и те под същия ботуш по същото време, а!!! И как са сега в пъти по-напред от нас, а!!! На нас все другите са ни виновни, ако не е турското робство ще е руския ботуш, американците... марсианците..... Истината е че ние сме крадливо, лъжливо и мързеливо племе от доносници и нагаждачи, и все гледаме някой друг да ни свърши работата и как да минен по перваза и да бъдем тарикати, да прецакаме някого. Накрая ние сме прецаканите.
38
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако България не беше повече от половин век под червеният ботуш на изпадналата в средновековна диктатура Русия, със сигурност щяхме да бъдем наравно с останалите европейски народи.Комунизма ни върна в 19 век, а за моралната и нравствена деградация, която оскоти народа ни, ще трябва да минат поне 3-4 поколения за да си възвърнем добродетелите.
37
5
 
8
 
! Отговори
Gabara преди 9 години
Ами огнярите де са?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vladyВлаади, Влади, къде ги научавате тия свещени дивотии просто се чудя. Дай публикацията, дай да видиме чии са тези "сериозни икономически анализи". Драги Влади, твърденията Ви не само, че не отговарят на истината, ами звучат доста смешно дори за лаици.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я малко повече самочувствие!А кой проектира и създаде апокалипсиса на Hi-Tech в бившият Соц.лагер -ЧУШКОПЕКА?
34
2
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
"Трима американски президенти идват в погребалния парк на Сан Диего на 13 март 1991 г. Джордж Буш-старши, Роналд Рейгън и Джими Картър прекланят глава пред покрития с американското знаме ковчег на Иван (Джон) Ночев. За да изпрати един велик космически човек се събира елитът на НАСА. Ночев има конкретен принос за изпращането на първия човек на Луната..."
33
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предпочитам Ким да ни е президент пред Плевнелиев?Да -> +Не -> ----------------------------- Сериозно се зачудих кое е по-малкото зло, ще пасувам :D
32
3
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
"Стъпването на човек на Луната бе триумф за земната научна мисъл. Зад този триумф стоят уникални реактивни двигатели, дело на български учени. Те осигуриха плавното кацане на лунния модул Орел и обратното връщане на астронавтите на космическия кораб." - това по повод конспирациите за холивудската продукция "Стъпване на Луната"
31
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предпочитам Ким да ни е президент пред Плевнелиев?Да -> +Не -> -
30
2
 
10
 
! Отговори
до мими преди 9 години
Ким Чен Ун е летял не като пилот , а като огняр на парната машина на самолет. Дебеланкото отдавна има нужда да му връчат една лопата за да се поразкърши.
29
1
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
"Едно от най-значимите постижения на българските космически технологии бяха двата изкуствени спътника на Земята, изведени в орбита с българска научна апаратура за измерване на физическите параметри. Дори на летящия по същото време американски Дайнамик Експлорър нямаше подобна апаратура. Четири български космически прибора бяха монтирани на Международната космическа станция. Апаратурата е създадена от БАН в сътрудничество с международен екип от седем държави."
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доказано е че тежката промишленост не е изгодна икономически, услугите и туризма са модерните отрасли, които трябва ние да развиваме!-------------Жалко, че китайците не са познавали такъв капацитет като теб и станаха икономика 1 в света заради мощната си промишленост, а през това време икономиките с богат дял на услуги като ЕС и САЩ бележат сериозен спад .