Няма видео от последните мигове на А320

Разследващите опровергаха медии, които твърдяха, че има такъв запис
1 апр 2015 13:04, Елка Василева
11
Няма видео от последните мигове на А320
Снимка: Reuters

Информацията за намерен мобилен телефон с видеозапис, който запечатал последните секунди от полета на "Еърбъс" A320 преди катастрофата във Френските Алпи, е напълно невярна, заяви пред Си Ен Ен подполковникът от френската жандармерия Жан-Марк Меникини, цитиран от ТАСС и Франс прес.

Според него мобилните телефони, събрани на мястото на катастрофата, още не са проучвани от разследващите. Тези телефони трябва да бъдат изпратени за анализ в Института за криминални изследвания на националната жандармерия в Росни-су-Боа край Париж.

Още по темата

Германският в. "Билд" и френското сп. "Пари мач" съобщиха, че участник в издирвателната операция на мястото на катастрофата намерил телефон с видеозапис на случващото се в салона. Според него пътниците напълно съзнавали, че самолетът ще се разбие. На записа се чували викове "Боже мой!" на няколко езика, твърди "Пари мач" на сайта си и уверява, че няма никакво съмнение за произхода на записа от мобилен телефон, отбелязва Франс прес.

"Сцената е толкова хаотична, че не може да се различи никой, но виковете на пътниците показват, че са били напълно наясно какво ще се случи. Към края, след едно по-силно разтърсване, виковете се засилват. После нищо", пише "Пари мач".

На същия запис се чували "поне три пъти удари по метал, които навеждат на мисълта, че пилотът се опитва да отвори вратата на пилотската кабина с тежък предмет". Тези твърдения са напълно фалшиви, реагира подполковник Меникини, запитан от Си Ен Ен.

В Марсилия френският прокурор, натоварен със съдебното разследване на катастрофата, днес призова всяко лице, което евентуално притежава видеозапис, свързан с катастрофата, да го предаде на разследващите, като същевременно отрече, че разполага с подобен запис.

В хипотетичния случай, че някой разполага с такова видео, трябва незабавно да го предаде на разследващите от жендармерията, подчерта Брис Робен в изявление за Франс прес.

Той отрече "в сегашния етап на разследването да фигурира видеозапис или видеозаписи с катастрофата".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Констатация преди 9 години
Не мога да не отбележа, че откакто *** се прехвърли от Източния на Западния фронт, динамиката на първия напълно изчезна и нещата доста се поуспокоиха. Може да се каже, че там цари реално примирие. Чудя се, защо редакторите на изданието не се сетиха по-рано за това рокадо? Положително тогава бихме запазили и Южен поток, да не говорим, че хилядите избити в Донбас щяха все още да копаят антрацит в мините.
8
1
 
0
 
! Отговори
Mayday преди 9 години
...] от Birmingham, Англия-до Málaga, Испания.Още в началото на полета изхвръква стъклото пред капитана и той е запратен навън. Другият успява да го хване за крака и после трима стюардеси го държат да не излети към двигателите. Държат го докато пилотът приземява аварийно самолета. On 10 June 1990, on British Airways Flight 5390, the cockpit window blew out, blowing the captain partially through the hole. A member of the cabin crew clung to the pilot's legs as the co-pilot completed an emergency landing. The captain was found to be still alive after being outside the cockpit for 21
7
1
 
0
 
! Отговори
Mayday преди 9 години
Друг пилот и човек по подръжката на самолета твърдят, че е имало пукнатина на предното стъкло на кабината. Може и този сценарий да се е случил: Вторият пилот е сам, изведнъж предното стъкло се счупва и експлозията го залепя на дупката (вече са били без колани) и той не може да реагира. А при премятането му през кабината е бутнат и ключа за заключване на вратата. Само че този вариант не е изгоден за самолетната компания, защото е вкарала в полет повреден самолет. Подобен случай: Youtube, после: Air Crash Investigation Blow Out - S2E1 - Blow Out [British Airways Flight 5390] от Birmingham,
6
1
 
0
 
! Отговори
Г преди 9 години
До Анонимен :Десетките тонове керосин да са усмърдели района, ако не не са изгорели / по някакъв начин/
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Геца, хората ти казват ,че не е имало взрив и пожар, ти пак.
4
7
 
1
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
Самолетът е бил горе-долу на половината път. Следователно е имал много керосин, който по всяка вероятност от удара се е възпламенил. Затова и цялата машина е разпиляна на дребни парчета...Интересното е друго : 1. Фамилията "Лубиц" е еврейска. 2. Защо никъде няма информация за майката и бащата ? Ако е бил психично болен, голяма вероятност има да го е получил наследствено от майка си...3. Не вярвам, че от авиокомпанията са знаели за психо-проблемите му и са го оставили да лети.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покриха го и този случай.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали ще има останал здрав телефон? Щом черната кутия е попиляна, ако има оцелял телефон, фирмата която го е произвела трябва да направи рекламно мото, например: Нашите телефони са по-надеждни от черна кутия на самолет!
1
7
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Вероятно самолетът е останал без гориво!