ЕС видя проблеми при германския авиорегулатор

Службата изпитвала недостиг на персонал
5 апр 2015 07:47,
6

Европейската агенция за авиационна безопасност е констатирала "проблеми" при германския авиорегулатор, Федералната служба по авиацията. Това съобщи вчера Европейската комисия /ЕК/ в изявление, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
ЕК не уточнява кога е била извършена въпросната проверка, но по данни на вестник "Уолстрийт джърнъл" комисията е казала на Берлин през ноември "да отстрани съществуващите от дълго време проблеми" - месеци преди катастрофата от миналата седмица със самолета на "Джърмануингс", при която загинаха всички 150 души на борда, отбелязва Ройтерс.

"Уолстрийт джърнъл" цитира двама свои запознати с въпроса източници, според които от ЕС са констатирали, че Федералната служба по авиацията изпитва недостиг на персонал, което може да е ограничило възможностите й да извършва проверки на самолети и екипажи, като например медицински проверки.

"Въз основа на препоръките на Европейската агенция за авиационна безопасност комисията е обърнала внимание на Германия относно проблемите, за да изиска решаването им. Отговорите на Берлин понастоящем се анализират", заяви говорител на ЕК в изпратено по имейла изявление до Ройтерс.

"Направени са констатации за всички държави членки от ЕС и това е нещо нормално, и се случва редовно. Това е част от система за непрекъснат надзор: констатациите биват последвани от действия за отстраняване /на проблемите/, подобно на одитен процес", посочва още говорителят на комисията, без обаче да уточнява какви са били въпросните констатации на европейския авиорегулатор за Германия.

Говорителка на Федералната служба по авиацията каза, че такива проверки на Европейската агенция за авиационна безопасност има по няколко годишно. По думите й германският авиорегулатор е отговорил на едноцифрен брой критики, които са му били отправени при извършените проверки, и сега отговорите се анализират от европейския авиорегулатор.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
me преди 9 години
Все пак по всяко време на един от пилотите може да му прилошее, да получи инсулт/инфаркт или да се задави с кифла ако щете. Докато е в такова безпомощно състояние, той няма как да отвори вратата дори и да иска. А може и вратата да дефектира и да се самозаключи. Според видео което гледах, бутона за заключно/нормално е на таблото при пилотите, т.е. заключването е електронно и може да стане фал. Така че съвсем не е сигурно какво точно се е случило.
5
0
 
1
 
! Отговори
me преди 9 години
Съвсем нормално е работодателят ти да няма достъп до медицинското ти досие! Иначе това би значело да знае за всичките ти депресии, венерически болести, аборти, пиянски изцепки и натравяния и т.н. А по-съществено, също така ще знае за тежки заболявания, които не се отразяват на работоспособността ти, но които са си лична драма.Така че тази информация трябва да бъде неприкосновена. Това което не е нормално, е че европ. агенция не е въвела да има задължително 2ма човека в кабината по всяко време!
4
0
 
4
 
! Отговори
от 3 преди 9 години
... минава поне веднъж през живота през депресия. Но това направи ли се пулично и този човек бива ли маркиран като неспособвен, неговият живот приключва до там и никой няма да иска да го наеме на работа, освен чистене на тоалетни. Прителите му и семейството му ще го гледат с резерви! За това има и лекарска тайна. Проблемът е доста комплексен и аз лично няма да критикувам ситуацията, защото нямам решение. А форумните разбирачи като вас също трябва да се замислят преди да псуват наред.
3
0
 
4
 
! Отговори
do 1 i 2 преди 9 години
Мисля, че нито един от вас не осъзнава какво означава непрекосновенност на личността и лекарска тайна. Тези неща ги има с приина. Причина, която нито един живеещ в България не може да разбере, защото българското общество е все още толкова примитивно, че грижите му са купуването на кола и ядене, а не човешки права! В днешният стресиран свят депресията е масово явление и лекарите все още не знаят какво точно представлява и как може човек да се излекува 100% от нея. Факт е, че всеки човек ...
2
2
 
4
 
! Отговори
dp преди 9 години
1, да, факт е, че нямат достъп - никой работодател няма.Не знам това ли е проблемът или е нещо по-дълбоко - все пак бая десетилетия нищоподобно не се е случвало и без такъв достъп, тамошното общество е свикнало нанесравнимо по-малко лъжа в живота си отколкото тук примерно (ако и да вървим в правилнатапосока сме далеч от някакво приемливо положение).Но фактът си остава, полуслепи откачалки пилотират пътнически самолети - това еочевидното резюме на тая катастрофа. Имат какво да оправят.
1
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Авиопревозвачите в Германия нямали право по закон на достъп до медицинските досиета на пилотите!! Това меко казано малоумие спретнато от законодателя на практика се оказа престъпление с масов характер! Жесток пример как непремерени права на 1 човек водят до масовo убииствo.