Повечето пилоти крият, ако страдат от депресия

Само 25% си взимат отпуск и се лекуват
Обновена: 5 апр 2015 13:33 | 5 апр 2015 13:32,
14
Повечето пилоти крият, ако страдат от депресия
Андреас Лубиц Снимка: архив, БТА

Повечето пилоти предпочитат да не казват на работодателя си, че страдат от депресия и продължават да изпълняват професионалните си задължения, без да приемат необходимите лекарства. Това съобщава днес германския в. "Билд ам Зонтаг", цитиран от ТАСС.

Още по темата
Вестникът се позовава на изследване на Международната асоциация на пилотите /ALPA/, проведено сред 1,2 хиляди професионални пилоти с поставена диагноза депресия. Резултатите от изследването показват, че 60 процента от анкетираните не са разказвали за заболяването си, отказвали са да вземат лекарства и са продължавали да летят. Само 25 процента са вземали отпуск по болест и са се подлагали на лечение, пише "Билд ам Зонтаг".

Изследването било проведено в периода 1997-2001 г., но оттогава резултатите, според експерти, само са се влошили, отбелязва вестникът.

Темата за психологическите разстройства сред пилотите стана особено актуална след трагедията с пътническия самолет Еърбъс А-320 на германската компания "Джърмануингс", който се разби в края на март във френските Алпи. Следствието разполага с данни, че виновен за катастрофата е вторият пилот Андреас Лубиц, който след като останал сам в кабината умишлено започнал снижаване, докато самолетът се разбил в планината и 150 души загинаха.

По-късно стана известно, че Лубиц е бил наблюдаван едновременно от петима лекари, имал е проблеми с психиката, страдал е от депресия и тежко е преживявал раздяла с приятелката си. Стана също ясно, че той панически се е боял да не загуби работата си и е укривал от работодателя си проблемите със здравето.

Вестникът съобщава също, че медицинската служба на германската авиокомпания "Луфтханза", чиято дъщерна компания е "Джърмануингс", въпреки инструкциите не е уведомила германската Федерална служба за управление на въздушното движение /LBA/ за психическите проблеми на Лубиц.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
rot shil преди 9 години
taman taka sa i evrodeputatite. stradat ot evrodepresii, ama gi e strah da kajat, da ne gi sakratim, i kriat evrodepresiite si.
7
0
 
6
 
! Отговори
45396 преди 9 години
Депресираните хора не са луди. Много се злоупотребява с термина депресия от непрофесионалисти и медиите. Депресираният човек може да осъзнава ясно, че е депресиран. Депресираните не убиват други хора. Шизофрениците и тези с personality disorders са съвсем друга история и не осъзнават, че имат проблем. Този пилот не може да е бил само с диагноза депресия.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този на снимката не се ли оказа някакъв друг, дето го объркали с пилота Лубиз
5
2
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Цялата история е скалъпена, истината няма да се разбере. Промиват ни с измислени факти които желаят да набият на хората в главите, за съжаление !!!
4
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Не е лесно да се каже кой колко е виновен. Ако компанията разобичи и уволни всеки пилот с някакви психически проблеми, трябва да се лиши сигурно от 1/3 от персонала.И пак няма да е сигурно, че няма да остане някой скрит!
3
2
 
13
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Това с пилота че бил психо е партенка ! Защо самолетът се е распаднал на съставните си части повреда или атентат е ?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички които са крили някакво такова заболяване ,стигат до едно и също място
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на депутатите ,дори и медицинско не им трябва,като постъпват на "работа" ,що така :)) !! Та те определят съдбите на милиони хора !!